RECEPTY > MOUČNÍKY, POHÁRY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Cheesecake s jahodami (47) 17.6.2018, 19:01
včera Jemné malinové řezy s Olé krémem (8) 17.6.2018, 18:57
BUCHTY JAKO OD BABIČKY....))) (8) 12.6.2018, 20:09
Čoko-malinový dort (8) 11.6.2018, 13:18
Dvojbarevný rybízový koláč (40) 10.6.2018, 21:25
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 16.851 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,1686 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

Rybízové muffiny s čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 120 g cukru krupice, 180 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, špetka soli, 120 ml mléka, 60 g másla, 1 vejce, 100 g hořké čokolády, 130 g rybízu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme sypké suroviny, vmícháme mléko, rozpuštěné studené máslo a vejce, pak přimícháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a nakonec vmícháme rybíz (já měla bílý). Těstem naplníme plech na muffiny a v troubě předehřáté na 190°C pečeme asi 20 minut.
Těsto vyjde přesně do 12 košíčků. Papír jde dobře sloupnout. Muffiny jsou nahoře krásně křupavé a uvnitř měkoučké a šťavnaté.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Hrnkový rybízový koláč se sněhem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

HRnek 250ml, Na těsto: 4 žloutky + 3/4 HR moučkového cukru + 1 vanilkový cukr, 2 a 1/2 HR polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva, 3/4 HR mléka a 3/4 HR oleje, Na sněhovou "čepici": Sníh ze 4 bílků, 3/4 HR moučkového cukru, 2 HR rybízu

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme, pak přidáme zbylé suroviny a důkladně smícháme. Nalijeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, toto hutnější těsto rozetřeme stěrkou po celém plechu a pečeme při 160°C 20 minut do zrůžovění. Příprava sněhové "pokrývky": Do ušlehaného sněhu ze 4 bílků zašleháme cukr a nakonec vmícháme kuličky rybízu. Takto připravenou směs rozetřeme na předpečené těsto a vložíme do trouby, kde při 150°C koláč se sněhovou "pokrývkou" dopečeme - cca 20-25 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Halina M. (Halmat) ID 86780 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Podmáslová bábovka s brusinkami, jablky a oříšky-HRNKOVÁ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1/4 lžičky soli, kypřící prášek= smíchat. / 3/4 kostky másla, 1 a 3/4 hrnku třtinového cukru, 3 vejce, hrnek podmáslí, 2 čajové lžičky vanilk. aroma, 1 hrnek spařených a osušených brusinek, 1 větší oloupané a na kostičky nakrájené jablko, 1 hrnek pokrájených pekanů(lze nahradit jinými ořechy)

POSTUP PŘÍPRAVY

Šleháme máslo s cukrem 3 min., poté přidat 3 vejce, zašlehat, vanilk. aroma, potom po částech podmáslí střídavě s moukou. Nakonec vmíchat ořechy, jablka a rozinky. Pečeme na 180´C 1h.
Bábovka je vláčná a moc chutná.
Recept mám odtud: https://juliasalbum.com/cranberry-apple-vanilla-buttermilk-cake-with-pecans-recipe/

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 18.6.2018, 8:54 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jemné malinové řezy s Olé krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky. Pudink: 450 ml mléka, 2 PL cukru krupice, 1 čokoládový pudinkový prášek. Maliny: 600 g malin, 2 PL cukru krupice, 1 želatina jemně mletá Dr. Oetker (20 g). Krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 1 PL cukru krupice, 1 vanilkový Olé pudink bez vaření, 250 ml smetany ke šlehání 33 %. Dále: dětské piškoty, bílé zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Z vlažného korpusu odstraníme papír a korpus vrátíme na plech spodní stranou nahoru.
Uvaříme čokoládový pudink a horký nalijeme na korpus. Na pudink naskládáme piškoty nejdřív kolem dokola těsně vedle sebe jako takovou ohrádku, pak vyplníme piškoty i střed moučníku.
Maliny s cukrem rozvaříme a horké přepasírujeme přes sítko. Želatinu zalijeme 3 lžícemi vody a necháme 10 minut nabobtnat, pak ji rozpustíme v horké malinové šťávě. Vychladlou šťávou opatrně poléváme piškoty tak, aby nám netekla na okraje. Necháme ztuhnout v ledničce.
Ušleháme šlehačku. Ve vyšší nádobce vyšleháme mléko s cukry a Olé pudinkem dle návodu na sáčku. Do pudinku opatrně vmícháme šlehačku, případně spolu prošleháme. Krém natřeme na maliny, dozdobíme a necháme ztuhnout v ledničce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 17.6.2018, 18:57 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohový koláč s ovocem a čekankovým sirupem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g nizkotučného tvarohu 30ml mléka 4 lžíce čekankového sirupu 1 lžíce medu 25g prášku vanilkového pudinku 1 lžička prášku do pečiva 1 lžíce rumu ovoce mleté mandle na posypku

POSTUP PŘÍPRAVY

tvaroh smíchejte s mlékem, přidejte sladidla, pudinkový prášek, lžicku prášku do pečiva, rum
formu vyložte pečícím papírem a do ní nalijte těsto. Zasypte ovocem a mandlemi
pečte na 175C asi 40 minut. Zkrátka dokud se těsto nepřestane hýbat. Rohy začnou lehce růžovět
Více o čekankovém sirupu : http://www.cekankovysirup.czrnrnTady ho kupuji já : https://www.eshop.kaumy.cz/cekankove-sirupy

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Aneta D. (dragulova) ID 617683 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Makovo-tvarohový koláč ze špaldové mouky a třtinového cukru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 500 g špaldové mouky hladké, 200 g másla, 60 g třtinového cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 6 PL zakysané smetany, špetka soli. Maková náplň: 250 ml mléka, 60 g třtinového cukru, 250 g mletého máku, citronová kůra. Tvarohová náplň: 500 g tvarohu v alobalu, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 ml mléka, 3 bílky, citronová kůra.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozpůlíme. (Těsto bylo trochu tužší, ale rozválet šlo překvapivě lehce a dobře se přenášelo, bylo pevné.)
Na makovou náplň přivedeme k varu mléko s cukrem, odstavíme, vmícháme mák, citronovou kůru a necháme vychladnout. Na tvarohovou náplň ušleháme sníh z bílků. Ostatní suroviny sešleháme dohromady a nakonec lehce vmícháme sníh.
Na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem rozválíme jednu část těsta, potřeme makovou náplní, urovnáme tvarohovou náplň a přikryjeme plátem těsta. Povrch propícháme vidličkou a v troubě předehřáté na 180 -190°C upečeme dozlatova. (asi 40 minut.)

(Někdo to má možná rád, ale mně hned po upečení díky špaldové mouce a třtinovému cukru připadal suchý a málo sladký. Nutno podotknout, že ostatním členům rodiny chutnal. Ovšem uložený v dóze v ledničce byl druhý a dokonce i třetí den vynikající, krásně se rozležel a zvláčněl, nenavlhl moc, ale byl prostě tak akorát. A protože mi nakonec moc chutnal, tak jsem ho vzala na milost a recept vkládám.)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Makovo-třešňový dort bez mouky od Diany Kračmer



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na makový korpus o průměru 23 cm potřebujete: 8 vajec, 200 g mletého máku a 200 g moučkového cukru Na nepečený vršek potřebujete:500 g řeckého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu nebo zakysané smetany, 6 plátků želatiny, 500 g třešní, 80 g moučkového cukru a případně kousek bílé čokolády na zdobení třešní.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:Troubu zapněte na 160 stupňů Celsia. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, žloutky s cukrem do pěny a postupně směs vmíchejte do sněhu; úplně na závěr opatrně vmíchejte i namletý mák. Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy a pozvolna pečte asi 40 minut dozlatova.

Upečený korpus nechte vychladnout a mezitím si připravte jogurtový krém. Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Třešně vypeckujte, pár si jich nechte na ozdobu navrch. Jogurt smíchejte s tvarohem nebo zakysankou, plátky želatiny zahřejte ve 3 lžících vody (ale nepřevařujte!) a vmíchejte do jogurtu.

Korpus nechte v dortovém ráfku a zalijte jogurtovým krémem, do kterého jste zamíchali vypeckované třešně. Připravený dort dejte do lednice a nechte aspoň 4 hodiny tuhnout. Před podáváním dort obkružte ostrým nožem, abyste jej oddělili od ráfku, a podávejte. Ozdobit ho můžete celými třešněmi, které jednoduše pocákáte bílou čokoládou.

Recept jsem opsala z internetu. Peču 1x za rok, a vždy se na něj moc těšíme. Je to sezónní mls. Až dopeču vložím fotku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dana S. (Danda Moštěničák) ID 557673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Banánové vafle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

90g rýžové mouky, 165g špaldové celozrnné nebo pohankové mouky, 2 lžičky PP, 1 vejce, 20g oleje, lžička skořice, 2 zralé banány, 250g mléka, ev. lžíce zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše smícháme dohromady s rozmačkanými banány. Pečeme ve vaflovači a podáváme se zakysanou smetanou, šlehačkou, ovocem,...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

jahodové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na těsto: 3 vejce 90 g moučkového cukru trochu citronové kůry špetka soli do sněhu 90 g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva Na pudink: 700 ml mléka 2 vanilkové pudinky cukr dle potřeby - zhruba 40 g 80 g másla možno i 100 g Na želé: 2 ks jahodové želé od Dr.Oetkera cukr dle potřeby - zhruba 70 g 1 l vody na přípravu

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu, opatrně promícháme a nakonec už velmi lehce vmícháme zbytek sněhu.

Na pečení si předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme papírem na pečení, aby nám na plechu lépe držel, tak plech můžeme mírně navlhčit. Pokud nepoužijeme papír, tak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny, jelikož piškot bude nízký.
Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme zchladnout.

Mezitím si uvaříme hustější pudink, osladíme si ho dle vlastní chuti. Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo, až se hmota spojí. Místo části cukru můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo.

Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní se můžou na pudink poklást jahody a mírně je do pudinku zatlačit. Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už velmi mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku - v 1 litru horké vody - ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny a cukr. Místo cukru můžeme opět použít nějaké náhradní sladidlo.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ludvík K. (ludvahrabuvka) ID 474099 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Křehký špaldový koláč s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 170 g hladké špaldové mouky, 125 g másla, 60 g cukru moučka, 1 žloutek. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 PL rumu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 bílky. Dále: asi 6 jahod.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladnu. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a rumem. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do tvarohu. Očištěné jahody nakrájíme na plátky.
Dortovou formu průměr 26 cm vyložíme namočeným a vymačkaným papírem na pečení. Rozváleným těstem vyložíme dno i boky formy, dno popícháme vidličkou a předpečeme 10 minut na 180°C. Na horký korpus urovnáme tvarohovou náplň, poklademe jahodami, případně zbytkem těsta a pečeme dalších asi 30 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 5.6.2018, 18:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 16.851 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,1686 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt