RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
NÁPLN DO MASOVÝCH ROLÁD +++ (10) 26.2.2021, 21:25
Kotlety narychlo (57) 25.2.2021, 22:41
Kotlety pro hosty (1) 25.2.2021, 22:29
>>> Znojemská s těstovinami (8) 13.2.2021, 4:36
vepřová hamburská kýta (2) 2.2.2021, 8:35
Vepřové maso po švýcarsku (1) 28.1.2021, 6:09
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 4.3. 17:27 | všechny 15080
Celkem: 2.278 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,228 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

VEPŘOVÉ MASO

*** Katův šleh



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750gvepřové kýty může být kuřecí,podle mě je ale kýta lepší worcestrová omáčka, sterilizovaná sklenka kápie sterilizované okurky, jakákoli ostrá hořčice, ostrý kečup, cibule, feferonka, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na nudličky asi 750g, přidáme 2 velké lžíce dijonské hořčice (nebo plnotučné),
2 lžíce oleje, pepř, sůl, asi 1 a půl lžíce worcestrové omáčky. Smícháme. Pak na cibulce začneme restovat,
podlijeme trochou vody, ale můžete i trochu nálevu z kápie pokud chcete pikantnější přidáme nakrájenou feferonku nebo chillli. Ke konci vaření přidáme nakrájenou kapii a okurku. Zastříknete ostrým kečupem a hotovo.

Dávají se někde k tomu i bramboráčky, brambory, rýže ,hranolky...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

jana n. (jananovazak) ID 459275 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřová plec na kmíně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 500 g vepřové plece,sádlo,větší cibule,česnek- podle chuti,1 lžičku drceného kmínu,sůl,vývar z vepřových kostí nebo masoxu,asi 2 lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli.Maso nakrájíme na větší kostky .přidáme k cibuli.osmahneme.Přidáme sůl.kmín,česnek a rychle vše opečeme.Pak podlijeme vývarem a dusíme asi 40 minut.Pak přidáme mouku rozmíchanou ve studené vodě a vše provaříme asi 10 minut.Skvěle chutná s těstovinou ,ale může být jako příloha i houskový či bramborový knedlík nebo rýže.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Závitek z krkovice plněný zelím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 ks krkovic sůl,pepř,kmín,paprika,grilovací koření, máslo uzený, anglická slanina zelí cibule

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naklepat okořenit , na maso položit plátek anglické slaniny ,kysane zelí. Na špeku orestovanou cibulku a uzené maso. Zamotat a dát do pekáčku vedle sebe , nahoru kousek másla . Podlít vývarem. Péct cca hodinu a čtvrt na 180.
Nejlepší příloha jsou šťouchané brambory

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Anděla R. (andak) ID 120543 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové maso po švýcarsku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřovou plec,sladkou ml.papriku,smetanu na vaření,olej,cibuli,sůl,pepř,asi 2 lžíce hl.mouky,eidam,špagety

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno a osmahneme na oleji-přidáme kostky masa.osolíme,opepříme ,poprášíme paprikou-orestujeme a podlijeme trochou vody-dusíme do měkka.Když máme maso měkké, zalijeme ho smetanou ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a povaříme.Špagety uvaříme v osolené vodě ,scedíme a propláchneme.Dáme je na talíř ,polijeme je omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 28.1.2021, 6:09 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřový závitek -Bohdalovský smotek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro 5 osob: 5 vepřových plátků z pečeně bez kosti,1 větší cibule,asi 3 str.česneku,15 dkg kysaného zelí(používám ze sáčku),5 dkg slaniny,2 1/2 párku,1 brambora,asi 5 dkg sterilované kapie,1 lžíce rajčatového protlaku,1 lžička plnotučné hořčice,4 lžíce sádla,hladká mouka,pepř,sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky masa naklepeme ,osolíme,opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,rozpustíme v kastrůlku,přidáme zelí(jeli delší pokrájíme ho)chvilku společně podusíme,přimícháme na jemno nastrouhanou bramboru-promícháme a necháme vystydnout,pak přidáme kousky steril.kapie.Na plátky masa klademe kopeček zelí,do středu dáme 1/2 párku,srolujeme a sepneme párátkem ,nebo zavážeme.Na sádle zpěníme cibuli,vložíme závitky ,podlijeme vodou a dusíme do měkka( já dusím v papiňáku 20 minut).Když jsou měkké -vyndáme je ,šťávu vydusíme do tuku ,zaprášíme moukou, orestujeme. Přidáme utřený česnek,rajský protlak,hořčici,zalijeme vodou a povaříme. Ze závitků sundáme párátka či nítě, vložíme do šťávy a povaříme.Podáváme s vařenými bramborami.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Zapečené řízky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 řízky s pečeně bez kosti,česnek,sůl,pepř,2 vejce,strouhanka,1 větší cibule,10 dkg plátků anglické slaniny

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naklepeme,osolíme,potřeme česnekem,opepříme -vše po obou stranách.Obalíme ve strouhance -silně do ní přitiskneme ,pak obalíme v rozšlehaných vejcích.Takto připravené řízky osmažíme na oleji asi 4 minuty po každé straně.Předehřejeme si troubu .Řízky dáme do pekáče ,pokryjeme je na kolečka nakrájenou cibulí a plátky slaniny,Podlijeme zhruba 1 dl teplé vody a pečeme zhruba 30 minut.Výborně chutnají s bramborovou kaší.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové maso pod pokličkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vývarem. Přidáme koření, sušené houby necháme přijít k varu a dáme do trouby. Pečeme na 170°C asi 1 a 1/2 hodiny, poté na povrch naskládáme tenké plátky brambor, zvýšíme teplotu a dopékáme, dokud nejsou brambory křupavé a tekutina v mase zredukovaná na hustější šťávu - cca 45 min. na 200°C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřová srdce na houbách



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vepřová srdce (cca 600 - 800g), 80g slaniny nebo špeku, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, pepř, nové koření, 6 - 7 hnědých žampionů, 200g vývaru, na zahuštění jíška nebo solamyl

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Orestujme kousky slaniny a zeleniny, poté i kousky masa. Přidáme žampiony, koření, vývar a vaříme v papiňáku asi 1 hodinu. Poté zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. Pokud chceme šťávu bez špeku a zeleniny, nepřidáváme žampiony. Když je maso měkké, šťávu scedíme, zahustíme a přidáme předem orestované plátky žampionů.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Naložená krkovicka na gril nebo pánev


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na domácí marinádu si připravíme 50 ml oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci medu, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku granulovaného česneku, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku Tabasca, sůl už nedávám je dost slaná i tak.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny smícháme, maso jemě naklepeme a vložíme do marinády, aby byli všechny plátky důkladně potřeny ze všech stran. Necháme marinovat v lednici nejméně 3hodiny a nejlépe do druhého dne. Před přípravou maso vyndáme z lednice, aby před úpravou mělo pokojovou teplotu. Marinádu omyjeme maso osušíme , jinak by se nám při grilování spálila na mase.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jan P. (jendars) ID 638650 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Panenka na jablkách



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vepřová panenka, 2 jablka, olivový olej, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, bílý vinný ocet, javorový sirup, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, škrob

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na troše oleje maso orestujeme, vyjmeme a zakryjeme alobalem. Do pánve dáme klínky oloupaných jablek, chvíli opékáme. Poté přidáme lisovaný česnek, vlijeme ocet, trochu vody a sirup, po chvíli vrátíme maso a společně chvíli vaříme. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.278 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,228 další >>
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt