Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Pikantní vepřová směs na bramboráku

0.0
Pikantní vepřová směs na bramboráku

Potřebné ingredience

300 g vepřové kýty
1 větší cibuli
1 červenou kapii
1 žlutou kapii
1 malý protlak
2 stroužky česneku
1 lžička solamylu
1 chilli paprička
1 lžička cukru
2 žampiony
sůl
pepř
worchester
olej

Na bramboráky
4 větší brambory
1 vejce
2 stroužky česneku
polohrubá mouka
sůl, pepř, majoránka
olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobné nudličky, přidáme pepř, worchestr a solamyl. Dáme odpočinout do chladu. Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky. Na rozpálenou pánev dáme olej a zprudka opékáme 3 minuty maso, které jsme si osolili. Vyjmeme jej, přidáme olej a vkládáme jednotlivou zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí.
Přidáme protlak, cukr, nepatrně podlijeme vodou, či vývarem a dusíme pět až deset minut.
Pak osolíme, vrátíme do směsi maso a necháme prohřát (v případě potřeby zahustíme vodou se solamylem).

Bramboráky
Nastrouháme si brambory, vmícháme ostatní suroviny, tvoříme pak placičky, které smažíme zvolna dozlatova na oleji. Na bramborák pak položíme vrstvu směsi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie