RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera ASPIKOVÝ DORT + postup (116) 24.6.2018, 21:38
včera Rybízová marmeláda- jednoduchá, rychlá (30) 24.6.2018, 13:17
včera Cuketový moučník se šlehačkou (1) 24.6.2018, 11:32
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 24.6. 23:01 | všechny 1991
Celkem: 130.954 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13096 další >>

DORTY

SVATEBNÍ TŘÍPATROVÝ V BÍLO-MODRÉM


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

SPODNÍ PATRO- korpus mramorový,
KRÉM: karamelový a pařížský,
PRŮMĚR DORTU: 30 cm, VÁHA: 4600 g, spotřeba fondánu: 500 g, VÝŠKA: 9 cm

STŘEDNÍ PATRO- korpus vanilkový,
KRÉM: smetanovo malinový z domácích malin,
PRŮMĚR DORTU: 26 cm, VÁHA: 2600 g, spotřeba fondánu: 300 g, VÝŠKA: 9 cm

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Cuketový moučník se šlehačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 5 vajec, 180 g třtinového cukru, 350 g nahrubo nastrouhané cukety, 350 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 90 g nasekaných ořechů, 2 PL kakaa, 1 prášek do pečiva, ½ zarovnané lžičky jedlé sody, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli. Dále: asi 3 PL malinové marmelády, 1 čokoládová poleva, 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY

I když tady mám už 10 cuketových receptů, tento je také skvělý a proto by byla škoda jej nevložit i pro ostatní.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme cuketu, olej, sůl, extrakt, ořechy a nakonec směs mouky s práškem, sodou a kakaem. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (asi 30 minut).
Ihned po vytažení z trouby potřeme tenkou vrstvou marmelády a necháme vychladnout. Polijeme čokoládovou polevou, pokrájené na kostky dozdobíme šlehačkou a malinou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 24.6.2018, 11:32 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jahodová zmrzlina (nanuky) - jako Mrož



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450h jahod, 3 malé lžíce cukru, 2 lžíce balzamica (bílého nebo tmavého), 180g mléka, 472g šlehačky, 50-90g cukru, 4 žloutky

POSTUP PŘÍPRAVY

Jahody, cukr a ocet vaříme asi 8 min, poté rozmixujeme a necháme vychladnout. Smícháme mléko, smetanu a většinu cukru a zahříváme těsně pod bod varu. Žloutky smícháme se zbytkem cukru a k vaječné směsi postupně přidáváme asi 3 naběračky horké mléčné směsi (po částech a vždy zamíchat). Vaječnou směs za stálého mícháme přilijeme k mléčné směsi a zahříváme, dokud směs nezačne houstnout (cca 8min.). Poté přelijeme přes sítko a necháme vychladnout. Obě studené směsi smícháme a dáme do mrazáku, kde 3 - 4 hodiny vždy po 30-45min. promícháváme metlou a jednou za čas směs prošleháme ponorným mixérem. Když je směs polotuhá, můžeme plnit do nanuků. Nebo přelijeme do namražené misky a dáme už bez míchání do mrazáku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové maso s fazolemi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g kousků vepřového masa, 1 konzerva fazolí ve slaném nálevu, 300g vývaru, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, cca 100g šlehačky, 200g rajského protlaku, bazalka, šalvěj, rozmarýn - najemno nasekané (nebo provensálské koření), sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše, kromě šlehačky, smícháme v hrnci vhodném do trouby a necháme pár hodin odležet. Poté pečeme na 180-200°C 30min., snížíme teplotu na 150-160°C a dopékáme 1,5 - 2 hodiny. Popřípadě doléváme vývar / vodu. Ke konci přimícháme šlehačku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Šlehačkový dort s jahodovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 55g přepuštěného zchladlého másla, 4 vejce, sůl, 1 lžička PP. 3 kelímky šlehačky, 2 ztužovače šlehačky, čerstvé jahody, jahodová omáčka - 200g kousků jahod, 100 - 120g třtinového cukru, 2 lžíce balzamica (popřípadě citrónové šťávy), 20g vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni nebo nad parou asi 10 min. (směs zhoustne a tvoří měkké špičky), poté necháme vychladnout. Třetinu vaječné směsi přidáme k přepuštěnému máslu a promícháme. Do zbytku vaječné směsi přidáme dvě třetiny mouky se solí a PP, promícháme, Nakonec spojíme obě části a přimícháme zbytek mouky. Pečeme ve vymazané a vysypané formě o průměru 20cm (180°C asi 25min.). Necháme vychladnout, Poté rozkrojíme na tři části a naplníme ušlehanou smetanou, prokládáme jahodami. Horní vrstvu šlehačky a jahod polijeme před podáváním jahodovou omáčkou. Omáčka: vše smícháme dohromady a zahřejeme, vaříme asi 10min. Poté přes síto propasírujeme a tekutinu vrátíme zpět na zdroj tepla a redukujeme do konzistence sirupu. Necháme vychladnout.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Polentové knedlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1000g vody, sůl, 200g polenty, 1 lžíce másla, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vroucí, osolené vody vsypeme pramínkem polentu a zpočátku za stálého míchání vaříme cca 10min., přidáme máslo. Necháme částečně vychladnout (buď v míse nebo na vále). Rozdělíme na dvě části a přeneseme na fólii namazanou olejem, pomocí fólie vytvoříme knedlík a necháme do druhého dne v lednici. Poté nakrájíme na plátky. Můžeme zapéct v troubě pod grilem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Cizrnová polévka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 menší mrkve, 1/2 malého celeru, 200g suché cizrny (předem namočené), sůl, pepř, majoránka, 1 stroužek česneku, 300 - 400g vývaru

POSTUP PŘÍPRAVY

Namočenou cizrnu slijeme a uvaříme ve vývaru s česnekem. Poté přidáme kousky mrkve a celeru, ochutíme solí a majoránkou a vaříme doměkka. Poté část polévky rozmixujeme a vrátíme ke zbytku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Velice rychlé hřebeny z listového těsta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 pláty listového těsta, 250 g tvarohu v alobalu, 2 PL cukru, 1 vejce, maliny, třtinový cukr (nemusí být).

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh smícháme s cukrem a vejcem, ale malou část vejce si necháme na potření.
Balíčky těsta vyndáme chvíli před zpracováním z ledničky, aby měly pokojovou teplotu.
Každé těsto rozbalíme, rozkrojíme na 8 dílů, uděláme zářezy, kratší kraje potřeme vejcem, naplníme tvarohem, malinami, přeložíme, přimáčkneme kraje a uložíme na plech s pečícím papírem (ne na papír, ve kterém jsme těsto koupili, protože ten se při pečení pálí). Hřebeny potřeme vajíčkem a můžeme posypat třtinovým cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C asi 20 minut. Vychladlé pocukrujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 23.6.2018, 20:57 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny-korpus: 120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 8 g kypřícího prášku, 2 celá vejce, 40 g slunečnicového oleje, 80 g studeného mléka. Suroviny-čokoládová pěna: 350 ml horkého mléka, 120 g krystalového cukru, 30 g kukuřičné moučky, 30 g kakaového neslazeného prášku, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 10 g plátkového želé a trochu studené vody na změknutí. Ostatní suroviny: 2 ks kompotované hrušky nebo zmražený lesní ovocný mix (nemusí být) na korpus, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce-čokoládový základ pro mousse:
Zahřejeme mléko a odstavíme bokem. V jiném kastrolku smícháme cukr, moučku a kakao, postupně přilijeme horké mléko, dobře vymícháme, na mírném plameni uvaříme a odstavíme. Do vařící směsi vhodíme kousky čokolády a mícháme až do rozpuštění. Zakryjeme kuchyňskou fólií a necháme vychladnout. Tuto přípravu je ideální provést den předem a nechat v ledničce.

Postup práce-korpus:
V misce vyšleháme vejce s cukrem a při stálém míchání přilijeme olej a mléko. Postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem. Dobře spojené těsto vložíme do kulaté otevírací dortové formy (průměr 24 cm) s pečícím papírem a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 st. C. Korpus vyjmeme z formy a odstraníme papír. Korpus vrátíme zpět do formy, pokapeme kompotovou šťávou a rozložíme hrušky nakrájené na kostičky.

Dokončení:
Ve studené vodě necháme změknout želatinové plátky a opatrně na mírném ohni s kapkou mléka nebo vody je rozpustíme. Předem připravený a vychlazený pěnový základ vyšleháme, spojíme s pevnou šlehačkou a nakonec rozpuštěnou želatinou. Vše pečlivě prošleháme a vlijeme do formy na korpus s nakrájenými hruškami. Povrch uhladíme a celé vložíme do ledničky alespoň na 6 hodin-nejlépe do dalšího dne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 23.6.2018, 16:24 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

MUFFINKY ŠKOLNÍ TÉMATIKA


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Modelovací hmoty - čím víc barev, tím lépe. Modelovali jsme pastelky, vyráběli knížky - do marcipánu jsme obalovali sušenku, vykrajovali písmenka a číslice a použili čokoládové smajlíky. Co muffin to originál !

POSTUP PŘÍPRAVY

Upéct muffiny, ideálně aby nebyly moc vysoké, vykrajet z marcipánu kolečka a ty nandat na muffiny. Pak začne zdobení. My lepili dekorace jedlým lepidlem decor gelem a drželo to perfekně. Přežilo to převoz i instalaci na muffinové stojany.

Muffiny jsou výborné a praktičtější než dort, nic se nemusí krájet, porcovat a mazat talířky.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Kamila J. (POMPOSO) ID 230945 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.954 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13096 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt