(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Holandský mletý řízek
Potřebné ingredience
500 g vepřového bůčku,200 g strouhaného sýra,2 dl mléka,2 vejce,sůl,pepř,strouhanka,mouka,olej na smažení,
Postup přípravy
Bůček zbavíme kůže, kostí, chrupavek a umeleme. Přidáme sůl a mléko a necháme odležet v ledničce alespoň 20-30 minut. Poté vmícháme do masa strouhaný sýr, znovu řádně promícháme, tvoříme oválné placičky 1-2 cm vysoké, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka). Smažíme na oleji zhruba 8-12 minut po jedné straně.
Další variantou tohoto řízku je ta, při které přidáme k umletému vepřovému bůčku na kostičky nakrájenou housku zvlhčenou mlékem a přidáme k masu. Dále dáme 80 g strouhaného sýra, vejce, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z této směsi děláme řízky, obalíme v trojobalu a na rozehřátém oleji po obou stranách dočervena opečeme.
Další variantou tohoto řízku je ta, při které přidáme k umletému vepřovému bůčku na kostičky nakrájenou housku zvlhčenou mlékem a přidáme k masu. Dále dáme 80 g strouhaného sýra, vejce, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z této směsi děláme řízky, obalíme v trojobalu a na rozehřátém oleji po obou stranách dočervena opečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mumlina
(upraveno)
1. 8. 2010, 12:00
To to je recept ze starého časopisu,mám to vystřižený taky,přesně slovo od slova vč.minut opékání-vše sedí, dneska jsem ho dělala je to opravdu vynikající to se musí nechat,kam se hrabe mleté maso,

nahlásit

janina34
(upraveno)
23. 10. 2009, 9:39
Receptík chválím




nahlásit

Magdule78
(upraveno)
4. 4. 2008, 8:25
Je to mňamka! U nás se tento recept velice uchytl a chutna ohromně. Díky

nahlásit