
![]() |
končící aukce | ![]() ![]() |
novinky na Mimishopu | ![]() ![]() |
návod na inzerci | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmínky inzerce | ![]() ![]() |
možnosti reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
INZERÁTY | TESTOVÁNÍ | SOUTĚŽE | HODNOCENÍ | KOMENTÁŘE | DISKUSE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BYDLENÍ | PORADNA | RECEPTY | VTÍPKY | ![]() |
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY NÁPLN DO MASOVÝCH ROLÁD +++ (10) 26.2.2021, 21:25 Kotlety narychlo (57) 25.2.2021, 22:41 Kotlety pro hosty (1) 25.2.2021, 22:29 >>> Znojemská s těstovinami (8) 13.2.2021, 4:36 vepřová hamburská kýta (2) 2.2.2021, 8:35 Panenka na můj způsob´vyskoušejte,je to výborné!!!!!!!! (24) 31.1.2021, 14:53 Vepřové maso po švýcarsku (1) 28.1.2021, 6:09 Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem (28) 5.1.2021, 17:14 GULÁŠ V TROUBĚ - VELMI CHUTNÝ A BEZ PRÁCE (14) 31.12.2020, 15:34 Vepřová plec "alá bažant" s bramborovým knedlíkem a špenátem (2) 13.11.2020, 20:55 |
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkem: 2.278 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,228 další >> |
VEPŘOVÉ MASO |
*** Katův šlehPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 750gvepřové kýty může být kuřecí,podle mě je ale kýta lepší worcestrová omáčka, sterilizovaná sklenka kápie sterilizované okurky, jakákoli ostrá hořčice, ostrý kečup, cibule, feferonka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY Maso nakrájíme na nudličky asi 750g, přidáme 2 velké lžíce dijonské hořčice (nebo plnotučné), 2 lžíce oleje, pepř, sůl, asi 1 a půl lžíce worcestrové omáčky. Smícháme. Pak na cibulce začneme restovat, podlijeme trochou vody, ale můžete i trochu nálevu z kápie pokud chcete pikantnější přidáme nakrájenou feferonku nebo chillli. Ke konci vaření přidáme nakrájenou kapii a okurku. Zastříknete ostrým kečupem a hotovo. Dávají se někde k tomu i bramboráčky, brambory, rýže ,hranolky... ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) jana n. (jananovazak) ID 459275 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
VEPŘOVÉ MASO |
![]() Vepřová plec na kmíněPOTŘEBNÉ PŘÍSADY asi 500 g vepřové plece,sádlo,větší cibule,česnek- podle chuti,1 lžičku drceného kmínu,sůl,vývar z vepřových kostí nebo masoxu,asi 2 lžíce hladké mouky POSTUP PŘÍPRAVY Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli.Maso nakrájíme na větší kostky .přidáme k cibuli.osmahneme.Přidáme sůl.kmín,česnek a rychle vše opečeme.Pak podlijeme vývarem a dusíme asi 40 minut.Pak přidáme mouku rozmíchanou ve studené vodě a vše provaříme asi 10 minut.Skvěle chutná s těstovinou ,ale může být jako příloha i houskový či bramborový knedlík nebo rýže. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci) Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
VEPŘOVÉ MASO |
Závitek z krkovice plněný zelímPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 5 ks krkovic sůl,pepř,kmín,paprika,grilovací koření, máslo uzený, anglická slanina zelí cibule POSTUP PŘÍPRAVY Maso naklepat okořenit , na maso položit plátek anglické slaniny ,kysane zelí. Na špeku orestovanou cibulku a uzené maso. Zamotat a dát do pekáčku vedle sebe , nahoru kousek másla . Podlít vývarem. Péct cca hodinu a čtvrt na 180. Nejlepší příloha jsou šťouchané brambory ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Anděla R. (andak) ID 120543 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
VEPŘOVÉ MASO |
![]() Vepřové maso po švýcarskuPOTŘEBNÉ PŘÍSADY vepřovou plec,sladkou ml.papriku,smetanu na vaření,olej,cibuli,sůl,pepř,asi 2 lžíce hl.mouky,eidam,špagety POSTUP PŘÍPRAVY Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno a osmahneme na oleji-přidáme kostky masa.osolíme,opepříme ,poprášíme paprikou-orestujeme a podlijeme trochou vody-dusíme do měkka.Když máme maso měkké, zalijeme ho smetanou ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a povaříme.Špagety uvaříme v osolené vodě ,scedíme a propláchneme.Dáme je na talíř ,polijeme je omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků) Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty KOMENTÁŘE (1) poslední: 28.1.2021, 6:09 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
VEPŘOVÉ MASO |
![]() Vepřový závitek -Bohdalovský smotekPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Pro 5 osob: 5 vepřových plátků z pečeně bez kosti,1 větší cibule,asi 3 str.česneku,15 dkg kysaného zelí(používám ze sáčku),5 dkg slaniny,2 1/2 párku,1 brambora,asi 5 dkg sterilované kapie,1 lžíce rajčatového protlaku,1 lžička plnotučné hořčice,4 lžíce sádla,hladká mouka,pepř,sůl POSTUP PŘÍPRAVY Plátky masa naklepeme ,osolíme,opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,rozpustíme v kastrůlku,přidáme zelí(jeli delší pokrájíme ho)chvilku společně podusíme,přimícháme na jemno nastrouhanou bramboru-promícháme a necháme vystydnout,pak přidáme kousky steril.kapie.Na plátky masa klademe kopeček zelí,do středu dáme 1/2 párku,srolujeme a sepneme párátkem ,nebo zavážeme.Na sádle zpěníme cibuli,vložíme závitky ,podlijeme vodou a dusíme do měkka( já dusím v papiňáku 20 minut).Když jsou měkké -vyndáme je ,šťávu vydusíme do tuku ,zaprášíme moukou, orestujeme. Přidáme utřený česnek,rajský protlak,hořčici,zalijeme vodou a povaříme. Ze závitků sundáme párátka či nítě, vložíme do šťávy a povaříme.Podáváme s vařenými bramborami. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
VEPŘOVÉ MASO |
![]() Zapečené řízkyPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 4 řízky s pečeně bez kosti,česnek,sůl,pepř,2 vejce,strouhanka,1 větší cibule,10 dkg plátků anglické slaniny POSTUP PŘÍPRAVY Maso naklepeme,osolíme,potřeme česnekem,opepříme -vše po obou stranách.Obalíme ve strouhance -silně do ní přitiskneme ,pak obalíme v rozšlehaných vejcích.Takto připravené řízky osmažíme na oleji asi 4 minuty po každé straně.Předehřejeme si troubu .Řízky dáme do pekáče ,pokryjeme je na kolečka nakrájenou cibulí a plátky slaniny,Podlijeme zhruba 1 dl teplé vody a pečeme zhruba 30 minut.Výborně chutnají s bramborovou kaší. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci) Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
VEPŘOVÉ MASO |
![]() Vepřové maso pod pokličkouPOTŘEBNÉ PŘÍSADY cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor POSTUP PŘÍPRAVY Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vývarem. Přidáme koření, sušené houby necháme přijít k varu a dáme do trouby. Pečeme na 170°C asi 1 a 1/2 hodiny, poté na povrch naskládáme tenké plátky brambor, zvýšíme teplotu a dopékáme, dokud nejsou brambory křupavé a tekutina v mase zredukovaná na hustější šťávu - cca 45 min. na 200°C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
VEPŘOVÉ MASO |
![]() Vepřová srdce na houbáchPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 vepřová srdce (cca 600 - 800g), 80g slaniny nebo špeku, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, pepř, nové koření, 6 - 7 hnědých žampionů, 200g vývaru, na zahuštění jíška nebo solamyl POSTUP PŘÍPRAVY Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Orestujme kousky slaniny a zeleniny, poté i kousky masa. Přidáme žampiony, koření, vývar a vaříme v papiňáku asi 1 hodinu. Poté zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. Pokud chceme šťávu bez špeku a zeleniny, nepřidáváme žampiony. Když je maso měkké, šťávu scedíme, zahustíme a přidáme předem orestované plátky žampionů. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
VEPŘOVÉ MASO |
Naložená krkovicka na gril nebo pánevPRO INSPIRACI POTŘEBNÉ PŘÍSADY Na domácí marinádu si připravíme 50 ml oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci medu, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku granulovaného česneku, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku Tabasca, sůl už nedávám je dost slaná i tak. POSTUP PŘÍPRAVY Všechny suroviny smícháme, maso jemě naklepeme a vložíme do marinády, aby byli všechny plátky důkladně potřeny ze všech stran. Necháme marinovat v lednici nejméně 3hodiny a nejlépe do druhého dne. Před přípravou maso vyndáme z lednice, aby před úpravou mělo pokojovou teplotu. Marinádu omyjeme maso osušíme , jinak by se nám při grilování spálila na mase. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Jan P. (jendars) ID 638650 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
VEPŘOVÉ MASO |
![]() Panenka na jablkáchPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 vepřová panenka, 2 jablka, olivový olej, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, bílý vinný ocet, javorový sirup, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, škrob POSTUP PŘÍPRAVY Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na troše oleje maso orestujeme, vyjmeme a zakryjeme alobalem. Do pánve dáme klínky oloupaných jablek, chvíli opékáme. Poté přidáme lisovaný česnek, vlijeme ocet, trochu vody a sirup, po chvíli vrátíme maso a společně chvíli vaříme. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
Celkem: 2.278 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,228 další >> |