RECEPTY > POLÉVKY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Sýrová polévka (5) 4.3.2021, 9:10
KVASNICOVÁ NEBOLI DROŽĎOVÁ (3) 25.1.2021, 20:48
Boží brokolicová polévka (8) 29.11.2020, 17:26
Česnečka s bramborem (6) 22.10.2020, 18:15
Zelňačka z gulášovky (14) 21.10.2020, 0:03
Sýrová polévka (1) 13.10.2020, 11:52
Dýňová polévka (1) 12.10.2020, 15:27
Dýňová polévka (1) 12.10.2020, 15:26
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 4.3. 17:27 | všechny 15080
Celkem: 2.021 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,203 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

POLÉVKY

Polévka s krupicovou zavářkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vetší mrkve, 40g másla, 70g krupice, kmín, sůl, pepř, 750g vývaru, petrželka, 1 vejce

POSTUP PŘÍPRAVY

Mrkev nakrájíme na slabé hranolky a orestujeme na 25g másla, přidáme kmín. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a chvíli vaříme. Na pánvi nasucho opražíme krupici s kmínem a solí, přidáme 15g másla. Když se rozpustí, přidáme vajíčko a mícháme, utvoří se malé hrudky. Nasypeme do polévky a vaříme asi 10 min. Přidáme petrželku. Z knihy Super jednoduše.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Polévka z červené čočky s rajčaty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olivový olej 2 lžíce, jarní cibulka 1 ks, mrkev 200 g, česnek utřený 2 stroužky, rajčatový protlak bez cukru 30 g, krájená rajčata z konzervy 200 g, zeleninový vývar 1 litr, červená čočka 150 g, sušený tymián 1 lžička, sůl a čerstvě namletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut. Přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Přimíchejte rajčatový protlak, rajčata a vše zalijte vývarem.

Polévku přiveďte k varu a přisypte červenou čočku společně s tymiánem. Vařte do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kateřina V. (KattyV) ID 384698 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Luštěninová polévka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

velké strakaté fazole (cca 150g), fazole adzuki (cca 300g), červená čočka (cca 100g), 1 velká mrkev, řapíkatý celer (2 - 3 řapíky), 1 velká pikantní klobása, 750 - 1000g vývaru, 1 velká lžíce rajského protlaku, 1 - 2 stroužky česneku, tymián, majoránka, čerstvá petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazole uvaříme bez namáčení (adzuki přidáme o trochu déle než velké), ke konci osolíme. Scedíme, ale trochu vody necháme na případné doředění polévky. Kolečka klobásy orestujme, když pustí tuk, přidáme mrkev a protlak, chvíli restujeme. Poté přidáme česnek, řapíkatý celer, bylinky kromě petrželky a přilijeme vývar. Když se začne vařit, přidáme fazole a propláchnutou čočku. Vaříme do změknutí čočky. Pokud je třeba zředíme vodou z fazolí. Nakonec přisypeme petrželku. Podáváme s domácími širokými tlustými nudlemi.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Asijská polévka pro zahřátí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

140 g kuřecích prsou 800 ml vody 200 g asijské zeleninové směsi (mražené) 1 pórekHrst sušených hub (žampiony, shitake) Čerstvá chilli paprička Sójová omáčka Oblíbené asijské koření dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a společně s houbami dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
Než se polévka začne vařit, očistíme pórek, podélně přepůlíme a rozdělíme na 5 cm dlouhé kusy, které rozkrájíme na tenké nudličky.
Do horkého vývaru přidáme zeleninu a nakrájený pórek, vše dochutíme kořením, chilli papričkou a přivedeme k mírnému varu, který udržujeme dalších 15 minut.
Jakmile maso změkne, přimícháme sójovou omáčku a hotovou polévku krátce prohřejeme.

„Tvrzení, že polévka je základ, rozhodně nepatří do dob dávno minulých. Ať už hlavnímu jídlu předchází, nebo jej zastupuje v podobě lehkého chodu, dokáže tato polévka i díky vhodné kombinaci surovin a čerstvým chilli papričkám nastartovat trávení a podpořit tak úsilí při redukci tělesné hmotnosti´,“ vysvětluje Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu Cambridge Weight Plan s tím, že jedna porce má pouhých 165 kcal a hodí se tak jako lehké jídlo pro příznivce zdravého životního stylu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Nejlepší boršč s hovězím masem


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hovězí maso 350 g - 500 g, bobkový list 2 ks, černý pepř 2 kuličky, nové koření 2 kuličky, středně velká řepa 2 ks, mrkev 1 ks, čtvrt celeru 1 ks, cibule 1 ks, rajčatový protlak 1 lžíce, bílé zelí 200 g, máslo 30 g, ocet 3lžíce , cukr 3lžíce, hladká mouka 2lžíce, zakysaná smetana, nasekaná pažitka

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké.
Zatímco se maso vaří, pokračujte v přípravě zeleniny do polévky. Oloupejte řepu a nakrájejte ji na nudličky. Dejte ji do druhého hrnce a podlijte ji osolenou vodou. Vařte, dokud nebude měkká. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky.
Jakmile je maso hotové, vyndejte ho a odložte stranou. Vývar sceďte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujte na másle. Přidejte k ní kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Do orestované zeleniny dejte 2lžíce hladké mouky a chvíli míchejte. Základ zalijte vývarem z masa.
Do polévky přidejte nastrouhané zelí, uvařenou řepu, rajčatový protlak a vše povařte asi 30 minut.
Maso nakrájejte na malé kostky, vložte do polévky a vše společně provařte.
Hotovou polévku dochuťte octem svařeným na 1/3 původního množství a cukrem. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jan P. (jendars) ID 638650 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Cuketová kulajda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cuketu,3 brambory,máslo,cibuli,sušené houby,sůl,bobkový list,nové koření,celý pepř,mletý kmín,kopr čerstvý či naložený,smetanu na vaření,ocet,cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit.Přidáme sůl a nové koření bobkový list,celý pepř (dávám do sítka).Uvaříme do měkka.Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostky,Na máslo dáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět,přidáme kostky cukety,zalijeme vodou ,přidáme kmín a vaříme asi 10 minut.Pak cuketu rozmixujeme (krásně polévku zahustí).Z brambor vyndáme koření a nalijeme k cuketě.Do polévky přidáme předem namočené sušené houby a kopr.Chvíli povaříme,přidáme smetanu dochutíme octem a cukrem.Polévka je opravdu výborná.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

rychlá a jednoduchá polévka s vaječnou jíškou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cibule, hladká mouka, 2 vejce, zeleninový vývar anebo zelenina na vývar, sůl, pepř, kmín, petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Osmažím cibuli dozlatova a přidám asi 2 PL hladké mouky, Pak odstavím a přidám trochu studené vody. Tak opět na hořáku přidám vejce a míchám. Zaliju zeleninovým vývarem (mívám ho v mrazáku) anebo zaliju vodou a přidám zeleninu na vývar (celer, petržel, mrkev, česnek, cibule, bílá paprika). Osolím, opepřím, přidám kmín a vařím. Pokud mám v polívce zeleninu, tak ji na konci vytáhnu. Ozdobíme posekanou petrželkou. Další variantou je, že na začátku k zásmažce přidám nastrouhaný petržel, celer a mrkev, tak přidám vejce a vývar.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lucia H. (tajpa) ID 335642 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Kapustová polévka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg růžičkové kapusty, 1 nastrouhané jablko, sůl, pepř, kmín, majoránka, tymián, muškátový oříšek, přepuštěné máslo, 1 šlehačka, 500g vývaru, ev. kousek orestované anglické slaniny a bílé balzamiko

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu očistíme, zespodu nařízneme do kříže a hodíme do vroucí osolené vody, vaříme 10 min., poté hned scedíme a propláchneme ledovou vodou. Asi 1/4 kapustiček nakrájíme na půlky nebo čtvrtky a dáme stranou, zbytek překrojíme. Na másle orestujeme jablko a koření. Přidáme 3/4 kapusty, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Poté rozmixujeme dohladka. Vrátíme kousky kapusty, prohřejeme. Dle chuti můžeme dochutit trochou balzamika. Na talíři přidáme orestovanou slaninu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem. Zahřívací a sytá :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800g vepřových žeber, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře ________________________________ _3 střední cibule 4 stroužky česneku lžíce sádla uzená paprika (sypká) 1/2 hlávky středně velkého bílého zelí (hlávkového) 140 g rajského protlaku ( případně méně a plechovku loupaných rajčat) 3 mrkve menší máslová dýně, nebo dýně hokkaido zakysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme si vařit vepřové žebra spolu s uvedeným kořením a solí. Vaříme cca 2,5 h, případně v papiňáku 1,5
Vývar scedíme a kosti obereme.______________________________________________


V hrnci na sádle opražíme cibuli, přidáme česnek a necháme provonět. Zasypneme paprikou a přidáme rajský protlak, nebo i loupaná rajčata. ___ Nakrouhané zelí rozdělíme na třetiny a 2/3 dáme do hrnce k protlaku s cibulkou a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme. ___ Pokud máme máslovou dýni, oloupeme ji, hokkaido se loupat nemusí. 2/3 dáme vařit zvlášť do trošky vody a 1/3 na kostičky přímo do polévky. ___Dýni, kterou jsme vařili bokem rozmixujeme a přidáme také do polévky, která tímto zhoustne a polévku mírně osladí. ___Nakonec přidáme maso a nastrouhanou mrkev se zbytkem zelí. Zeleninka bude křupat.
Přímo do polévky se dá přidat zakysaná smetana, nebo ji můžete dát až do polévky na talíři._____DOBROU CHUŤ!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

S B. (kontrola3) ID 200465 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Rajčatová polévka s pohankou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 plechovka krájeným rajčat (400g), asi 100g passaty, stroužek česneku, kousek celeru, 1 mrkev, olej, 200g bílého vína, 750g vývaru, sůl, pepř, petrželka, miska vařené pohanky, ev. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji orestujeme kousky mrkve a celeru, po chvíli přidáme i plátky česneku. Přilijeme víno, necháme vyvařit. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přiklopíme a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec vmícháme vařenou pohanku a petrželku. Popřípadě dochutíme cukrem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.021 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,203 další >>
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt