Dýňovo-batátová zeleninová polévka
Potřebné ingredience
300 g na kostičky nakrájené dýně Hokido
300 g na kostičky nakrájených batátů
1 velká červená cibule (nebo běžná žlutá)
30 g kokosového oleje
500 g rajčatové passaty nebo protlaku
3 lžičky domácího zeleninového bujonu (nebo 2 kostky)
1 lžička koriandru
0,5 lžičky kurkumy
1 l horké vody
sůl dle chuti
petrželka na dozdobení
Postup přípravy
Na rozpáleném kokosovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a za průběžného míchání ještě asi 3 minuty opékáme. Poté přidáme horkou vodu, passatu a koření a vaříme asi 30 minut. Na závěr rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a dozdobíme na talíři čerstvou nebo sušenou petrželkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pollon
(upraveno)
10. 4. 2023, 10:30
Super recept, určitě vyzkouším. Já místo kurkumy obvykle do dýňové polévky přidávám kousek nastrouhaného zázvoru.
nahlásit