RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 130.784 (zobrazuje se 11-20)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13079 další >>

DORTY

Světlý piškotový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 10 vajec * 10 lžic cukru * 5 lžic oleje * 11 lžic polohrubé mouky * 1 lžička prášku do pečiva * kúra z citronu krém: 3 vanilkové pudinky * 750 ml mléka * 3 lžíce cukru * 3 vanilkové cukry * 1,5 másla * 180 g hery máslové (nebo stelly) * rum - meruňková marmeláda s trochou rumu a promazání - na potah marcipán bez dřiny od Zdenky R. (750 g moučkového cukru* 375 g sušeného mléka * 3 lžíce kukuřičného sirupu * 1,5 lžíce mandlového aroma * 4 lžíce oleje * 4 lžíce vody)

POSTUP PŘÍPRAVY

korpus: bílky ušleháme s trochou soli téměř dotuha, zašleháme 5 lžic cukru, poté po jednom přidat žloutky a dalších 5 lžic cukru (dělám ručním šlehačem ve velké kovové míse). potom na malou rychlost zašlehat olej, prdopeč a mouku s kúrou. peče se cca 35 minut na 180 stupňů.
Krém: uvařit pudink z mléka, cukru a pudinku, může se přidat špetka soli. nechat prochladnout a průběžně míchat, aby se neudělaly žmolky může se přidat plátek omegy. nesmí být moc teplý. Mezitím rozšlehat másla s vanilkovými cukry, dle chuti možno přisladit moučkovým cukrem. potom po lžících přidávat prochladlý pudink (pokojová teplota).
Proříznutý korpus pomazat marmeládou a krémem, možno proložit ještě ovocem (mandarinky, broskve), pomazat celý dort a nechcat ztuhnout. poté potahovat marcipánem či jinou potahovací hmotou a zdobit dle fantazie.

tento má rozměry 23x33x5 cm, váha (dle použitého ovoce a tloušťky marcipánu) cca 3 kg

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Vločkový koláč s kakaovou polevou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 malá vejce, 50gkokosu, 20g olivového oleje, 250g kefíru, 15-20g datlového sirupu, 1/2 PP, 100g ovesné mouky (mletých vloček), 70g špaldové hladké mouky. Poleva: 40g másla, 1 a 1/2 lžíce kakaa, 30g datlového sirupu, rumová tresť. Kokos na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kefír, olej, sirup a vejce smícháme, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto. Upečeme v menším pekáčku, ještě teplé propícháme a potřeme polevou. Na polevu necháme ingredience zahřát a rozpustit, dokud se nespojí. Necháme chvíli zatuhnout a posypeme kokosem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Krémová bramborová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 malá mrkev, kousek celeru, 2 velké brambory, 3/4 - 1 l vývaru, 1 stroužek česneku, lžíce majoránky, sůl, pepř, asi 50ml šlehačky, rýžový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji orestujeme mrkev a celer, přidáme brambory. Zalijeme vývarem, přidáme koření a osolíme. vaříme doměkka. Nakonec rozmixujeme a přilijeme šlehačku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Polévka s lahůdkovým droždím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrkev, petržel, řapíkatý celer, cuketa, asi 1 l vývaru, růžičková kapusta, velká hrst rýže, hrst kukuřice, sůl, 2 - 3 lžíce lahůdkového droždí, naklíčená čočka k podávání

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vývaru začneme vařit mrkev a petržel, po chvíli přidáme rýži a kapustu a nakonec kukuřici, celer a cuketu. Vaříme do změknutí, poté přidáme droždí. Na talíři posypeme naklíčenou čočkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Zapečená zelenina na houbách s Tofu a veganským párkem vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mražená mrkev s hráškem 3 vrhovaté lžíce hrášky (používá se na obalování) 6 žampiónů 2 cibule Česnekové Tofu 2 veganské párky ½ pomazánka sojakrém 1 lžíce sojová omáčka Tamari 1 lžíce kvasnice Tebi (ve zdravé výživě) Celá rostlinná smetana Sůl Voda 200 ml

POSTUP PŘÍPRAVY

Houby na tuku orestujeme, veganské párky nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme, tofu nakrájíme na kousky.
Ve vodě rozmícháme hrášku. Všechny ingredience jednoduše smícháme a zapečeme asi hodinu. Voní to úplně jako maso. Vhodná příloha - rýže, nebo brambory.
Je to takové omáčkové jídlo, podle potřeby možno podlét.
Je to móc voňavé, chutné a poměrně jednoduché.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Elška K. (Etelaj) ID 611665 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

***NAROZENINOVÝ s lízátky***


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

....tmavý korpus s malinovým krémem + čerstvé maliny....potřeno bílkovým krémem + lízátka s marcipánem a čokoládou

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Václava R. (Venunka) ID 48848 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 16.2.2018, 22:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Magnolie


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

spodní patro: sachr korpus, pařížský krém, višně; horní patro: světlý korpus, karamelový krém, broskve; smartflex velvet

POSTUP PŘÍPRAVY

*

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva D. (Evča123) ID 96424 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 16.2.2018, 18:32 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Ňadra


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

světlý korpus, karamelový krém, broskve, smartflex velvet

POSTUP PŘÍPRAVY

*

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva D. (Evča123) ID 96424 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Drobenkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Drobenka: 110g másla, 50g třtinového cukru, 1 malé vejce, 250g špaldové mouky, 1/2 PP. Náplň: 250g tvarohu, 1 vejce, 100g jogurtu, 80g cukru, 200g mléka. Ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY

Uděláme drobenku, 3/4 jí nasypeme na plech. Na náplň vše smícháme a nalijeme na drobenku. Poklademe ovocem a posypeme zbytkem drobenky. Pečeme na´170-180°C 45-60min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 19.2.2018, 20:56 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g kousků hovězího zadního nebo krku, 2 větvičky rozmarýnu, 70 - 100ml bílého vína, 250-300ml vývaru, 2 lžíce rýžového oleje, asi 300g žampionů, hrst sušených krájených rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso umyjeme a osušíme. V pytlíku smícháme mouku, sůl a pepř, přidáme maso a zatřeseme, aby se maso obalilo slabou vrstvou. Poté orestujeme na oleji, přidáme čtvrtky žampionů. Přilijeme víno a nechme odvařit, poté vývar, česnek, rozmarýn a rajčata. Přivedeme k varu a poté přendáme do trouby a pečeme na 140-150°C asi 4 hodiny. Dle potřeby doléváme vývarem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.784 (zobrazuje se 11-20)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13079 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook