RECEPTY > MOUČNÍKY, POHÁRY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Čoko-malinový dort (7) 19.4.2018, 21:44
včera Tvarohový zákusek s piškoty (1) 19.4.2018, 20:37
Moučníky z Margotky (4) 16.4.2018, 18:34
nastrouhaná buchta (3) 14.4.2018, 21:57
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 19.4. 12:44 | všechny 1451
Celkem: 16.830 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,1683 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

Banánová buchta z mikrovlnky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Co budete potřebovat: 100 g másla + kousek na vymazání formy 2 zralé banány 100 g třtinového cukru 100 g hladké mouky 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva 1/3 lžičky soli 2 lžičky mleté skořice 2 vejce 2 lžíce mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

Pracovní postup

Do mísy dejte máslo a v mikrovlnce zahřívejte 30 vteřin až 1 minutu při plném výkonu, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte jeden a půl banánu a rozmačkejte. Pak přidejte cukr, mouku prosátou s práškem do pečiva a solí, skořici, vejce a mléko a dobře promíchejte.

Těsto nalijte do vhodné vymazané formy, na povrch položte zbytek banánu nakrájený na plátky, dejte do mikrovlnky a zapněte na 8 minut na plný výkon, dokud není těsto „propečené“ i uvnitř.

Podávejte teplé, posypané moučkovým cukrem nebo doplněné kopečkem vanilkové zmrzliny, čokoládovou omáčkou apod.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Kateřina S. (ducklet) ID 165219 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Plněná vajíčka


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čokoládová vajíčka, krém (mascarpone, šlehačka, citrónová šťáva, třtinový cukr), žlutá zavařenina (ananasová, meruňková)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

MUFFINKY kakaové, kokosové i se strouhanou čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

240 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího práčku do pečiva, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g krystalového cukru, 140 g tmavé hořké čokolády, 100 g měkkého másla, 200 deci mléka, 2 celá vejce, malá špetka soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Měkké máslo smícháme s krystalovým, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme postupně vejce a mléko, těsto dáme bokem.
Předehřejeme troubu na teplotu 180 st. C a pokračujeme-s moukou a kypřícím práškem spojíme nastrouhanou čokoládu.

Pokud budeme připravovat tmavé muffiny s kakaem, tak odebereme 1 PL mouky a přidáme 1 PL kakaa.

V případě kokosových muffinek přidáme do světlého těsta 2 PL strouhaného kokosu a odebereme 1 PL mouky.

Nyní opatrně promícháme obě směsi a naplníme košíčky, nebo muffinkový plíšek těstem a pečeme asi 20 minut.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 19.4.2018, 21:30 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohový zákusek s piškoty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 2 vejce, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 90 g hořké čokolády, 120 g másla, 120 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 4 želatinové plátky. Dále: asi 300 g meruňkové marmelády, asi 220 g dětských piškotů, 50 ml mléka, čokoládové zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo, směs vychladíme. Celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, zašleháváme pomalu vlévanou čokoládu. Vmícháme směs mouky s práškem do pečiva. Těsto natřeme na menší plech (20x30 cm) vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 25 minut).
Vychladlý korpus natřeme marmeládou a poskládáme piškoty do řad. Piškoty pomocí lžičky zakapeme mlékem (nebo můžeme namáčet v mléce, sirupu, kávě…)
Na krém smícháme tvarohy, zakysanou smetanu a cukr, přidáme šlehačku z vyšlehané smetany, vmícháme rozpuštěnou předem nabobtnanou želatinu (dle návodu na sáčku) a krémem zalijeme piškoty. Posypeme čokoládovým zdobením a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Krájíme přes piškoty.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 19.4.2018, 20:37 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čtverečky z listového těsta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balíčky rozváleného listového těsta, 1 vejce, 250 g tvarohu v alobalu, cukr dle chuti, ovoce na zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Listové těsto pokojové teploty rozvineme, rádlem nakrájíme čtverečky a u poloviny čtverečků vykrojíme středy. Vidličkou rozšleháme vejce. Vejcem potřeme okraje plných čtverečků, přiložíme vykrájené čtverečky a na plechu s pečícím papírem je potřeme i nahoře. Můžeme posypat krystalovým cukrem.
Tvaroh smícháme s cukrem a vajíčkem, které nám zbylo z potírání. Zdobičkou nastříkáme náplň do středu čtverečků a pečeme v troubě předehřáté na 220°C dozlatova. (Listové těsto se peče při vyšší teplotě než jiná těsta.) Před podáváním zdobíme drobným ovocem a pocukrujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Koláčky s kynutého šlehačkového těsta


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladké mouky 200 ml smetany na šlehání 3 lžíce majonézy 100 ml mléka 2 žloutky kostka droždí 80 g kr. cukru 1 bal. vanilkového cukru 1 lžíce rumu sůl Náplň volitelné: tvaroh s cukrem a rozinkami, povidla, džem, ovoce, mák nebo ořechy *Pokud chcete, můžete si připravit i drobenku

POSTUP PŘÍPRAVY

Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.rnrnKvásek si smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.rnrnMezitím si můžeme připravit náplň podle chuti, případně i drobenku (hladká mouka, máslo a cukr).rnrnZ vykynutého těsta odebíráme lžíci kousky, které plníme náplní podle chuti.rnrnKlademe na plech, do každého uděláme důlek, na vrch navrstvíme povidla (mák, nebo ořechy), potřeme rozšlehaným vejcem a pokud jste připravili i drobenku – nasypeme na vrch.rnrnPečeme na 190 ° C dorůžova.rnrnPo upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Stáňa P. (smajlík1) ID 317600 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čoko-malinový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na korpus: 250 g máslo, 200 g čokoláda ( 60%), 3 vejce, 150 g cukru (nejlépe třtinového), 110 ml plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (popřípadě nahradit část cukru vanilkovým cukrem), 200 g hladké mouky (používám hlavně špaldovou), 30 g kakaa, 8 g prášku do pečiva, hrst čokopeciček (nemusí být). Na krém: malinové nebo ostružinové pyré, 250 g mascarpone, 200- 220 ml 40% šlehačka, 2-3 lžíce cukru. Na čokoládovou ganache: 150 ml šlehačky, 150-160 g kvalitní čokolády (alespoň 52%)

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus (je takový hutnější, nehodí se k prokrojení): v misce zahřejeme čokoládu s máslem, prošleháme metlou a necháme vychladnout. V menší misce smícháme a prosijeme suché přísady - kakao, mouku a prášek do pečiva. V robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme vanilkový extrakt, pomalu přilejeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce prošleháme. Nakonec přidáme suchou směs na 3x a mléko pokojové teploty na 2x.
Pečeme na 160 st v dortové formě o průměru 24 - 26 cm cca 50-55 minut. Ideální je zabalit korpus do folie a nechat do druhého dne v chladu uležet.

Čokoládová ganache: smetanu zahřejeme (ne až do varu) a přidáme do ní nalámanou čokoládu. Necháme chvíli odstát a pak vymícháme do hladké hmoty. Zchladlé nalijeme na upečený vychladlý korpus (polévejte na mřížce pod tácem nebo pečícím papírem, abyste mohli zteklou čokoládu znovu využít). Dejte zchladit, aby čokoláda ztuhla.

Krém: vyšleháme pyré s mascarpone a s cukrem. Přilejeme smetanu a opatrně šleháme do zhoustnutí. Smetany může být i více, pak bude krém více šlehačkový.

Malinové (ostružinové) pyré vyrobíte takto:

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ivana V. (levandulka66) ID 53199 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 19.4.2018, 21:44 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohový koláč se sušenými švestkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 25 g cukru krupice, 30 g lískových oříšků, 1 bílek, 2 PL mléka. Náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 60 g cukru krupice, 2 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr. Dále: 200 g sušených švestek, 50 ml ovocného likéru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušené švestky zalijeme likérem několik hodin před pečením, nejlépe den předem. Oříšky opražíme a sloupnuté nastrouháme.
Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme ½ hodinky v chladu odpočívat. Suroviny na náplň zpracujeme tyčovým mixérem.
Těsto rozválíme do dortové nebo koláčové formy (průměr 24 cm) a upravíme okraje koláče. Na korpus naskládáme švestky a zalijeme je tvarohovou náplní. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 13.4.2018, 21:44 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Makový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO:1 hera, 300 g hl.mouky, 1 vejce, 20 g cukr.moučky, šp.soli NÁPLŇ :600 g máku, 500 g jablek, 200 g másla,250 g cukru,5 žloutků+bílky,70 g krupice,rozinky,ořechy, 2 č.lžičky mandlového extraktu,kandovaná pomerančová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

TĚSTO: suroviny smícháme a dáme na chvíli do lednice. NÁPLŇ: máslo s cukrem vymícháme ,přidáme žloutky,mák(nemlela jsem,jen jsem ho povařila),přidáme nastrouhaná,vymačkaná jablka,krupici a mandl. extrakt a jako poslední zlehka vmíchat sníh z bílků.Dále podle chuti rozinky,ořechy(nemusí být).Těsto vytvarujeme na plech vyložený papírem, velikost asi 23 x 34 cm ,navrstvíme náplň a dáme péct.Pečeme na 180 stupńů ,asi 60 minut.Po vychladnutí přelijeme polevou z pomerančové šťávy a cukru.Zdobíme kandovanou pomerančovou kůrou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Petra H. (Petra Hrad) ID 162004 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Citrónový chlebíček s mákem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cukr krystal 200 gramů/ vejce 3 kusy/ mléko 250 gramů/ olej slunečnicový 250 mililitrů (+ na vymazání formy)/ citron 2 kusy (šťáva a kůra) mouka pšeničná hladká 300 gramů/ mák 2 lžíce (nemletý) kypřící prášek do pečiva 1 bal/ sůl 1 špetka/ sirup: citron 1 kus (šťáva) cukr krystal 50 gramů

POSTUP PŘÍPRAVY

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu lehce vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Do mísy od robotu nasypte cukr, sůl a vejce. Šlehejte do hustého krému, trvá to asi 4 minuty. Mezitím smíchejte mléko, olej, citronovou kůru a šťávu. Nelekejte se, mléko přidáním citronové šťávy lehce zhrudkovatí, ale v těstě se pak opět rozmíchá. Směs pomalu přilévejte k našlehaným vejcím a míchejte. Stěrkou opatrně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mákem. Nemíchejte příliš, abyste nevyhnali z těsta vzduch, chlebíček by pak nebyl tak nadýchaný.rnTěsto nalijte do připravené formy a povrch uhlaďte. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 55 minut. Zatímco se chlebíček peče, svařte v kastrůlku citronovou šťávu s cukrem na sirup. Ihned po vyndání z trouby chlebíček potírejte sirupem tak dlouho, dokud ho všechen nespotřebujete. Před vyklopením z formy nechte chlebíček 5 minut odpočinout.

V původním receptu je olivový olej, dala jsem slunečnicový. Sirupem jsem nepolívala, jen posypala cukrem. Je to nejnadýchanější a nejzajímavější chlebíček, co jsem jedla. Citrón tam jde cítit, ale kyselý není.

zdroj:http://www.igurmet.cz/recepty/sladke/kolace-kolacky/citronovy-chlebicek-s-makem-5181/

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 16.830 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,1683 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook