Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Holandský mletý řízek

0.0
Holandský mletý řízek

Potřebné ingredience

500 g vepřového bůčku,200 g strouhaného sýra,2 dl mléka,2 vejce,sůl,pepř,strouhanka,mouka,olej na smažení,

Postup přípravy

Bůček zbavíme kůže, kostí, chrupavek a umeleme. Přidáme sůl a mléko a necháme odležet v ledničce alespoň 20-30 minut. Poté vmícháme do masa strouhaný sýr, znovu řádně promícháme, tvoříme oválné placičky 1-2 cm vysoké, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka). Smažíme na oleji zhruba 8-12 minut po jedné straně.

Další variantou tohoto řízku je ta, při které přidáme k umletému vepřovému bůčku na kostičky nakrájenou housku zvlhčenou mlékem a přidáme k masu. Dále dáme 80 g strouhaného sýra, vejce, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z této směsi děláme řízky, obalíme v trojobalu a na rozehřátém oleji po obou stranách dočervena opečeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mumlina 1. 8. 2010, 12:00
To to je recept ze starého časopisu,mám to vystřižený taky,přesně slovo od slova vč.minut opékání-vše sedí, dneska jsem ho dělala je to opravdu vynikající to se musí nechat,kam se hrabe mleté maso, (clamp)
janina34 23. 10. 2009, 9:39
Receptík chválím (pl) (jidlo) |:o) (clamp)
Magdule78 4. 4. 2008, 8:25
Je to mňamka! U nás se tento recept velice uchytl a chutna ohromně. Díky (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie