(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Muffiny s borůvkami podle Josefa Maršálka
Potřebné ingredience
Hmota na muffiny:
300 g hladké špaldové mouky
190 g sypkého sladidla (My jsme dávaly i míň.)
50 g oleje
2 vejce M
300 g tvarohu s jogurtem
50 g citronové šťávy (my jsme nedávaly.)
100 g borůvek
2 g soli
9 g prášku do pečiva
Drobenka:
30 g sypkého sladidla
30 g másla
45 g hladké špaldové mouky
1 g soli
Postup přípravy
Smícháme si všechny sypké suroviny a přidáme tekuté.
Borůvky smícháme s trochou mouky, aby neklesly na dno nebo je můžeme dát do těsta v košíčcích.
Hmotu plníme do silikonových košíčků.
Připravíme si drobenku a posypeme jí muffiny.
Místo drobenky můžeme použít oříšky, kokos, kousky čokolády, atd.
Pečeme na horkovzduch na 170 až 175 stupňů, 20 až 25 minut.
Před vytažením vyzkoušíme zapíchnutím špejle, jestli jsou upečené.
Musím říct, že jsou opravdu úžasné. Recept je z knihy Buchty po ránu, ale výpis všech surovin najdete i na stránkách ČT, když si najdete pořad Buchty po ránu a najdete si sekci recepty, tak tam je, ale postup tam není, musela jsem si ho nějak vytvořit z toho, jak to Josef Maršálek popisoval.
Borůvky smícháme s trochou mouky, aby neklesly na dno nebo je můžeme dát do těsta v košíčcích.
Hmotu plníme do silikonových košíčků.
Připravíme si drobenku a posypeme jí muffiny.
Místo drobenky můžeme použít oříšky, kokos, kousky čokolády, atd.
Pečeme na horkovzduch na 170 až 175 stupňů, 20 až 25 minut.
Před vytažením vyzkoušíme zapíchnutím špejle, jestli jsou upečené.
Musím říct, že jsou opravdu úžasné. Recept je z knihy Buchty po ránu, ale výpis všech surovin najdete i na stránkách ČT, když si najdete pořad Buchty po ránu a najdete si sekci recepty, tak tam je, ale postup tam není, musela jsem si ho nějak vytvořit z toho, jak to Josef Maršálek popisoval.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé