Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

0.0
Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Potřebné ingredience

1kg vepřová žebra, 1lžička soli, špetka kmínu, špetka pepře
Pokud pečeme bez omáčky, tak 1/2 lžičky adžika, 1/2 lžičky grilovací koření
OMÁČKA
8 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička chilli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce marmelády nebo medu.

Postup přípravy

Troubu vyhřej na 220 °C. Žebra ze všech stran osol, okmínuj a opepři. Vlož do pekáče na pokrájenou cibuli na půlkolečka podlej vodou, přiklop nebo zadělej alobalem a dej na 15 minut péct, aby se zatáhla.
Po 15minutách teplotu stáhni na 170 °C a peč 2,5 až 3 hodiny doměkka.

OMÁČKA
Ihned po vytažení z trouby žebra omáčkou z obou stran potři, podle potřeby mírně podlej, pekáč přiklop a vrať do trouby na 15minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie