Lotuskový turbo dezert s mascarpone
Potřebné ingredience
1 malý kelímek 33% smetana ke šlehání (200 ml, ale může být i 250 ml) 250 g mascarpone 2 lžíce kokosového cukru či jiného sladidla dle chuti 1 balíček lotus sušenek (z daných surovin nám zbyde ještě půl balíčku)
Postup přípravy
Z lednice vytáhneme vychlazené mascarpone a smetnu a společně vyšleháme ručním mixérem nebo v robotu do hustého krému (bude nám na to stačit minutka). Připravíme si 4 skleničky…
Bramborové "placki z blachi"
Potřebné ingredience
800 - 1000 g oloupaných syrových brambor 1 malá lžička soli 1 malá lžička majoránky 1 velké nebo 2 malá vejce 60 - 80 g hladké špaldové mouky K podávání: cca 400 g škvarků (vybírejte ty masitější z dobrých řeznictví) 1 velká zakysaná smetana (nejmíň 18 % tuku, bez přidaných škrobů) 1 dcl mléka
Postup přípravy
V robotu najemno nastrouháme syrové brambory, přidáme ostatní ingredience na těsto a promícháme. Klademe naběračkou na rozpálené plotýnky (TIP: Já si pořídila speciální, které…
Cuketové vafle naslano
Potřebné ingredience
250 g strouhané cukety 2 vejce 100 ml oleje 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany 200 g špaldové nebo hladké mouky malá lžička bezfosfátového prášku do pečiva lžička sušeného bylinkového koření (oregáno, bazalka, celer, mrkev...) sůl dle chuti
Postup přípravy
Cuketu nastrouháme, přidáme k ní vejce, olej a zakysanou smetanu a společně vyšleháme. Postupně přidáme sypké ingredience a pečeme dozlatova. Vafle chutnají výtečně namazané…
Dýňovo-batátová zeleninová polévka
Potřebné ingredience
300 g na kostičky nakrájené dýně Hokido 300 g na kostičky nakrájených batátů 1 velká červená cibule (nebo běžná žlutá) 30 g kokosového oleje 500 g rajčatové passaty nebo protlaku 3 lžičky domácího zeleninového bujonu (nebo 2 kostky) 1 lžička koriandru 0,5 lžičky kurkumy 1 l horké vody sůl dle chuti petrželka na dozdobení
Postup přípravy
Na rozpáleném kokosovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a za průběžného míchání ještě asi 3 minuty opékáme.…
Sladké batátové vafle
Potřebné ingredience
400 g batátů 150 g rýžové mouky 4 vejce 100 ml méka malá lžička prášku do pečiva bez fosfátu 1 malá lžička skořice 2 lžíce medu
Postup přípravy
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky, které posléze vaříme cca 20 min nad párou doměkka. Poté vodu slijeme, uvařené kostky vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do robotu a…