RECEPTY > MLETÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
masové koule (32) 2.9.2017, 13:55
Hamburgery po našem (9) 25.5.2017, 19:24
Holandský řízek (35) 27.4.2017, 21:53
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 939 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,94 další >>

MLETÉ MASO

Kuličky z mletého masa na hlívě-podle slovenské maminky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mletého masa (měla jsem směs vepřového a hovězího), 1 syrový brambor, sůl, pepř, 1 vejce, 500 g hlívy ústřičné, 1 cibule, ole,j červená mletá paprik, pálivá případně i feferonka, trochu majoránky, 2-3 stroužky česneku, voda..Na zahuštění (kdo chce): trochu polohrubé mouky voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mletého mäsa vmiešame soľ, čierne korenie, na jemno nastrúhaný zemiak a vajce. Formujeme guličky o priemere cca 3 cm, ktoré opekáme na oleji.

Na to istom oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a pretlačený cesnak, hlivu - umytú a pokrájanú, okoreníme, osolíme, prípadne aj štipku feferónového krému a podlejeme trochou vody.

Keď to vrie, vložíme osmažené mäsové guličky a varíme cca 20 minút.

Pred koncom pridáme majoránku, dochutíme, pripravíme z polohrubej múky a vody záklechtku, ktorým to trochu zahustíme - nie je podmienkou a prevaríme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 5.7.2017, 18:09 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MLETÉ MASO

Chili con carne-podle Janky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g mletého hovězího masa •1 plechovka krájených rajčat •250 ml pasírovaných rajčat •1 plechovka tmavých fazolí •1 červená paprika •1 malá plechovka kukuřice •1 cibule •2 stroužky česneku •1 lžička uzené papriky •1 lžička mletého (římského) kmínu •2 sušené chilli pappričky nebo 1/2 lžičky pálivé papriky •sůl, pepř •1 kostička kvalitní čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

- v hluboké pánvi opečte lehce do zlatova cibuli, pak přidejte maso, opepřete a nechte zatáhnout - nesolte




- zatímco se dělá maso, nakrájejte si papriku na kostičky a nastrouhejte česnek


Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 20.2.2017, 21:06 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MLETÉ MASO

Karbanátky s hlívou ústřičnou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g mletého vepřového masa (měla jsem jen kotletu, maso melu doma), 300g hlívy ústřičné, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky červené papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1/4 lžičky chilli koření, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme na kostičky a na přepuštěném másle (oleji, másle - čemu kdo dá přednost) necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou hlívu, kmín, zasypeme červenou paprikou a lehce opražíme. Trošku podlijeme vodou, osolíme a asi 5 minut podusíme. Necháme vystydnout, pomeleme maso, česnek, přidáme chilli, pomeleme vystydlou směs hlívy a 1 lžičku sušeného libečku a vše řádně promícháme. Pak uplácáme karbanátky - přesto, že tam není ani vejce ani strouhanka, drží to opravdu dobře - a dáme do trouby upéct. Pečeno na pečíčím papíru, na horním roštu a spodní ohřev na 150°C, po 25 minutách jsem je otočila a už jen necháme zvrchu zezlátnout (odhadem cca 7-10minutek,ale raději hlídat)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Gabriela L. (Lennie) ID 11381 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 6.2.2017, 19:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MLETÉ MASO

Sekaná se smetanou-vareni.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kelímek zakysaná smetana,3 stroužky česnek, 500 g mleté maso,2 vejve. PODLE CHUTI  pepř,  kmín,  sů,l  majoránka,koření na mletá masa. PODLE POTŘEBY  strouhanka, NA POTŘENÍ 1 ks vejce

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř a majoránku, kterou ještě lehce promneme v dlaních. Česnek oloupeme, prolisujeme,2 vejce a přidáme k masu. Maso zpracujeme (nejlépe rukama) a nakonec k masu postupně přilijeme zakysanou smetanu.

Pokud je masová hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Z masa vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem. Sekanou potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem.

Do pekáčku nalijeme zhruba půl hrnečku vody a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Sekanou upečeme dozlatova, během pečení maso podléváme výpekem.

Sekanou se smetanou podáváme s bramborovou kaší

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 5.3.2017, 16:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MLETÉ MASO

BOLOŇSKÉ RAGÚ s těstovinami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na ragú: 1 kg mletého hovězího masa s vepřovým, 150 g anglické slaniny (pancetta), 100 g měkkého salámu-nemusí být (boloňský salám mortadella), 60 g cibule, 60 g karotky, 50 g řapíkatého celeru, 200 g suchého červeného vína, 250 g rajčatové šťávy, 2 l vody, sůl. Suroviny-těstoviny: Široké, dlouhé nudle pro daný počet osob (tagliatelle, nebo pappardele, macheroni...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup-těstoviny:
Těstoviny uvaříme běžným způsobem, scedíme a necháme odkapat.

Postup práce v následujících pěti krocích-ragú:
(Každou postupně přidanou tekutou složku necháme vždy vypařit)

1 krok: Ve větším kastrolku orestujeme na oleji jemně nakrájenou cibuli, k ní přidáme drobně nasekanou karotku a celer. Dusíme 15 minut.
2 krok: Přidáme pomletou slaninu se salámem a po dalších 15 minutách i mleté maso, které vypustí trochu šťávy. Posolíme a 10 minut celou směs dusíme-veškerá šťáva by se měla vypařit.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 23.4.2017, 7:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MLETÉ MASO

Bulgur zapečený s mletým masem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 300 g bulguru, 500 g ml. masa, 1 červená paprika, cibule, slanina, sušený česnek, koření Čubrica, sůl, pepř, smetana, sýr

POSTUP PŘÍPRAVY

Bulgur uvaříme dle návodu. Na pánvi orestujeme slaninu a cibuli, přidáme maso, koření a opečeme, před kocem přidáme na proužky nakrájenou papriku. Smícháme s bulgurem, dáme do pekáče, zalijeme smetanou, posypeme sýrem, rychle zapečeme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Martina H. (marti.om) ID 121855 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 27.4.2017, 10:26 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MLETÉ MASO

Žampiony plněné mletým masem-podle Jany



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10-13 žampionů 500 dkg mletého masa 10 dkg strouhaný sýr 1 vejce citronová šťáva cibule česnek pažitka sůl pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Žampiony otřeme a oloupeme vykroutíme jim nohy a pokapeme citronem.
Cibuli a česnek nasekáme na drobno dáme na pánvičku na olej a podusíme nožičky žampionů
do měkka , do mísy dáme mleté maso strouhaný sýr přidáme vychladlé nožičky vejce,a okořeníme.
Hlavičky žampionů naplníme směsí a naskládáme do vymazaného pekáčku.
Troubu předehřejeme na 180°C naplněné hlavičky zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 30 minut.
je li potřeba trochu podlijeme podáváme s bramborovou kaší.
Místo mletého masa můžeme dát šunku nebo měkký salám a nebo naplnit jenom strouhaný sýr Niva

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 10.10.2016, 10:33 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MLETÉ MASO

MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami PAPPARDELLE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Množství všech surovin pro 4 osoby: Masové kuličky: 400 g mletého masa (napůl vepřové a hovězí) 2 housky, mléko, 2 vejce, 30 g strouhaného parmezánu, 1 menší stroužek česneku, sůl, bazalka. Omáčka: 400 g rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 deci bílého vína, 1 pálivá feferonka, olivový olej, sůl. Těstoviny-široké nudle zvané pappardelle: Buď 250 g sušených těstovin-nudlí, nebo 550 g čerstvých domácích těstovin, (Ingredience na čerstvé pappardelle: 400 g hladké mouky, 4 celé vejce, sůl).

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup-rajčatová pikantní omáčka:
Na oleji dozlatova orestujeme stroužky česneku a pak ho vyndáme. Přilijeme víno, necháme ho vypražit a přidáme rajčatovou šťávu s feferonkou. Podlijeme trochou vody, osolíme a krátce povaříme.

Postup-masové kuličky:
Mleté maso smícháme s utřeným česnekem a solí, přidáme ostatní suroviny, včetně houskových kostiček máčených v mléku. Dobře promícháme a vytvoříme kuličky, které na mírném plameni uvaříme v připravené rajčatové šťávě. Běhen varu se dolitá voda vypaří a rajčatová šťáva zhoustne v omáčku. Před koncem varu do ní vhodíme pár lístků bazalky.

Postup-těsto na nudle: Z hladké mouky, soli a vajec vypracujeme nudlové těsto a necháme 30 minut odpočinout. Pak ho vyválíme, trochu prosypeme moukou a necháme aspoň 10 minut prosušit. Nakrájíme potřebnou šířku (nudle typu pappardelle se pohybují v šířce asi od 1,3 do 3 cm) a vaříme tzv. „na skus“ (al dente) zhruba 7 minut-je třeba hlídat, čas se nedá přesně určit. V sítku necháme odkapat, pak je prokápneme malinko olejem a promícháme.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (21) poslední: 8.11.2016, 7:37 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MLETÉ MASO

Karbanátky s houbami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g mleté vepřové plece,150 ml mléka,150 g eidamu,200 g lesních hub ( hříbky),2 lžíce hrubé mouky,sůl,pepř Na obalení 2 rozšlehaná vejce,strouhanka olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Houby očistíme a nasekáme najemno.V míse smícháme mleté maso,nastrouhaný sýr,mouku,mléko,koření a houby- vše propracujeme.
Ze směsi tvarujeme menší bochánky ,ty obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance.Smažíme ve větším množství oleje z každé strany asi 4 minty.Podáveáme s bramory.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 18.9.2016, 19:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MLETÉ MASO

Plněné papriky -pečené v troubě- s rajčatovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 10 dkg uvařené rýže,500 g mlétého masa( směs).,6 zelených paprik,1 cibule,1 vejce.sůl,pepř,3 stroužky česneku ,majoránka Na omáčku: 200 ml rajčatové šťávy,1 lžíce másla,3 lžičky cukru,1 cibule,2 bobkové listy,3 kuličky nového koření ,500 ml zeleninového vývaru,hrneček mléka, asi 3 lžíce hladké mouky na zahuštění,sůl,cukr a citronová šťáva na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté maso smícháme s kořením,uvařenou rýží, najemno nasekanou cibulí,utřeným česnekem a vejcem.Papriky omyjeme ,odkrojíme vršek,zbavíme semeníků.Papriky naplníme směsí masa,přiklopíme vršek-jako pokličku.Dáme je do vymazaného pekáčku,mírně podlijeme, poklademe kousky másla a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut na 180°C.
Než se upečou připravíme si omáčku na másle necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli,po chvíli přidáme 3 lžičky cukru a necháme zkaramelizovat.Přidáme rajčatovou šťávu,bobkový list a nové koření,zeleninový vývar-povaříme.V hrnečku rozmícháme v mléce mouku a nalijeme do omáčky.Vaříme do zhoustnutí.Dochutíme solí,cukrem a citronovou šťávou.Omáčkou přelijeme pečené papriky ,podáváme s dušenou rýží.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 10.9.2016, 14:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 939 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,94 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook