Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Luštěniny (dhál) po indicku

0.0
Luštěniny (dhál) po indicku

Potřebné ingredience

250 g jakýchkoli luštěnin * voda * po lžičce kurkuma, zázvor čerstvý (nebo sušený - toho stačí míň), garam masala, mletá paprika (i pálivá), koriandr (mletý i čerstvý - ten pak na ozdobu) * rajčata (i v plechovce) * pár zrníček římského kmínu * cibule * česnek (dle chuti, min. dva stroužky) * kuřecí vývar (kostka) * sůl, pepř

Postup přípravy

podobný recept zde je z čočky, dají se ale použít jakékoli luštěniny a v libovolných kombinacích - sója, mungo, fazole, čočka červená, zelená i hnědá, cizrna - liší se jen v době namáčení. čočka je hotová nejrychleji a rychle se rozvaří, proto ji lze v podstatě použít na zahuštění pokrmu.
fazole, sóju a cizrnu je třeba předem namočit do vody s půl lžičkou jedlé sody - nejméně na 12 hodin. Potom se voda slije, luštěniny propláchnou a uvaří doměkka.
na pánvi opéct cibuli, po chvíli přidat česnek, kurkumu, papriku, koriandr a papriku. přidat uvařené luštěniny, garam masalu a rajčata a opět dusit. nakonec vývar, sůl a pepř a nechat provařit. chutná i jako kaše, studené i teplé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie