RECEPTY > DORTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES kvetinová záplava (3) 20.6.2018, 12:12
***Dortík s kosmetikou*** (35) 12.6.2018, 7:42
KYTIČKOVÝ V MODRÉM (1) 10.6.2018, 22:28
svadobno-narodeninová 2v1 (1) 28.5.2018, 14:41
Tesařík a netřesk (8) 28.5.2018, 10:07
Koník s podkovou (1) 27.5.2018, 16:51
Svatební siluety (4) 22.5.2018, 20:35
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 76.605 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,7661 další >>

DORTY

DORT plněný čokoládovou pěnou - MOUSSE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny-korpus: 120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 8 g kypřícího prášku, 2 celá vejce, 40 g slunečnicového oleje, 80 g studeného mléka. Suroviny-čokoládová pěna: 350 ml horkého mléka, 120 g krystalového cukru, 30 g kukuřičné moučky, 30 g kakaového neslazeného prášku, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 10 g plátkového želé a trochu studené vody na změknutí. Ostatní suroviny: 2 ks kompotované hrušky nebo zmražený lesní ovocný mix (nemusí být) na korpus, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce-čokoládový základ pro mousse:
Zahřejeme mléko a odstavíme bokem. V jiném kastrolku smícháme cukr, moučku a kakao, postupně přilijeme horké mléko, dobře vymícháme, na mírném plameni uvaříme a odstavíme. Do vařící směsi vhodíme kousky čokolády a mícháme až do rozpuštění. Zakryjeme kuchyňskou fólií a necháme vychladnout. Tuto přípravu je ideální provést den předem a nechat v ledničce.

Postup práce-korpus:
V misce vyšleháme vejce s cukrem a při stálém míchání přilijeme olej a mléko. Postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem. Dobře spojené těsto vložíme do kulaté otevírací dortové formy (průměr 24 cm) s pečícím papírem a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 st. C. Korpus vyjmeme z formy a odstraníme papír. Korpus vrátíme zpět do formy, pokapeme kompotovou šťávou a rozložíme hrušky nakrájené na kostičky.

Dokončení:
Ve studené vodě necháme změknout želatinové plátky a opatrně na mírném ohni s kapkou mléka nebo vody je rozpustíme. Předem připravený a vychlazený pěnový základ vyšleháme, spojíme s pevnou šlehačkou a nakonec rozpuštěnou želatinou. Vše pečlivě prošleháme a vlijeme do formy na korpus s nakrájenými hruškami. Povrch uhladíme a celé vložíme do ledničky alespoň na 6 hodin-nejlépe do dalšího dne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

kvetinová záplava


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

x

POSTUP PŘÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Andrea O. (AďaO) ID 153424 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 20.6.2018, 12:12 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

***NAROZENINOVÝ - fanda BARCELONA***


PRO INSPIRACI

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Václava R. (Venunka) ID 48848 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

***NAROZENINOVÝ BLESK - CARS***


PRO INSPIRACI

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Václava R. (Venunka) ID 48848 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

***NAROZENINOVÝ - bez potahování***


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

...tentokrát pro milovnici koní....světlý korpus + malinový krém z mascarponne + čerstvé maliny....obmazáno bílkovým krémem

POSTUP PŘÍPRAVY

váha 2.9kg

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Václava R. (Venunka) ID 48848 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 16.6.2018, 19:14 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

MIMONI V BÍLO MODRÉM


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS: vanilkovo - banánový
KRÉM: mascarponovo banánový
GANACHE: z bílé čokolády na potření celého dortu před potažením
NA POTAŽENÍ: bílý fondán
FIGURKY: vymodelovány z marshmallow fondánu a část z hmoty MONTANA
DORTOVÁ FORMA: průměr 26 cm
VÝŠKA DORTU: 9 cm

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

SVATEBNÍ - dezertní kelímky + sněhová hnízda


PRO INSPIRACI

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Václava R. (Venunka) ID 48848 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

KYTIČKOVÝ V MODRÉM


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

VANILKOVÝ KORPUS
JAHODOVÝ KRÉM z mascarpone a jahodového pyré
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE - na obmazání celého dortu před potažením
FONDÁN obarvený na modro
ZDOBENÍ - vymodelované z hmoty MONTANA
DORTOVÁ FORMA: průměr 25 cm

CELKOVÁ VÁHA DORTU: 2650 g

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 10.6.2018, 22:28 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

jednoduchá kvetinová


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

x

POSTUP PŘÍPRAVY

x

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Andrea O. (AďaO) ID 153424 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

PRO MALOU ŠKOLAČKU


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS VANILKOVÝ
KRÉM JAHODOVÝ z mascarpone, smetany a jahodového pyré
KORPUSY PROMAZÁNY KRÉMEM A KOUSKY ČERSTVÝCH JAHOD
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE na obmazání a zpevnění celého dortu
KRÉM SMETANOVO-TVAROHOVÝ na horní a boční obmazání celého dortu
KOUSEK ZELENÉHO FONDÁNU NA HORNÍ ČÁST DORTU
MODELOVANÉ ZDOBENÍ z hmoty MONTANA
DORTOVÁ FORMA o průměru 27 cm

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 76.605 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,7661 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt