Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

VEPŘOVÉ MASO
. Marináda na mäsko

. Marináda na mäsko

Potřebné ingredience

3 vajcia 2 rovné lyžičky soli 3/4 lyžičky mletého čierneho korenia 3/4 lyžičky papriky 3/4 lyžičky papriky štipľavej 3/4 lyžičky vegety 3/4 lyžičky kari 1 malú lyžičku horčice 1 malú lyžičku dreveného kmínu 1 malú lyžičku worcester omáčky 1 malú lyžičku kečupu 1 malú lyžičku sojovej omáčky 2 polievkové lyžice oleja 1 polievkovú lyžicu solamilu

VEPŘOVÉ MASO
Halušky s masem

Halušky s masem

Potřebné ingredience

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vepřové nebo kuřecí na menší kousky, papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kousky.

Postup přípravy

Cibuli osmažíme na do zlatova. Maso necháme chvíli opékat na cibuli.Přidáme pepř, mletou paprikou a česnek,sůl.Podlijeme trochu horké vody. Dusíme pod poklicí a dbáme, aby pod…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, vegetu, hladkou mouku, olej, 1/4 l vývaru, 2 papriky, 2 cibule, 20 dkg eidamu

Postup přípravy

Kotlety naklepeme a nařízneme.
Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso.
Na oleji zprudka orestujeme z obou stran
Opečené kotlety naskládáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavské plecko

Bratislavské plecko

Potřebné ingredience

Vepřová plec, cibule, mrkev, celer, kyselá okurka, rajčatový protlak, čerstvý hrášek, smetana, sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené plecko. přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev, a 1 kyselou okurku. zaprášíme sl. paprikou a po chvilce restování přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
*** Katův šleh

*** Katův šleh

Potřebné ingredience

750gvepřové kýty může být kuřecí,podle mě je ale kýta lepší worcestrová omáčka, sterilizovaná sklenka kápie sterilizované okurky, jakákoli ostrá hořčice, ostrý kečup, cibule, feferonka, pepř, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky asi 750g, přidáme 2 velké lžíce dijonské hořčice (nebo plnotučné),
2 lžíce oleje, pepř, sůl, asi 1 a půl lžíce worcestrové omáčky. Smícháme. Pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na kmíně

Vepřová plec na kmíně

Potřebné ingredience

asi 500 g vepřové plece,sádlo,větší cibule,česnek- podle chuti,1 lžičku drceného kmínu,sůl,vývar z vepřových kostí nebo masoxu,asi 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli.Maso nakrájíme na větší kostky .přidáme k cibuli.osmahneme.Přidáme sůl.kmín,česnek a rychle vše opečeme.Pak podlijeme vývarem a dusíme asi 40…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitek z krkovice plněný zelím

Závitek z krkovice plněný zelím

Potřebné ingredience

5 ks krkovic sůl,pepř,kmín,paprika,grilovací koření, máslo uzený, anglická slanina zelí cibule

Postup přípravy

Maso naklepat okořenit , na maso položit plátek anglické slaniny ,kysane zelí. Na špeku orestovanou cibulku a uzené maso. Zamotat a dát do pekáčku vedle sebe , nahoru kousek másla…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po švýcarsku

Vepřové maso po švýcarsku

Potřebné ingredience

vepřovou plec,sladkou ml.papriku,smetanu na vaření,olej,cibuli,sůl,pepř,asi 2 lžíce hl.mouky,eidam,špagety

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno a osmahneme na oleji-přidáme kostky masa.osolíme,opepříme ,poprášíme paprikou-orestujeme a podlijeme trochou vody-dusíme do měkka.Když…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Potřebné ingredience

Pro 5 osob: 5 vepřových plátků z pečeně bez kosti,1 větší cibule,asi 3 str.česneku,15 dkg kysaného zelí(používám ze sáčku),5 dkg slaniny,2 1/2 párku,1 brambora,asi 5 dkg sterilované kapie,1 lžíce rajčatového protlaku,1 lžička plnotučné hořčice,4 lžíce sádla,hladká mouka,pepř,sůl

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme ,osolíme,opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,rozpustíme v kastrůlku,přidáme zelí(jeli delší pokrájíme ho)chvilku společně podusíme,přimícháme na jemno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené řízky

Zapečené řízky

Potřebné ingredience

4 řízky s pečeně bez kosti,česnek,sůl,pepř,2 vejce,strouhanka,1 větší cibule,10 dkg plátků anglické slaniny

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,potřeme česnekem,opepříme -vše po obou stranách.Obalíme ve strouhance -silně do ní přitiskneme ,pak obalíme v rozšlehaných vejcích.Takto připravené řízky…

Zobrazit více...

Kategorie