MAGAZÍN - Jídlo

Nejlepší domácí zmrzliny z ingrediencí, které máte v ledničcePublikováno 14.6.2019, 16:46
Kdo by neměl rád zmrzlinu. I když si ji v létě nikdo z nás asi neodpustí (a někoho touha dát si jako se dezert vychlazený kopeček až dva nepřejde ani v zimě, nebo vlastně... nikdy), všichni víme, že je to asi tak trošku dietní hřích. Ale ani zmrzliny s krémovým základem nemusí nutně být kalorické bomby. Jak si můžeme doma připravit zmrzliny z pár ingrediencí, které budou vynikající, zdravé a jednoduše neodolatelné?
Třešně pro kvalitní spánek i zdravou štítnou žlázuPublikováno 1.6.2019, 18:22
Třešně jsou tak trošku opomíjeným ovocem. Všichni je máme rádi, aniž bychom se úplně pídili po tom, co vlastně děláme pro své zdraví, když je jíme. Není pochyb, když se povedou, jsou vynikající, ale kromě toho, že jsou krásně červené a slaďoučké, co všechno nám mohou dát? Věděli jste, že díky nim můžete lépe spát? Nebo že zlepšují paměť?
Ideální čas na smrkový (nejen) sirup!Publikováno 30.5.2019, 22:19
Ne tak úplně si ho dát, ale nasbírat si smrkové výhonky a začít ho vyrábět. Proč? Že jste o něm ještě neslyšeli? Je to jedna z pradávných medicín, naše babičky by si určitě vzpomněly. A teď, když máme všichni tendenci se vracet k tradičnímu stravování i léčbě, je možná čas si tyto tradiční recepty připomenout. Smrkový sirup nás může zbavit kašle a pomoct při nachlazení, je extrémně jednoduchý na výrobu a, a to je momentálně nejdůležitější, sezóna smrkových výhonků je tady!
Chcete konzumovat méně kalorií? Těchto deset věcí už tedy nekupujtePublikováno 3.5.2019, 17:29
Je jednoduché sem tam něco přihodit do košíku, protože jsme prostě zvyklí mít to doma. Ať už jsme si vzali takový zvyk z domu, nebo jsme si ho vypěstovali sami, často je pocit „tohle být doma prostě musí“ jedním z důvodů toho, proč se nám ne a ne daří shodit těch pár deka, která nás už tak dlouho štvou (dobře, možná i nějaké to kilo). Které věci nekupovat nebo je aspoň trošku jinak využívat?
10 důvodů, proč si letos dopřát co nejvíc chřestuPublikováno 3.5.2019, 17:27
Teda pokud nejste alergičtí – i když chřest alergii většinou nezpůsobuje. A ano, po jeho konzumaci bude moč cítit jinak, tuhle legendu o chřestu taky všichni známe. Ale jeho sezóna je za rohem a my bychom měli vědět, proč je chřest vynikající nejen chuťově, ale taky pro naše zdraví. Je pomalu čas přestat brát chřest jako exotiku a dívat se na něj jako běžnou součást jídelníčku – když ho zrovna dostaneme koupit.
Pažitka? Další jarní hitPublikováno 30.4.2019, 16:03
Všichni víme, že sezóna medvědího česneku vrcholí. Ale na vrcholu je také sezóna pažitky, i když vzhledem k tomu, jak jednoduché je ji pěstovat (nebo celoročně koupit), na sezónu tolik moc hledět nemusíme. Pažitka je trošku opomíjená bylinka, kterou si umíme představit možná tak na vajíčka, ale jinak to pro nás není žádná exotika. A to je právě chyba! Kromě své skvělé chuti nám dodá i pár extra prospěšných látek. A jaké že jsou další recepty, ve kterých lze pažitku využít?
Medvědí česnek a nejlepší recepty s nímPublikováno 24.4.2019, 18:48
A my bychom se jím měli zásobit! Protože to nejsou jen tak obyčejné lístky, které právě teď rostou ve vlhkých lužních lesích. Kromě silného a plného česnekového aromatu jsou plné vitamínů a minerálů, slouží ale (podobně jako běžný česnek) jako přírodní antibiotikum, které si umí poradit například i se zlatým stafylokokem. Co česnek obsahuje, to vám prozradíme v následujícím článku, dostanete ale také dva úžasné recepty, ve kterých skvěle vynikne.
Jednoduché a zdravé svačinky snadno a rychlePublikováno 4.4.2019, 16:01
Pokud jste se někdy pokoušeli o zdravé stravování ve fitness režimu, asi jste přišli na to, že se vám jídla budou nutně opakovat. Fantazii se sice meze nekladou, ale aby bylo jídlo zdravé, výživné a k tomu ještě dobré, to je celkem výzva. Velká jídla jako snídaně, obědy a večeře zvládneme poměrně snadno. Ale co ty proklaté svačinky? Přinášíme vám několik netradičních tipů na to, jak si dát zdravou svačinku jednoduše, rychle a chutně.
S jakými živinami máme největší problém?Publikováno 26.3.2019, 16:05
V dnešní sobě se zdá, že máme všech potravin více či méně dostatek. Nemůžeme si tak úplně stěžovat na nedostupnost ani ovoce a zeleniny, ani masa, luštěnin, pečiva nebo i exotičtějších kousků. O kvalitě se dá diskutovat, ale s trochou přehledu můžeme pokrýt naše denní potřeby živin poměrně snadno. A přesto to neděláme. Jaké živiny nám obecně nejvíce chybí? Proč? A kde je získat?
Znáte topinambury? Aneb brambory trošku jinakPublikováno 19.3.2019, 19:34
Topinambury, jeruzalémský artyčok nebo židovské brambory, to všechno jsou názvy pro bramborám podobnou plodinu, hlízy rostliny slunečnice topinambur. Brambory v boji o naši přízeň zvítězily především z toho důvodu, že je můžeme lépe a déle skladovat, hlízy topinamburů celkem rychle seschnou. Ale zase je můžeme konzumovat i syrové! O čem to vlastně mluvíme? Topinambury jsou méně známou rostlinou, která má mnohostranné využití, od kuchyně po zahradu.
Celkem: 178 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 další >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt