Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept

RIZOTO

0.0
RIZOTO

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa
4 sáčky rýže / nebo 400g dlouhozrnné rýže /
1 cibule
1 lžíce sádla
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce červené papriky
1 menší stroužek česneku
1 sáček mražené zeleniny /mrkev, hrášek, kukuřice/
1 malý konzervovaný hrášek
cca 250ml vývaru
sůl, pepř
strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci ji na rozehřátém sádle necháme zesklovatět.
Přihodíme mleté maso a restujeme. Maso pustí šťávu, kterou za pravidelného míchání vyvaříme zpátky na tuk.
Pak do směsi přidáme lžíci protlaku, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a vše osolíme i opepříme.
Konzervovaný hrášek zcedíme a tím nálevem mleté maso podlijeme, spolu s částí vývaru nebo vody.
Přiklopíme a na mírným ohni dusíme asi 10 minut. Pak přidáme mraženou zeleninu / samozřejmě může být i
čerstvá /, znovu podlijeme a dusíme dál do měkka. Mezitím si vedle uvaříme rýži.
Je na vás, jestli to bude sáčková nebo normální. Nakonec do masové směsi přidáme ještě konzervovaný
hrášek a celé to smícháme s uvařenou rýží. Tu jsem do hrnce přidávala po částech, abych si mohla zvolit
„šťavnatost“ rizota a neměla ho suché. Už jenom postrouhat sýrem, přidat na
talíř kyselou okurku nebo nakládanou řepu a školní vzpomínka je na světě

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie