
![]() |
končící aukce | ![]() ![]() |
novinky na Mimishopu | ![]() ![]() |
návod na inzerci | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmínky inzerce | ![]() ![]() |
možnosti reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
INZERÁTY | TESTOVÁNÍ | SOUTĚŽE | HODNOCENÍ | KOMENTÁŘE | DISKUSE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BYDLENÍ | PORADNA | RECEPTY | VTÍPKY | ![]() |
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY včera Sýrová polévka (5) 4.3.2021, 9:10 KVASNICOVÁ NEBOLI DROŽĎOVÁ (3) 25.1.2021, 20:48 Boží brokolicová polévka (8) 29.11.2020, 17:26 Luxusní dýňová polévka,která fakt zahřeje (10) 5.11.2020, 11:13 Česnečka s bramborem (6) 22.10.2020, 18:15 Česnečka se sýrem a šunkou-bonella.cz (2) 22.10.2020, 18:13 Zelňačka z gulášovky (14) 21.10.2020, 0:03 Sýrová polévka (1) 13.10.2020, 11:52 Dýňová polévka (1) 12.10.2020, 15:27 Dýňová polévka (1) 12.10.2020, 15:26 |
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkem: 2.021 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,203 další >> |
POLÉVKY |
![]() Polévka s krupicovou zavářkouPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 vetší mrkve, 40g másla, 70g krupice, kmín, sůl, pepř, 750g vývaru, petrželka, 1 vejce POSTUP PŘÍPRAVY Mrkev nakrájíme na slabé hranolky a orestujeme na 25g másla, přidáme kmín. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a chvíli vaříme. Na pánvi nasucho opražíme krupici s kmínem a solí, přidáme 15g másla. Když se rozpustí, přidáme vajíčko a mícháme, utvoří se malé hrudky. Nasypeme do polévky a vaříme asi 10 min. Přidáme petrželku. Z knihy Super jednoduše. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
POLÉVKY |
![]() Polévka z červené čočky s rajčatyPOTŘEBNÉ PŘÍSADY olivový olej 2 lžíce, jarní cibulka 1 ks, mrkev 200 g, česnek utřený 2 stroužky, rajčatový protlak bez cukru 30 g, krájená rajčata z konzervy 200 g, zeleninový vývar 1 litr, červená čočka 150 g, sušený tymián 1 lžička, sůl a čerstvě namletý pepř POSTUP PŘÍPRAVY Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut. Přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Přimíchejte rajčatový protlak, rajčata a vše zalijte vývarem. Polévku přiveďte k varu a přisypte červenou čočku společně s tymiánem. Vařte do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Kateřina V. (KattyV) ID 384698 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
POLÉVKY |
![]() Luštěninová polévkaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY velké strakaté fazole (cca 150g), fazole adzuki (cca 300g), červená čočka (cca 100g), 1 velká mrkev, řapíkatý celer (2 - 3 řapíky), 1 velká pikantní klobása, 750 - 1000g vývaru, 1 velká lžíce rajského protlaku, 1 - 2 stroužky česneku, tymián, majoránka, čerstvá petrželka POSTUP PŘÍPRAVY Fazole uvaříme bez namáčení (adzuki přidáme o trochu déle než velké), ke konci osolíme. Scedíme, ale trochu vody necháme na případné doředění polévky. Kolečka klobásy orestujme, když pustí tuk, přidáme mrkev a protlak, chvíli restujeme. Poté přidáme česnek, řapíkatý celer, bylinky kromě petrželky a přilijeme vývar. Když se začne vařit, přidáme fazole a propláchnutou čočku. Vaříme do změknutí čočky. Pokud je třeba zředíme vodou z fazolí. Nakonec přisypeme petrželku. Podáváme s domácími širokými tlustými nudlemi. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
POLÉVKY |
![]() Asijská polévka pro zahřátíPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 140 g kuřecích prsou 800 ml vody 200 g asijské zeleninové směsi (mražené) 1 pórekHrst sušených hub (žampiony, shitake) Čerstvá chilli paprička Sójová omáčka Oblíbené asijské koření dle chuti POSTUP PŘÍPRAVY Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a společně s houbami dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Než se polévka začne vařit, očistíme pórek, podélně přepůlíme a rozdělíme na 5 cm dlouhé kusy, které rozkrájíme na tenké nudličky. Do horkého vývaru přidáme zeleninu a nakrájený pórek, vše dochutíme kořením, chilli papričkou a přivedeme k mírnému varu, který udržujeme dalších 15 minut. Jakmile maso změkne, přimícháme sójovou omáčku a hotovou polévku krátce prohřejeme. „Tvrzení, že polévka je základ, rozhodně nepatří do dob dávno minulých. Ať už hlavnímu jídlu předchází, nebo jej zastupuje v podobě lehkého chodu, dokáže tato polévka i díky vhodné kombinaci surovin a čerstvým chilli papričkám nastartovat trávení a podpořit tak úsilí při redukci tělesné hmotnosti´,“ vysvětluje Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu Cambridge Weight Plan s tím, že jedna porce má pouhých 165 kcal a hodí se tak jako lehké jídlo pro příznivce zdravého životního stylu. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
POLÉVKY |
![]() Nejlepší boršč s hovězím masemPRO INSPIRACI POTŘEBNÉ PŘÍSADY hovězí maso 350 g - 500 g, bobkový list 2 ks, černý pepř 2 kuličky, nové koření 2 kuličky, středně velká řepa 2 ks, mrkev 1 ks, čtvrt celeru 1 ks, cibule 1 ks, rajčatový protlak 1 lžíce, bílé zelí 200 g, máslo 30 g, ocet 3lžíce , cukr 3lžíce, hladká mouka 2lžíce, zakysaná smetana, nasekaná pažitka POSTUP PŘÍPRAVY Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké. Zatímco se maso vaří, pokračujte v přípravě zeleniny do polévky. Oloupejte řepu a nakrájejte ji na nudličky. Dejte ji do druhého hrnce a podlijte ji osolenou vodou. Vařte, dokud nebude měkká. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho a odložte stranou. Vývar sceďte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujte na másle. Přidejte k ní kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Do orestované zeleniny dejte 2lžíce hladké mouky a chvíli míchejte. Základ zalijte vývarem z masa. Do polévky přidejte nastrouhané zelí, uvařenou řepu, rajčatový protlak a vše povařte asi 30 minut. Maso nakrájejte na malé kostky, vložte do polévky a vše společně provařte. Hotovou polévku dochuťte octem svařeným na 1/3 původního množství a cukrem. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků) Jan P. (jendars) ID 638650 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
POLÉVKY |
![]() Cuketová kulajdaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 cuketu,3 brambory,máslo,cibuli,sušené houby,sůl,bobkový list,nové koření,celý pepř,mletý kmín,kopr čerstvý či naložený,smetanu na vaření,ocet,cukr POSTUP PŘÍPRAVY Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit.Přidáme sůl a nové koření bobkový list,celý pepř (dávám do sítka).Uvaříme do měkka.Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostky,Na máslo dáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět,přidáme kostky cukety,zalijeme vodou ,přidáme kmín a vaříme asi 10 minut.Pak cuketu rozmixujeme (krásně polévku zahustí).Z brambor vyndáme koření a nalijeme k cuketě.Do polévky přidáme předem namočené sušené houby a kopr.Chvíli povaříme,přidáme smetanu dochutíme octem a cukrem.Polévka je opravdu výborná. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
POLÉVKY |
![]() rychlá a jednoduchá polévka s vaječnou jíškouPOTŘEBNÉ PŘÍSADY cibule, hladká mouka, 2 vejce, zeleninový vývar anebo zelenina na vývar, sůl, pepř, kmín, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY Osmažím cibuli dozlatova a přidám asi 2 PL hladké mouky, Pak odstavím a přidám trochu studené vody. Tak opět na hořáku přidám vejce a míchám. Zaliju zeleninovým vývarem (mívám ho v mrazáku) anebo zaliju vodou a přidám zeleninu na vývar (celer, petržel, mrkev, česnek, cibule, bílá paprika). Osolím, opepřím, přidám kmín a vařím. Pokud mám v polívce zeleninu, tak ji na konci vytáhnu. Ozdobíme posekanou petrželkou. Další variantou je, že na začátku k zásmažce přidám nastrouhaný petržel, celer a mrkev, tak přidám vejce a vývar. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Lucia H. (tajpa) ID 335642 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
POLÉVKY |
![]() Kapustová polévkaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 1kg růžičkové kapusty, 1 nastrouhané jablko, sůl, pepř, kmín, majoránka, tymián, muškátový oříšek, přepuštěné máslo, 1 šlehačka, 500g vývaru, ev. kousek orestované anglické slaniny a bílé balzamiko POSTUP PŘÍPRAVY Kapustu očistíme, zespodu nařízneme do kříže a hodíme do vroucí osolené vody, vaříme 10 min., poté hned scedíme a propláchneme ledovou vodou. Asi 1/4 kapustiček nakrájíme na půlky nebo čtvrtky a dáme stranou, zbytek překrojíme. Na másle orestujeme jablko a koření. Přidáme 3/4 kapusty, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Poté rozmixujeme dohladka. Vrátíme kousky kapusty, prohřejeme. Dle chuti můžeme dochutit trochou balzamika. Na talíři přidáme orestovanou slaninu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
POLÉVKY |
![]() Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem. Zahřívací a sytá :-)POTŘEBNÉ PŘÍSADY 800g vepřových žeber, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře ________________________________ _3 střední cibule 4 stroužky česneku lžíce sádla uzená paprika (sypká) 1/2 hlávky středně velkého bílého zelí (hlávkového) 140 g rajského protlaku ( případně méně a plechovku loupaných rajčat) 3 mrkve menší máslová dýně, nebo dýně hokkaido zakysaná smetana POSTUP PŘÍPRAVY Dáme si vařit vepřové žebra spolu s uvedeným kořením a solí. Vaříme cca 2,5 h, případně v papiňáku 1,5 Vývar scedíme a kosti obereme.______________________________________________ V hrnci na sádle opražíme cibuli, přidáme česnek a necháme provonět. Zasypneme paprikou a přidáme rajský protlak, nebo i loupaná rajčata. ___ Nakrouhané zelí rozdělíme na třetiny a 2/3 dáme do hrnce k protlaku s cibulkou a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme. ___ Pokud máme máslovou dýni, oloupeme ji, hokkaido se loupat nemusí. 2/3 dáme vařit zvlášť do trošky vody a 1/3 na kostičky přímo do polévky. ___Dýni, kterou jsme vařili bokem rozmixujeme a přidáme také do polévky, která tímto zhoustne a polévku mírně osladí. ___Nakonec přidáme maso a nastrouhanou mrkev se zbytkem zelí. Zeleninka bude křupat. Přímo do polévky se dá přidat zakysaná smetana, nebo ji můžete dát až do polévky na talíři._____DOBROU CHUŤ! ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | S B. (kontrola3) ID 200465 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
POLÉVKY |
![]() Rajčatová polévka s pohankouPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 plechovka krájeným rajčat (400g), asi 100g passaty, stroužek česneku, kousek celeru, 1 mrkev, olej, 200g bílého vína, 750g vývaru, sůl, pepř, petrželka, miska vařené pohanky, ev. cukr POSTUP PŘÍPRAVY Na oleji orestujeme kousky mrkve a celeru, po chvíli přidáme i plátky česneku. Přilijeme víno, necháme vyvařit. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přiklopíme a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec vmícháme vařenou pohanku a petrželku. Popřípadě dochutíme cukrem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
Celkem: 2.021 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,203 další >> |