MAGAZÍN - Tipy a triky

Jóga v teple, přehled, tipy, zkušenostiPublikováno 22.5.2017, 15:49
Bikram Choudhury přivedl na světlo světa trend, který vládne módnímu cvičení již několik let. Mnoho z vás jistě již vyzkoušelo údajně zázračnou Bikram jógu, která slibuje neuvěřitelné výsledky a pozitivní vlivy na naše zdraví. Jak je to doopravdy? Jaká jsou pro a proti tohoto netradičního cvičení? A jaký je rozdíl mezi hot a Bikram jógou? Přinášíme vám velký přehled Bikram jógy, jejích rizik, přínosů, historie a zkušensotí.
Kdy je třeba pro hubnutí více jístPublikováno 17.5.2017, 13:23
Tělo potřebuje kalorie na to, aby jich spalovalo více. Ačkoliv se to na první pohled nezdá úplně logické, je to tak. To, co přijímáme v potravě, využíváme na „na provoz“, to, co odčerpáváme z tuku, je z „mimořádných výdajů“. Jakmile dostatečně nejíme a přesto máme ta mimořádná vydání (tedy cvičíme), tělo si chrání tukové zásoby a energii získává tak, jak je to jednodušší a rychlejší – odčerpává ji ze svalů. Když nejíme a cvičíme, může se stát, že nám bude klesat svalová hmota (resp. určitě nebude růst) a co se tuku týče, zůstaneme plus mínus na svém. Jak poznat, že bychom měli přidat, tentokrát v jídle?
Sedmkrát ano a třikrát ne aktivnímu uhlíPublikováno 12.5.2017, 13:34
Aktivní uhlí je nepostradatelnou součástí každé domácí lékárničky, potažmo kosmetické skříňky. Má velké množství využití, ačkoliv většinou známe jen to jedno – na problémy se zažíváním. Díky svým vlastnostem ovšem můžeme aktivní uhlí použít i jinak. Nicméně některé módní trendy jsou spíš škodlivé než užitečné, pojďme se proto podívat na to, jak uhlí ano a jak ne.
Proč triky na hubnutí (i jiné) tak často nefungujíPublikováno 11.5.2017, 15:25
Dejte si každé ráno koktejl z - Vezměte si na večer lžičku speciální směsi, kterou uděláte - Před každým jídlem pijte – Abyste neměli vrásky, dávejte si každý večer obklad z – Proti celulitidě bojujete nejlépe tak, že při každém sprchování - ...a tak dále. Není třeba věty dokončovat, takových receptů na cokoliv známe všichni dost. Zkoušeli jsme, nefungují. Ale ony by fungovaly, kdybychom dělali to, c mají všechny tyto rady společné. Co to je?
Lák z okurek se nevylévá!Publikováno 5.5.2017, 14:29
...nebo vlastně vylévá, ale je to škoda. Protože je složený z mnoha prospěšných látek, navíc po dobu, co jsou v něm okurky a další věci naložené, absorbuje látky také z nich a vlastně je v něm obsažené vše dobré nejen z ingrediencí, ale taky okolí. Mluvíme především o solích, draslíku, chloridu vápenatém a v neposlední řadě o octu, elektrolytech a antioxidantech. Je prostě až moc dobrý na to, abychom ho dále nepoužili. Ale jak?
Univerzální postřik proti škůdcům z domácích surovin + tip navícPublikováno 3.5.2017, 13:36
Všichni víme, že pesticidy ve své chemické podobě, nejsou pro naše zdraví nic dobrého. Ve své podstatě jsou to přípravky, které hubí škůdce. Ať už ty z říše fauny nebo flóry – od hmyzu po plevel. Je jasné, že když má něco de facto zahubit nežádoucí život za zachování toho žádoucího, nemůže to být jen tak nějaký čajíček (mimochodem, odvary z různých bylin fungují na odrazení škůdců také). Máme recept na pesticid univerzální, který si snadno vyrobíte doma.
Jak může vizualizace pomoci s řešením problémůPublikováno 2.5.2017, 15:30
Lidská mysl je zvláštní věc. Dá se s ní pracovat mnoha způsoby a často umíme svou psychiku ovlivnit sami více, než bychom čekali. Když je člověk ve stresu, potýká se s problémy, trápí se, nemůže spát, trpí úzkostmi a tak dále, často slyší a čte rady, jak se soustředit na pozitivní aspekty svého života, netrápit se problémy zbytečně a tak dále... Realita je ovšem velmi často úplně jiná. Naučte se techniku, díky které můžete uklidnit nejen sebe, ale i své blízké. A dokonce i děti.
Koriandr setý není jen koření, ale také přírodní filtr vody!Publikováno 2.5.2017, 15:29
Koriandr, koriandr... všichni víme, že je to koření. Samotný ho používáme málokdy (pokud se zrovna nevyžíváme v asijské kuchyni), je ale součástí kořenících směsí včetně tolik oblíbeného kari. Asijská, jihoamerická nebo třeba arabská a mexická kuchyně se bez něj neobejde, vedle jeho specifické chuti ale můžeme také využívat jiných vlastností. Třeba jeho schopnosti vázat na sebe škodlivé látky.
Majonéza nejen k jídluPublikováno 25.4.2017, 13:54
Majonézu známe asi všichni jako přílohovou omáčku, dochucovadlo, základ dressingů a tak dále. Možná si ji vyrábíme doma, možná ji kupujeme. Tak jako tak – kromě jídla bychom si asi těžko uměli představit, že nám může být majonéza užitečná i k něčemu jinému. Je to ale tak, majonézu můžeme využít i úplně jinak, nemusíme se omezovat pouze na kuchyni. Zamysleli jste se někdy nad jejím složením?
Jak si držet pavouky od těla (a od bytu)Publikováno 17.4.2017, 18:17
Mít v domácnosti sem tam nějakého pavouka je vlastně prospěšné. Teoreticky nás zbavují jiného obtížného hmyzu, se kterým bychom se ale často raději potýkali mnohem raději, než s těmito osminohými potvorami. Pavouci v našich končinách člověku nijak neškodí, jedovaté ani nijak extrémně agresivní druhy se u nás naštěstí nevyskytují, ale z přirozených důvodů, daných vývojem, se lidé pavouků prostě a jednoduše štítí. Jak jim přírodní cestou naznačit, že u nás doma nejsou vítáni?
Celkem: 124 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook