Co dnes vaříte ?

DISKUSNÍ TÉMATA | POSLEDNĚ DISKUTOVANÁ TÉMATA
DISKUTOVAT MOHOU POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Co dnes vaříte ?
ZOBRAZIT PODLE NEJNOVĚJŠÍCH PŘÍSPĚVKŮ
Celkem: 2.715 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,272 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

Nikola K. (Nikis.) ID 12287 (21.6.2021, 16:21) DNES
Dnes jsem donesla do práce rilettes, z 2,8 kg masa (a půl sklenice sádla). Koupila jsem k tomu dva bochníky chleba a za dvě hodiny jsem jela pro další dva bochníky (smich)
Mělo to mega úspěch, jako vždycky a všude (Y) ,-)
Akorát proběhla jedna změna.... rilettes dělám v PH 12 hodin a já byla s kamarádkama na víkend v Mikulově a vracela se až v neděli odpoledne, takže jsem napsala polopatický recept, v kolik ráno vložit tři ingredience do PH a zapnout a ono to klaplo (I) Můj nápad, že odteďka to může dělat on, se ale nesetkal s žádným pochopením ,-) (svatba)
ODPOVĚDĚT
Jana L. (janlip) ID 170347 (21.6.2021, 17:47) DNES
A opět ožehavé /pro mě/ téma PH ,-) Asi nezbyde nic jinýho, než ho koupit ,-)
ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (21.6.2021, 17:17) DNES
Kamkoliv přinesu, všichni jsou nadšení. Chlapi, ženský (Y)

Teď naposledy jsem nejdřív opekla sádlo na škvarky a pak tam dala maso. Já dělám na sporáku a pak jsem přesunula do pekáče a do trouby. Zalila jsem vodou, ale i vínem.
ODPOVĚDĚT
Dana V. (slunisluni) ID 138970 (21.6.2021, 17:23) DNES
Vinem se zaliju asi sama brzo (D)
ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (21.6.2021, 16:36) DNES
Nik, vím, že už to tu bylo mockrát, ale nikdy jsme si to nenapsala - můžete mi napsat váš recept na to rilettes? Prosím :-$ jak dlouho dělat v troubě? PH nemám. Už jsem podle vás dělala trhané kuřecí a bylo super (Y)
ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (21.6.2021, 17:25) DNES
Danuško, dělala jsem v troubě ve skleněném pekáči asi 5-6 hodin.

Začala jsem na sporáku v hrnci, ze sádla vypéct škvarky, maso dávám bůček s kostí a plecko nebo kýta. Popravdě, kupuju maso, které je zrovna ve slevě (H)
Nejdřív zaleju vodou, chvíli povařím. A pak přesunu do pekáče a do trouby. Zhruba v půlce pečení zaleju vínem.
Pak rozšťouchat na vlákna, vyndat kosti, kůži a ještě peču. Celkově asi těch šest hodin.
ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (21.6.2021, 17:26) DNES
máte i nějaký poměr surovin? :-$
ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (21.6.2021, 17:36) DNES
No, asi kilo toho bůčku, necelé kilo ostatního masa, cca 300gr sádla - škvarků. Vína cca 2 dcl, možná méně. A vody, tak aby na začatku byla těsně nad maso.
Sůl myslím dvě lžičky. Ono na tom asi moc nezáleží. Stejně je to pokaždé jiné y ale pokaždé vynikající.

Někdo do toho dává vyvařit snítku tymiánu. Ale já zatím neexperimentuji. Zatím nám to chutná jen se solí.

Edit: určitě dávám bobkový list.
ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (21.6.2021, 17:44) DNES
(L) napsáno, určitě vyzkouším ^o)
ODPOVĚDĚT
Věra H. (cervenka) ID 53190, mimibazar.cz/cervenka (21.6.2021, 16:54) DNES
Dělala jsem v troubě v litinovém hrnci- přiklopené poklicí - asi 10 hodin na 120 st.
ODPOVĚDĚT
Nikola K. (Nikis.) ID 12287 (21.6.2021, 16:47) DNES
Danuš, já to dělám jednoduše - vepřový bok bez kosti (pěkně prorostlý), cca 2 kg, 2 deci suchého bílého vína, 15 g hrubozrné mořské soli na 1 kg masa. Sádlo dle potřeby (aby se to lépe mazalo, když mám dost prorostlé, nedávám vůbec). Z boku odkrojím kůži jen povrch, maso nakrájím na kostky, dám do PH, sůl, víno a i tu kůži (a sádlo) a zapnu na low a pomalím cca 12 hodin. Až je hotovo, vytáhnu kůži (nedávám ji do toho, i když by se vůbec nic nestalo), seberu bokem vypečený tuk (ne všechen, tak polovinu), rozšťouchám maso, aby se dalo natírat, ale aby pořád byly jako vlákýnka masa (dá se i v hnětači na těsto (smich)), přidám čerstvě namletý čtyřbarevný pepř (nebo nadrcený v hmoždíři) a dám do misek, skleniček, zaleju tím vypečeným sádlem, nechám vychladnout a skladuji v lednici.
https://media0.webgarden.cz/images/media0:53ceb28d9fa20.jpg/rillettes.JPG Je to LUXUSNÍ, chutná to fakt všem ,-) V troubě to neumím, to se bojím, že by se mohlo víc odpařovat, nevím... určitě se dá někde vyčíst recept i do trouby (nebo na sporák).
Zde recept na sporáku a vypadá velmi věrohodně (Y) ,-) https://olivovakucharka.webgarden.cz/rubriky/seznam-receptu/maso/rillettes-de-connerre-rijet-d
A ano, stačí podlít i jen vodou, nemusí být víno, ale mně to s tím vínem o kousek víc chutná (F)
ODPOVĚDĚT
Ivana Z. (iivuuskka) ID 188977, mimibazar.cz/iivuuskka (21.6.2021, 14:05) DNES
Dobry den chtela bych radu .Chci si koupit parni hrnec ale ted nevim jakej je lepši .Prvni https://www.astoreo.cz/p/hrnec-na-vareni-v-pare-nerez-c0228400/C0228400004?gclid=CjwKCAjw8cCGBhB6EiwAgORey9peR0WtGB0LpPgi8D-ft2obmvhHojUQiAlqvft8ILpDAlbftYVWJhoCZaYQAvD_BwE

Druhej https://www.datart.cz/Parni-hrnec-ETA-013490000.html?gclid=CjwKCAjw8cCGBhB6EiwAgOReyzjLY3NL0abmRtU-GyoudgPp4xEGRJUQ3PvF0Yww8oQcqRk0VHQYoxoCRpsQAvD_BwE

dekuji za radu :-$
ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (21.6.2021, 12:52) DNES
Koláč s jahodami
http://www.mamincinyrecepty.cz/kynute/lity-kynuty-ovocny-kolac

Pod ovoce jsem ještě dala tvaroh smíchaný s kysanou smetanou.

Jahodové orgie pokračují.

(Y)
ODPOVĚDĚT
Helena H. (helena53) ID 138762 (21.6.2021, 13:25) DNES
A taky vám to šlo takhle pěkně od ruky
http://www.videoman.gr/cs/178181 ,-) (F)
ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (21.6.2021, 13:30) DNES
:-D

Určitě ne.

Já dělala z poloviční dávky. A byla jsem ráda. ,-)
ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772, mimibazar.cz/sarinak (20.6.2021, 12:39) včera
kuřecí roláda z domácího kuřátka, pečené brambory, žampiony, celer

je teda vedro i na jídlo (drink)
ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (20.6.2021, 12:25) včera
Špagety carbonara
ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772, mimibazar.cz/sarinak (19.6.2021, 11:25)
Food festival Dobřichovice |:o) zatím trhané maso, grilované krevety a šnečí špíz
ODPOVĚDĚT
Dana V. (slunisluni) ID 138970 (19.6.2021, 11:49)
To jsme od sebe 500 m ,-)
ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkajohny) ID 56774, mimibazar.cz/katkajohny (19.6.2021, 11:42)
Zapli jsme klimu,D zajel do mekáče pro oběd ^o) a odpoledne zalezu pod pergolu s knížkou.
Užijte si výlet (Y)
ODPOVĚDĚT
Michaela C. (MíšaC) ID 1796, mimibazar.cz/misac (19.6.2021, 11:39)
Užij si to (Y) My jsme teď na druhém konci republiky ,-)
ODPOVĚDĚT
Dana D. (Danka) ID 201849 (19.6.2021, 11:33)
Šmarjááá...šnečí špíz. Chudák šnek. (sn)
ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772, mimibazar.cz/sarinak (19.6.2021, 11:36)
No jo no, má to za sebou ,-)
ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (19.6.2021, 11:31)
Šári, jako že opravdu šnečí spíz :^)
ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772, mimibazar.cz/sarinak (19.6.2021, 11:34)
No byl tam. (H)
ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (19.6.2021, 10:51)
Smažený květák, vařené brambory, okurkový salát.
ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (19.6.2021, 10:21)
Výborná rychlovka https://www.mimibazar.cz/recept/5784-1796/tvarohove-knedlicky-s-ovocem-nejlepe-s-jahodami-vyborna-rychlovka vynikající (Y) a nikdo neohrnoval nos ,-)
ODPOVĚDĚT
Pavlína T. (Pavlínečka) ID 30898, mimibazar.cz/pavlinecka (18.6.2021, 9:48)
Plněné papriky, rýže. Já je neměla ani nepamatuju, tak se nemůžu dočkat, jakou na ně mám chuť ,-)
ODPOVĚDĚT
Dana V. (slunisluni) ID 138970 (18.6.2021, 10:17)
ted jsem je dělala, domácí protlak, bio maso...



ježiši já se tak těším na ty smradlavý hospodský hranolky, žádný bio, eko... áááách (pst) (smich)
ODPOVĚDĚT
Pavlína T. (Pavlínečka) ID 30898, mimibazar.cz/pavlinecka (18.6.2021, 11:27)
Maso mám taky bio, protlak teda ne, no ,-) ale těším se neskutečně.

Hranolky dělám často domácí, ale co si budeme, ty hospodský (pl) (Y) ,-)
ODPOVĚDĚT
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (16.6.2021, 13:09)
Jahody se zmrzlinou (zajic)
ODPOVĚDĚT
Celkem: 2.715 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,272 další >>
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt

© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s.