Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty

DORTY
PLAVECKÝ PRO TOBIÁŠE

PLAVECKÝ PRO TOBIÁŠE

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY: vanilkovo-citronový + dva modré citronové KRÉM na naplnění: smetanovo-mascarponový s přidáním vanilkovo- máslového krému s citronovou čerstvou šťávou. MERUŇKOVÁ…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Mangoldové placičky

Mangoldové placičky

Potřebné ingredience

300-500 g stonků mangoldu, 150-250 g ovesný vloček, mléko. vejce, slanina dle chuti, česnek, vegeta, pepř, bazalka, strouhanka.

Postup přípravy

Dáme vařit mangold do měkka. Namočíme vločky do mléka. Scedíme mangold, rozmačkáme, přidáme vločky rozmixované, vejce, uškvařenou na kousíčky slaninu, česnek dle chuti, vegetu,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
babovka s vajecnym likerem

babovka s vajecnym likerem

Potřebné ingredience

250g cukru,250g tuku,4 vejce,2 hrnecky vajecneho konaku,300g hladke mouky,1 prasek do peciva,1 valik.cukr

Postup přípravy

cukr,tuk a vajicka dame trit a pak pridame vajecny konak ja dala 3 deci..a pak dame ostatni suroviny vse dobre vyslehame a dame pect do babovkove formy cca na 50 min.

Zobrazit více...
DORTY
NINJAGO DOMINIK

NINJAGO DOMINIK

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY: kakaový + ořechový KRÉM: smetanovo mascarponový do obou dortů VIŠŇOVÉ PYRÉ: do kakaového dortu + ANANASOVÉ PYRÉ: do ořechového dortu ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na potření…

Zobrazit více...
DORTY
JUBILEJNÍ K 60.tinám

JUBILEJNÍ K 60.tinám

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVÉ PLÁTY KRÉM: karamelový + smetanový ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: na horním plátu zdobená vymodelovanými květy a číslici uprostřed a na bocích obsypány rozemletými kousky medovníku …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotový beránek

Piškotový beránek

Potřebné ingredience

4 vejce * 100 g cukru krystal * 1 vanilkový cukr * 1 špetka soli * 4 lžíce oleje (slunečnice) * 4 lžíce horké vody * 200 g polohrubé mouky * citronová kůra * 1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy

ušleháme celá vejce s cukry a solí na nejvyšší rychlost cca 10 minut. na menší rychlost zašleháme olej a vodu a následně mouku s kůrou a práškem do pečiva. šlehám opravdu vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g špaldy, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 100 g hub, 200 g krájených rajčat z konzervy, sůl, černý pepř, tymián, 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Špaldu cca 8 hodin předem. Připravit suroviny: - maso pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kolečka - celer pokrájet na plátky - česnek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vohrnoušky z remosky

Vohrnoušky z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 8 g čerstvého droždí, 40 g cukru, 90 g vody, 1 žloutek, 30 g změklého másla (nebo sádla), 1 lžíce rumu, strouhaná citronová kůra, špetička soli, rozpuštěné sádlo na promazávání; * NÁPLŇ: 180 g tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového pudinku, drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody, rybíz, pokrájené meruňky...)

Postup přípravy

Skvělý moučník z Pekárnománie - originální recept je zde: https://www.pekarnomanie.cz/vohrnousky/ Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Ze všech surovin na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, kousek slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 200 g dýně Hokaido, 3 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, sůl, máslo, 120 ml vody (vývaru), 50 ml smetany, instantní jíška

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit a opepřit - slaninu pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kostky - petržel pokrájet na kostičky - celer pokrájet na kostičky Na másle…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s dýňovou omáčkou

Hovězí s dýňovou omáčkou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 300 g dýně (hokaido, muškátová), 1 velká cibule, 1 bobkový list, 1 kulička nového koření, sůl, mletý černý pepř, 100 ml vody, 100 ml smetany, máslo (ghí), (1 lžíce třtinového cukru)

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso nakrájet na velké kostky - dýni pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na hrubo Na pánvi osmahnout na másle cibuli a přendat jí do hrnce. Osmahnout…

Zobrazit více...

Kategorie