Zobrazit přihlášovací formulář

Piškotový korpus

0.0
Piškotový korpus

Potřebné ingredience

4 vejce,
200g cukru moučka,
200g polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
10 lžic vody,
1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny ručním mixérem.
Přidáme 10 lžic vody.
Nakonec zašleháme mouku, kterou jsme si předem smíchali s PDP.
Formu si vyložíme pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C.
Na toto množství použijeme formu o průměru cca 18 – 20 cm (korpus je pak pěkně vysoký na 2 prokrojení.
Toto množství pečeme cca 30 – 45 minut, dokud není špejle na vpich suchá.
Pro větší formy lze jednoduše vypočítat 1,5 dávky nebo dvojitou dávku těsta.
Obměny
Kakaový korpus: přidáme 3 lžíce kakaa a 3 lžíce vody, aby zůstal korpus nadýchaný

Ořechový korpus: nahradíme část mouky mletými ořechy

konzistence jako „makovec“ – dáme mouku a ořechy půl na půl (tedy 100g a 100g),
zachování struktury dortového korpusu – dáme cca 150g mouky a 80g ořechů.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie