(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Cibulové řízečky naruby
Potřebné ingredience
Vepřová kýta - dle strávníků - 0,5 kg cibule - strouhanka - 2 vejce - 2 smetany ke šlehání - sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a prudce z obou stran osmahneme.
Plech si vymažeme /stačí lehounce/, poklademe půlkou nakrájené cibule /krájíme na kolečka/, na cibuli klademe osmahnuté maso, zasypeme druhou půlkou cibule, přidáme sterilizovanou kapii, vše zalejeme šlehačkou a zapékáme v troubě cca 30 minut při 180 stupních.
Kalorická bomba, ale kdo u nás jedl, dost mlaskal :-))
Obměny: někdy přidám sterilizované žampiony - taky dobrý...
Příloha: pečené brambory, bram kaše...
Plech si vymažeme /stačí lehounce/, poklademe půlkou nakrájené cibule /krájíme na kolečka/, na cibuli klademe osmahnuté maso, zasypeme druhou půlkou cibule, přidáme sterilizovanou kapii, vše zalejeme šlehačkou a zapékáme v troubě cca 30 minut při 180 stupních.
Kalorická bomba, ale kdo u nás jedl, dost mlaskal :-))
Obměny: někdy přidám sterilizované žampiony - taky dobrý...
Příloha: pečené brambory, bram kaše...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andreakrejcik
(upraveno)
21. 4. 2012, 13:26
Tak dnes jsem dělala k obědu a byla to bomba opravdu vynikající dobrůtka a určitě nedělám naposledy
Fifka
(upraveno)
27. 10. 2008, 21:56
Marti . Mosko se moc povedlo. Děkuji za inspiraci. Mám 3 dcery a vařím každý den. Vařit mě baví jen kdybych věděla co. Moc děkuji za receptíky. Zítra ještě zkusím cibulačku. Ještě jednou moooooc děkuji Renata
Appletka
(upraveno)
6. 11. 2008, 22:40
@Fifka
Renatko, tak to je super, že chutnalo. Já mám s tím vymýšlením taky problém - naštěstí existuje MMB, kouknu a už vařím )
cernalou
(upraveno)
18. 6. 2008, 14:24
VÝBORNÉ dělala jsem dnes k obědu a fakt moc dobré, moc jsem si pochutnaly řížky jsem ještě potřela před obalováním česnekem ( máme ho rádi) Ještě těď mám boule za ušima skvělí recept
Appletka
(upraveno)
21. 6. 2008, 19:53
@cernalou
Lenko, moc děkuji za milý komentář
Cistanka
(upraveno)
14. 6. 2008, 21:38
Milá Martino, dnes jsme měli velikou návštěvu (15 strávníků) . Připravila jsem k obědu vaše "cibulové řízečky naruby". Musím vám potvrdit, je to opravdu velikánská dobrota . Všichni doslova mlaskali a já měla veliký úspěch . Moc díky za receptík . Mějte se báječně a užívejte léta . Lucie
Appletka
(upraveno)
21. 6. 2008, 19:52
@Cistanka
Lucko, moooc jste mě potěšila . Tento recept dělám taky ráda, když je pozváno více lidí - fuk fuk do pekáče, zapeču a hotovka Přeji příjemné léto i vám a vaší rodině
Appletka
(upraveno)
28. 5. 2008, 20:34
Maminky, budete mlaskat - úspěch zaručen Vařím hlavně pro velké návštěvy, protože to picnu na plech, je toho hodně, je to moc dobré a i ta kýta, která bývá suchá a tvrdší, je po této úpravě jako máslo. Jde i s jiným druhem masa - např. s kuřecím, ale vepřík je fakt lepší Budu ráda, když napíšete, jak chutnalo. Martina
Pája a Ája
(upraveno)
28. 5. 2008, 20:37
@Appletka
já se na toto chystám příští neděli,sjede se příbuzenstvo, tak právě že to je dobrý,že to naskládám na plech ve velkým množství. pak písnu. ale už ted to vypadá suprově.
Íňa
(upraveno)
28. 5. 2008, 16:17
To musí být dobrotaaaaa vyzkouším o víkendu
teoder36
(upraveno)
28. 5. 2008, 16:09
tak to musím vyzkoušet k tomu už se těším
MacekL
(upraveno)
28. 5. 2008, 15:55
jů to vyzkouším o víkendu
Katešinka
(upraveno)
28. 5. 2008, 15:32
ňamy to vypadá skvěle