RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Hermelín ve slanině s ořechy (3) 10.2.2021, 10:26
Slaný závin (1) 20.1.2021, 1:32
Plněné žabí tlamičky :o))) (101) 13.9.2020, 6:51
Falešné milosti (1) 31.3.2020, 11:19
Mini langoše-k vínku (27) 24.3.2020, 13:45
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 4.3. 17:27 | všechny 15080
Celkem: 2.685 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,269 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

CHUŤOVKY

Tiropita z listového těsta - rychlý feta koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 listové těsto, 200g feta, 200g riccota, 1 vejce, 2 PL oliv.olej, pepř, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Koupený plát listového těsta rozdělíme na 2 části, vetší část (asi 2/3) vložíme do vymazané zapékací nádoby (moje je 23×16cm), tak aby bylo těsto i po okrajích. Do mísy rozdrobíme fetu, přidáme riccotu, vejce, ol.olej, pepř a sůl (sůl nemusí být), zamícháme a vlijeme na těsto, poté přiklopíme menším plátem, zarovnáme. Trošku jsem potřela olivovým olejem, je možno pro hezčí barvu i vajíčkem, nařízneme na požadovaný počet kousků (já měla 6), lépe se po upečení krájí. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut dozlatova.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Monika N. (moonnca) ID 257195 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

Škvarkové tyčky (2 plechy)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g vody, 15g droždí, 1 lžička sladěnky, 1 a 1/2 lžičky soli, 200g hladké mouky,100g celozrnné pšeničné mouky, 60g mletých škvarků (dobře se nasekají ve foodprocesoru s přidáním mouky, ideálně, když jsou trochu zmrzlé), trochu sušeného česneku, trochu mletého kmínu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme kynuté těsto a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 25 - 30 kousků, ze kterých vyválíme dlouhé tyčinky, které ukládáme na plech. Necháme ještě nakynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 10 min., poté dopékáme na 150 - 160°C dokřupava. Z knihy Ruce v mouce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

ŠVESTKOVÝ DIP



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

osmažená cibulka, švestkové povidla, med, brusinky, chilli koření

POSTUP PŘÍPRAVY

vše smícháme a dobrou chuť

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

Lososový tatarák



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g uzeného lososa, postačí i treska ala losos (plátky), kousek červené cibule nebo šalotka, 150-200g creme fraiche ale postačí i neochucené pomazánkové máslo, citron, kopr čerstvý nebo sušený, kapary nebo sterilovaná okurka (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše pokrájet nadrobno, pokapat citronem, smíchat s creme fraiche.
Podáváme s opečenými tousty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

BRAMBOROVÉ CHIPSY - květy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience-6 kusů: 2 ks brambor střední velikosti, 2 plátky uzené šunky, 2 celá vejce, 1 ks jarní cibulky (nebo několik snítků pažitky), strouhaný parmezán (tvrdý sýr), sůl, olej na potření muffinových formiček.

POSTUP PŘÍPRAVY

Syrové oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky, propláchneme je a necháme odkapat.
Vymazanou formičku vyložíme bramborovými plátky dle obrázkové přílohy a do středu vložíme malý čtvereček nebo kostičku brambory. Jemně posolíme, přidáme kousek šunky a vlijeme do každého květu 2 PL rozkvedlaného vajíčka, které jsme předem osolili a smíchali s nakrájenou pažitkou nebo cibulkou.

Lehce zasypeme parmezánem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 st. C.
Jak začnou okraje lístků zlátnout je hotovo.
Necháme vychládnout a kvítka opatrně vyndáme s formiček.

Bramborové chipsy ve tvaru kytiček podáváme jako předkrm nebo chuťovku.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

Tyčinky z tvarohového těsta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g tvarohu, 250g másla, 250g hladké mouky, půl lžičky soli, na posypání - kmín, mák, sezam, jedno vajíčko na potření.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z ingrediencí si vytvoříme těsto a vyrobíme úzké tyčinky.
Potřeme vajíčkem a posypeme.
Troubu předehřejeme na 180° a pečeme na plechu s pečícím papírem asi 15 min.

Jsou vynikající!

Zdroj: pořad Všechno, co mám ráda

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Kateřina V. (KattyV) ID 384698 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

PLNĚNÉ SLANÉ KOLÁČKY ve tvaru kytiček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g hladké mouky, 150 g chladného másla, 2-3 PL ledové vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin vypracujeme těsto a ve fólii uložíme na ½ hodiny do lednice.
Pak těsto vyválíme na plát o síle 2-3 mm, vykrájíme a vytvoříme korpusy dortíků, naplníme zvolenou zeleninovou směsí a upečeme – viz obrazová příloha.
Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 20.1.2020, 17:42 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

Škvarkové placky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg brambor, 200g škvarků, 3žloutky, 100g hrubé mouky (někdy dávám polohrubou), cibule, sůl, kmín, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory uvaříme ve slupce. Rozmačkáme. Škvarky ohřejeme a pomeleme nahrubo. Smícháme s cibulí, žloutky a moukou a přidáme koření. uděláme mini placičky a aby se nelámaly, obalíme je ještě ve strouhance. Smažíme z obou stran na oleji. Když je obracíme na pánvi moc brzo, tak se trhají.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lucia H. (tajpa) ID 335642 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g tapiokové mouky, 50 - 100g strouhaného parmazánu (s 50g nadýchanější, s 90g "gelové"), 1 a půl vejce nebo dvě malá (cca 75 - 85g), 200g tekutiny (voda + mléko), 80g oleje, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekutinu s olejem zahřejeme a vlijeme k mouce, osolíme opepříme a zamícháme. Necháme vychladnout a přidáme parmazán a vejce. Necháme zcela vychladnout, můžeme připravit předem nechat v lednici. Tvoříme malé bochánky, které skládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 C 10min., poté teplotu zvýšíme na 185 a dopekame 5 - 7min. Bochánky by se měly nafouknout. Podáváme teplé. Uvnitř je konzistence gelová, "táhnoucí se". Pro méně gumovou variantu ubereme parmazán, pro více přidáme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

Avokádový Party Knäck Snack



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balení Knäck Snack s mákemrn1 balení Knäck Snack s kmínemrn200 g parmské šunkyrn2 ks avokádarn10 ks čerstvých cherry rajčátekrn1 středně velká cibulern1 lžíce olivového olejern2 lžíce petrželové nebo koriandrové natěrn2 lžičky limetkové šťávyrn1 lžička čerstvého chilli rn¼ lžičky soli a čerstvě namletého pepře

POSTUP PŘÍPRAVY

Avokáda rozpůlíme, zbavíme se pecky a slupky a nakrájíme na plátky. Plátky avokáda klademe na Knäck Snack a obalíme natenko nakrájenou parmskou šunkou. rnZbývající avokádo nakrájíme nadrobno a smícháme s najemno nakrájenými rajčaty a cibulí, spojíme se zbylými surovinami. Vznikne hustá směs – salsa. Po pečlivém promíchání necháme salsu hodinu odležet v chladničce, aby se spojily chutě. Servírujeme společně.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.685 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,269 další >>
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt