Petra T. (petrat) ID 197 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 1777 návštěvníků)
Řízky úplně jinak
[ recept č. 833 ze dne 21.5.2006 ]

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborné s bramborovou kaší...
ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
 |
Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat). |
 |
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji. |
 |
Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelejeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uviidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli..... |
ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY |
Celkem: 350 (zobrazuje se 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 další >> |
 | Milena D. (mysmilena) ID 420145 (24.2.2019, 20:21) |
tak asi jsem rozežraná, ale za mě žádná hitparáda.... ale hodně pochvalných komentů, tak bude asi chyba v naší rodině no  |
ODPOVĚDĚT |
 | Lenka S. (leontynkas) ID 5194, mimibazar.cz/leontynkas (15.1.2018, 8:24) |
Včera jsem dělala na rodinné oslavě a jsou moc chutné. Chválím nápad a děkuji za recept. |
ODPOVĚDĚT |
Jiřina F. (maxicek09) ID 286735 (4.7.2016, 19:25) |
my tomu u nás říkáme řízek na ruby normálně naklepu a pak do strouhanky a pak do vajíčka a přídávám slaninu a cibuly ašup s nima do trouby nepodlévám udělají si štávičku sami nemám ráda když jsou pak rozmočené ale i tak jsou pěkně štavnaté mulujeme je celá rodina je jich nepřeberné množství variant jak kdo má rád ale základ je stejný :p |
ODPOVĚDĚT |
Gabriela S. (srneckova) ID 268310 (5.1.2016, 13:08) |
to musím vyzkoušet  |
ODPOVĚDĚT |
simona m. (siki01) ID 315065 (5.1.2016, 12:44) |
 |
ODPOVĚDĚT |
Magda O. (saskie77) ID 168101 (1.11.2015, 13:40) |
 |
ODPOVĚDĚT |
 | Dáša N. (novackova) ID 36932 (17.9.2015, 21:34) |
A je to možné i z kuřecího masa?  |
ODPOVĚDĚT |
 |  | Marie H. (horackm) ID 65746 (5.1.2016, 12:51) |
ano, dělám jak z vepřového, tak i z kuřecího a já ještě na řízky pokrájím cibuli, anglickou, papriku a žampiony ... |
ODPOVĚDĚT |
 | Alexandra K. (Kunčice) ID 151894, mimibazar.cz/kuncice (17.9.2015, 13:20) |
Výborné řízečly. Podle Vašeho receptu jsem pekla již několikrát. Opravdu šťavnaté  |
ODPOVĚDĚT |
 | Eliška H. (bakyka) ID 366530 (10.5.2014, 21:25) |
Já místo bujonu používám Moravanku (sterillovaná zeleninka) - koupíme v obchodě - opečené řízky zalijeme celou skleničkou Moravanky i s nálevem, pod podkličkou v troubě podusíme,strouhanka může z masíčka někdy spadnout, ale to vůbec nevadí, zahustí to šťávu, která je pěkně pikantní.Takže nenecháváme úplně vydusit !Podáváme s hranolky. Pozor -Moravanka je ostřejší, je tam celá feferona, takže kdo nemá rád ostré, tak feferonku vyndat  |
ODPOVĚDĚT |
 |  | Petra T. (petrat) ID 197, mimibazar.cz/petra3 (25.1.2015, 9:45) |
zkusila jsem to vaše, není to špatné, ale je to úplně jiná chuť, původní řízky jsou jemňoučké, tohle je o hodně kyselejší a ostré.. ale zase chlapi to určitě ocení  |
ODPOVĚDĚT |
 | Anna K. (Annitta) ID 125391 (22.3.2014, 18:42) |
podobně to znám, jen se nedělají v pekáči, ale na sucho v pánvi-teflonové (bez toho bujonu i tuku) a až po vypnutí sporáku se pokladou máslem a je děsně dobré a vhodné i pro žlučníkáře  |
ODPOVĚDĚT |
Lenka Z. (lenca2612) ID 404296 (20.2.2014, 11:12) |
Prosím dotaz,jaký dát bujón?Hovězí?? Není půl litr moc?Vsákne se to?Nebude to v tom plavat?Děkuji za info..  |
ODPOVĚDĚT |
 | Barbora V. (Lovečanda) ID 450470 (25.9.2013, 11:10) |
Petro, můžu se zeptat, odkud máte recept?? Mám tu od dědy totiž ten stejný i s fotkami a originál je prej od Hejdů...  |
ODPOVĚDĚT |
 |  | Petra T. (petrat) ID 197, mimibazar.cz/petra3 (upraveno 22.12.2013, 18:05) |
Hejdovy neznám, recept mám od kamarádky ze severní Moravy, fotky jsou moje.. |
ODPOVĚDĚT |
|  | Markéta P. (mamča57) ID 612480 (12.1.2018, 7:55) |
Recept mi vyjel na zdi FB a jak jsem si přečetla postup, je to můj recept slovo od slova, který jsem dala i s fotkou a videem do své skupiny vaření na FB. Jenom jsem tam dodatečně upravila množství vody na 400ml, protože těch 500ml by se muselo dlouho redukovat a je to zbytečné. |
ODPOVĚDĚT |
 | Iveta H. (mumlina) ID 213508 (2.8.2013, 7:44) |
Zdravím Petro, opravdu krásně šťavnaté, super bomba.  |
ODPOVĚDĚT |
 | Monika U. (monicka82) ID 407119 (27.6.2013, 20:46) |
A co když nemám ráda máslo,čím nahradit?  |
ODPOVĚDĚT |
 |  | Petra T. (petrat) ID 197, mimibazar.cz/petra3 (23.11.2013, 9:54) |
obávám se, že stejný účel nic nesplní.. |
ODPOVĚDĚT |
Soňa T. (laskonka333) ID 414948 (27.5.2013, 12:49) |
senza  |
ODPOVĚDĚT |
 | Radmila P. (rapro) ID 239699, mimibazar.cz/rapro (27.5.2013, 12:24) |
Vynikající,tedko jsme se s dcerou nacpaly Ještě máme na zítra  |
ODPOVĚDĚT |
 | Michaela K. (Mikrah) ID 167589 (16.2.2013, 18:48) |
vynikající  |
ODPOVĚDĚT |
Celkem: 350 (zobrazuje se 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 další >> |