Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

ŘÍZKY NARUBY :o))

0.0
ŘÍZKY NARUBY  :o))

Potřebné ingredience

vepřové plátky na řízky (počet dle porcí) - já dělám z krkovice, ale i z kýty, mouka a vajíčka na obalení, olej na osmažení, máslo a hoooodně cibule (já do vajíčka ještě přidávám bazalku a petrželku, ale nemusí být)

Postup přípravy

Recept dělala už moje maminka a teď je dělám já a vždycky si na těchto řízečkách moc pochutnáme. Je to zase něco jiného než klasický obalený řízek.

Vepřové plátky naklepeme - osolíme a opepříme. Pak obalujeme v mouce a vajíčku. UŽ NE VE STROUHANCE!!! Takto obalené ve ve vajíčku smažíme na rozpáleném oleji. Takto osmažené řízky skládáme do pekáčku a každý prokládáme hustě cibulí nakrájenou na kolečka. Naprch poklademe několik kousků másla na plátky, podlijeme trochu vodou (pustí šťávu, takže ne moc) a dáme péci. Peču asi 30 minut na 200 stupňů.

Jsou krásně šťavnaté a měkoučké. Nejlepší příloha jsou brambory...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamis1 6. 6. 2011, 11:08
V sobotu jsem je zkoušela a jsou (Y) (Y) (Y) super.Fakt unikátní (clamp). Přítel si mlaskal (jidlo).Děkuji za receptík. Je dokonalý (Y).Všem doporučuji. (pl) |:o) (X)
Evásek.cz 29. 5. 2011, 4:52
dělám tyto řízky už dlouho a navíc je pokladu ještě anglickou před tím, než jdou do trouby - je to sice kalorická bomba, ale luxusní (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie