(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Piškotový korpus

Potřebné ingredience
4 vejce
5 lžic krupicového cukru
3 lžíce teplé vody
6 lžic hladké mouky
2 lžíce oleje
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme. Před došleháním nalijeme teplou vodu a znovu došleháme. Po vyšlehání lehce zamícháme vařečkou mouku. Při použití na rolády nedáváme olej. Při použití na dorty dávám 2 lžíce oleje. Možno přisypat kakao (množství kakaa, ořechů atd. odebereme z množství mouky). Kokos do těsta nepřidávám. Použiji raději kokosový máslový krém.
Pečeme:
rolády na 250st. Celsia na pečícím papíře - nejlépe je nechat po vychladnutí v igelitu provlhnout do druhého dne (nelámou se při stáčení)
dorty oři 225 st. Celsia - opět nejlépe nechat po vychladnutí v igelitu provlhnout do druhého dne (lépe se rozkrajují)
Pečeme:
rolády na 250st. Celsia na pečícím papíře - nejlépe je nechat po vychladnutí v igelitu provlhnout do druhého dne (nelámou se při stáčení)
dorty oři 225 st. Celsia - opět nejlépe nechat po vychladnutí v igelitu provlhnout do druhého dne (lépe se rozkrajují)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé