(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Holandský řízek

Potřebné ingredience
sůl
pepř mletý
100 ml mléko
1 hrst petrželka plocholistá
200 g sýr gouda hrubě strouhaný
600 g mleté maso - vepřové
ingredience na trojobal mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení
Postup přípravy
Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme mlékem. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s mlékem dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petržel a trošku osolíme, opepříme.
Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.
Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé