
![]() |
končící aukce | ![]() ![]() |
novinky na Mimishopu | ![]() ![]() |
návod na inzerci | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmínky inzerce | ![]() ![]() |
možnosti reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
INZERÁTY | TESTOVÁNÍ | SOUTĚŽE | HODNOCENÍ | KOMENTÁŘE | DISKUSE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BYDLENÍ | PORADNA | RECEPTY | VTÍPKY | ![]() |
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY Čočková bábovka v aspiku podle Babicy (4) 11.2.2021, 14:24 Čočková polévka (1) 9.4.2020, 20:51 Čočkový salát (1) 22.2.2020, 13:02 večeře od miláčka ***MEXICKÉ FAZOLE*** (1) 10.2.2020, 8:25 Čočkový salát s červenou řepou (3) 29.1.2020, 15:01 ČOČKA ŽRAVKA (88) 27.7.2019, 14:38 Čočka v leču - vynikající hlavně pro ty, kdo nemusí klasickou čočku (20) 20.3.2019, 17:36 supr čočka (11) 30.1.2018, 10:50 Čočka na kyselo (7) 1.1.2018, 13:59 Čočkový salát (3) 22.10.2017, 18:40 |
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkem: 227 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 další >> |
LUŠTĚNINY |
Čočkový salátPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Čočka, slanina,cibule,paprika, pórek, vejce,hořčice,olej,ocet, pepř, sůl POSTUP PŘÍPRAVY Čočku uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Slaninu nakrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi. Cibuli,papriku, uvařená vejce a pórek nakrájíme nadrobno.Uvarenou čočku s nakrájenou paprikou,vejci, cibulí, pórkem smícháme,přidáme slaninu. Připravíme si zálivku: tři lžíce oleje- nejlépe nějakého panenského, lžičku hořčice, troška octu, popř cukr,pepř a sůl. Pořádně rozmichat, smíchat se salátem a zbaštit. Chutná jen tak samotné, nebo s topinkama. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Hana S. (stekanatek) ID 228238 | další recepty KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.2.2020, 13:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
LUŠTĚNINY |
Luštěniny (dhál) po indickuPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 250 g jakýchkoli luštěnin * voda * po lžičce kurkuma, zázvor čerstvý (nebo sušený - toho stačí míň), garam masala, mletá paprika (i pálivá), koriandr (mletý i čerstvý - ten pak na ozdobu) * rajčata (i v plechovce) * pár zrníček římského kmínu * cibule * česnek (dle chuti, min. dva stroužky) * kuřecí vývar (kostka) * sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY podobný recept zde je z čočky, dají se ale použít jakékoli luštěniny a v libovolných kombinacích - sója, mungo, fazole, čočka červená, zelená i hnědá, cizrna - liší se jen v době namáčení. čočka je hotová nejrychleji a rychle se rozvaří, proto ji lze v podstatě použít na zahuštění pokrmu. fazole, sóju a cizrnu je třeba předem namočit do vody s půl lžičkou jedlé sody - nejméně na 12 hodin. Potom se voda slije, luštěniny propláchnou a uvaří doměkka. na pánvi opéct cibuli, po chvíli přidat česnek, kurkumu, papriku, koriandr a papriku. přidat uvařené luštěniny, garam masalu a rajčata a opět dusit. nakonec vývar, sůl a pepř a nechat provařit. chutná i jako kaše, studené i teplé. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
LUŠTĚNINY |
Pikantní fazolový salát s hovězím masemPOTŘEBNÉ PŘÍSADY zbytek hovězího (cca 200 g) nebo hovězí šunka * 1 červená cibule * 2 plechovky fazolí - z toho jedny bílé v chilli omáčce * 3 kyselé okurky * rajčata nebo rajský protlak * sůl, pepř, lžíce cukru * pro fajnšmekry feferonka POSTUP PŘÍPRAVY fazole slijeme, přidáme ostatní ingredience pokrájené nadrobno, pokud nemáte rajčata, dejte 2 lžíce rajského protlaku. nechat odležet aspoň tři hodiny v lednici. ze i v nepikantní variantě, stačí obměnit fazole. recept je od kluků v akci ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
LUŠTĚNINY |
Luštěninové karbanátky a polévka 2v1POTŘEBNÉ PŘÍSADY Luštěniny(kupuji v Tesco balíček luštěninové směsy,ale může být jakákoliv směs-hrach,čočka,fazole...čím rozmanitější,tím lepší),2-3 cibule, česnek,vejce,2-3 brambory, strouhanka,sůl, mletý kmín, majoránka, zeleninový bujón n,nebo kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY Luštěniny namočíme a uvaříme dle návodu,spolu s brambory. Osolíme a přidáme bujón-nebo vaříme s kořenovou zeleninou a cibulí,přidáme kmín. Luštěniny a brambory scedíme,vodu nevyléváme. Několik lžic luštěnin a brambor vrátíme do vody, zahustíme a máme polévku. Na pánvi osmažíme nadrobno posekanou cibulku, luštěniny a zbylé brambory rozmixujeme na kaši,kdo vařil s koren. zeleninou,tak i tu,já přidávám i pár lžic nerozmixovanych luštěnin, dáme vejce,strouhanku,mletý kmín,majoránku , rozmačkaný česnek a osmaženou cibulku. Promícháme a rvarujeme placky,ty obalujeme ve strouhané a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Z kašovité konzistence drží hezky, když dáváte i část nemixovanych,trošku se rozpadají,ale zase lépe chutnají. Podáváme se zeleninovým salátem, nebo s bramborem a kys. zelím.A oběd je hotov,polévka i hlavní jídlo při jednom vaření. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Hana S. (stekanatek) ID 228238 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
LUŠTĚNINY |
![]() Zapečená cizrnaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY předem uvařená cizrnu (cca 350 - 400g v suchém stavu), malá brokolice, 2 malé cukety, 300g žampionů, 500g kuřecích prsou, rýžový olej, grilovací koření, kari, sůl, libeček, tamari, sušený česnek, 1 šlehačka POSTUP PŘÍPRAVY Maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády do druhého dne (rýžový olej, grilovací koření, sůl, kari, tamari). Do vymazaného pekáčku dáme uvařenou cizrnu, orestované maso, kousky brokolice, žampionů a cukety. Přidáme libeček, sůl a česnek. Promícháme a pečeme zakryté na 200-220°C asi 20min. Poté přidáme šlehačku, odklopíme a dopékáme do zhoustnutí smetany - cca 10min. Ke konci posypeme parmazánem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
LUŠTĚNINY |
![]() Černá čočkaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 250g černé čočky, 1 větší mrkev, 2 řapíky celeru, 50g slaniny nebo pancety, 1 lžíce přepuštěného másla, 500ml vývaru, 1 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce shoyu, 1 bobkový list, sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu, mrkev a celer. Přidáme bobkový list a javorový sirup, ještě chvíli restujeme. Přidáme čočku a přilijeme trochu horkého vývaru (osoleného a opepřeného). Za občasného míchání vaříme do vyvaření vývaru a opakujeme do spotřebovaní nebo dokud čočka není vařená na skus. Na konci můžeme dochutit omáčkou shoyu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci) Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
LUŠTĚNINY |
![]() Indický dhal - sladko pikantní červená čočkaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Červaná čočka, cibule, olej, dýně, mrkev, rajčata, sůl, kurkuma, garam masala, rajský protlak, česnek, citron, zázvor, chilli, koriandr POSTUP PŘÍPRAVY Do rendlíku dám vařit v osolené vodě dýni (použila jsem 250g muškátové) a na kolečka nakrájenou mrkev (ca 100g).rnNa pánvi zpěním jednu červenou cibuli (100g), poté přidám na drobno pokrájené 2 stroužky česneku, dvě lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce koření garam masala, lžíci kurkumy. Vše jen krátce orestuji, garam masala se krásně rozvoní, ale koření se nesmí připálit. rnPřidám propranou červenou čočku (150g) a malou hrst pokrájených cherry rajčat. Trochu podliji vodou (2dl), osolím a nechám vařit pod pokličkou.rnMezitím vyndám z rendlíku kolečka mrkve a přihodím je do pánve, dýni rozmačkám vidličkou na pyré a též dám do pánve (když už je čočka poloměkká).rnPřidám kokosové mléko - používám DM bio v plechovce, použiji skoro celou tuhou část, tzv. kokosový krém.rnrnTeď už je to celé jen o dochucení - lze přidat ještě kurkumu, chilli, nasekaný koriandr, kousek (2cm) zázvoru, šťáva ca z 1/2 citronu.rnrnPo dovaření doporučuji nechat chvíli odstát, chutě se krásné rozleží.rnrnGaram masalu je možné sehnat třeba v Tescu nebo Albertu. Lépe v obchůdku s kořením.rnrnU nás se jí s rýží, rýžovými nudlemi, pitou nebo naplněno do tortilly nebo jen samotné.rnrnZ tohoto množství se najedí tak 3 lidé. Gramáž uvedena pro vaši představu, rozhodně není striktně dána.rnrnNejedná se o autentický indický recept, dhal je údajné čočková "kaše" prakticky s čímkoliv. Toto je pouze moje variace na "indický způsob".rnrnDobrou chuť! ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci) Lucie B. (Leeroo) ID 597059 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
LUŠTĚNINY |
![]() Tortilla plněná fazolmi-prostřeno.czPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce citrónové kůry, 2 lžíce olivového oleje, 300 g konzervovaných fazolí v chilli omáčce, 2 ks rajčat - jemně nasekaných, 1/4 ks salátové okurky 3 špetky mletého bílého pepře , 1 hrst nasekané petrželky, 8-16 lístků hlávkového salátu - nebo jiného salátu, 8 ks kukuřičných tortill POSTUP PŘÍPRAVY 1.V míse smíchejte citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a olivový olej. Přidejte dobře scezené fazole, rajčata, okurku, a petržel. Ochuťte pepřem. 2.Na každou tortillu položte list salátu, na ně pak navršte náplň. Zarolujte a podávejte. 3.Směsí můžete naplnit také placky pita nebo slané palačinky, smažené nasucho ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Marcela L. (hvezdamodra) ID 38210 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
LUŠTĚNINY |
![]() Hrachová kaše s uzeným masemPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 250g zeleného hrachu 1 rovná lžička jedlé sody,2 cibule,asi 3 stroužky česneku,sůl.pepř,majoránka, 2 lžíce másla,uzené maso,2 lžíce sádla na osmahnutí cibulky a masa POSTUP PŘÍPRAVY Hrách si namočíme do studené vody, nejlépe do druhého dne.Hrách přivedeme kvaru,přidáme jedlou sodu(bude dříve měkký) a vaříme do změknutí.Na másle osmažíme najemno nakrájenou 1 cibuli.když je měkký rozmixujeme ho.Přidáme cibulku,sůl.pepř,majoránku a utřený česnek.Uzené maso povaříme .Druhou cibuli nakrájíme na plátečky ,na sádle osmažíme do zlatova ,dáme stranou a ještě na pánvi opečeme plátky uzeného z obou stran.Podáváme se sladkokyselou okurkou. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
LUŠTĚNINY |
Mungo fazole s rýžíPOTŘEBNÉ PŘÍSADY mungo fazole, rýži basmati, pórek nebo cibule, oliv.olej, sůl, pepř, pál.paprika, česnek (může být i sušený) POSTUP PŘÍPRAVY Fazole mungo zalít vroucí vodou a nechat do druhého dne namočené...možná trochu i vyklíčí, což je dobře. -Rýži basmati uvařit běžným způsobem. -Na trochu oliváče orestovat pórek nebo cibuli, přidat trošičku pálivé papriky, pepř, sůl a (sušený) česnek a pak přimíchat fazole s rýží....hotovo ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) KAMILA M. (KAKA72) ID 129749 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
Celkem: 227 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 další >> |