Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

MLETÉ MASO
Plněné papriky k rajské omáčce

Plněné papriky k rajské omáčce

Potřebné ingredience

6 bílých paprik, 500g mleteho masa (hovězí, kuřecí, krůtí) 1 rohlík, mléko, 1malá cibule, 1lžička sůl, špetka pepř, medvědí česnek nebo granulovaný česnek.

Postup přípravy

Rohlík nalámeme do mléka necháme odležet. Do masa nakrájíme na jemno cibuli a přidáme veškeré koření a sůl. Z rohlíku vymačkáme prebytečné mléko a přidáme k masu a důkladně rukama…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kofty

Kofty

Potřebné ingredience

cca 500g mletého masa (hovězí + vepřové, popřípadě jehněčí), sůl, 1 chilli paprička, kůra z 1 pomeranče, hrst nasekaného koriandru, hrst nasekané máty, 150 - 200g fety, 1 lžička drceného římského kmínu, 2 plné lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady necháme v lednici chvíli odležet. Poté grilujeme na rozpáleném grilu, popřípadě na pánvi. Podáváme s dresinkem (zakysaná smetana, sůl, česnek) a pita…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové závitky

Kapustové závitky

Potřebné ingredience

8 kapustových listů, sůl, pepř, cca 600g mletého vepřového masa, 100g slaniny, 1 stroužek česneku, 1 vejce, strouhanka na zahuštění. Rajčatová omáčka (700g pasírovaných rajčat, sůl, pepř, olivový olej, oregano, bazalka, česnek, cukr)

Postup přípravy

Maso smícháme se všemi ingrediencemi a přidáme trochu strouhanky. Listy vaříme v osolené vodě 2 - 3 minuty, poté zchladíme ve vodě ledové. Váleček masa zabalíme do listu, dáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Jarní závitky

Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Testovací recept - Jarní závitky

Testovací recept - Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Testovací recept - Jarní závitky

Testovací recept - Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

Potřebné ingredience

asi 500g krůtího mletého masa, 150-200g strouhaného eidamu nebo goudy, sůl, pepř, sušený česnek, hrst lístků bazalky, lžíce škrobu

Postup přípravy

Vše smícháme, utvoříme placičky, potřeme z obou stran lehce olejem a necháme v chladu odležet (není nutné). Poté smažíme nasucho na grilovací pánvi z obou stran.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté maso s čočkou

Mleté maso s čočkou

Potřebné ingredience

asi 500g mletého masa (mix), 100g anglické slaniny, sůl, pepř, olej, 1 plechovka sekaných rajčat, 200g vína, 200g vývaru, 2-3 hrsti červené čočky, 2 stroužky česneku, bazalka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme slaninu, přidáme mleté maso a opékáme, po chvíli přidáme česnek. Podlijeme vínem a necháme ho odvařit. Poté okořeníme, osolíme, přidáme bazalku a rajčata,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
PLNĚNÝ MASOVÝ KOLÁČ s mozzarellou

PLNĚNÝ MASOVÝ KOLÁČ s mozzarellou

Potřebné ingredience

MASOVÝ KOLÁČ: ½ kg mletého hovězího masa, ½ kg mletého vepřového masa, 2 celá vejce, 1 hrst strouhanky na zahuštění, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka uzené papriky v prášku, 1 špetka houbového koření (nemusí být), malá hrst drobně nakrájených čerstvých bylinek (bazalka, oregano), sůl. NÁPLŇ: Hustá rajčatová šťáva, mozzarella, šunka nebo anglická slanina, dušené houby, žampiony (popř. z konzervy-nemusí být).

Postup přípravy

Všechny ingredience na masový koláč pečlivě smícháme, dochutíme (kdo má rád zvýrazněnou chuť s česnekem, může přidat 1-2 stroužky, jemně utřené), vtlačíme do koláčové formy s…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Švédské kuličky

Švédské kuličky

Potřebné ingredience

500g mletého masa (250g krkovice, 250g hovězího zadního), sůl, pepř, mleté nové koření, muškátový ořech, 1 plátek toustového chleba, 3 lžíce mléka, 1 vejce, 250 - 300g vývaru, přepuštěné máslo, kopr, 3 lžíce šlehačky, 1 lžíce hladké mouky, 1 velká lžíce brusinek + k podávání

Postup přípravy

Maso smícháme s vejcem, chlebem namočeným v mléce, solí, kořením a koprem. Vytvarujeme malé kuličky a necháme v chladu minimálně hodinu odpočinout. Poté na másle osmažíme ze všech…

Zobrazit více...

Kategorie