Sladké batátové vafle

Potřebné ingredience
400 g batátů
150 g rýžové mouky
4 vejce
100 ml méka
malá lžička prášku do pečiva bez fosfátu
1 malá lžička skořice
2 lžíce medu
Postup přípravy
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky, které posléze vaříme cca 20 min nad párou doměkka. Poté vodu slijeme, uvařené kostky vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do robotu a rozmixujeme na hladké těsto. Klademe asi dvě velké lžíce těsta do olejem vymazaného vaflovače a pečeme. Pozn.: Vymázávání vaflovače doporučuji i když běžně formu nevymazáváte, rýžová mouka je velmi lepivá a snadno se k formě přichytává.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé