Zobrazit přihlášovací formulář

Houbová omáčka z pomazánkového másla

0.0
Houbová omáčka z pomazánkového másla

Potřebné ingredience

4-5 hrstí sušených hub
4-5 lžic jemně strouhaného celeru
150-200 g pomazánkového másla (bez příchutě)
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
cca 2 hrnky vývaru
4-5 kuliček nového koření
1 bobkový list
sůl
bílý pepř

Postup přípravy

Houby hodinu předem namočíme do mléka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěném másle. Přidáme celer a koření s listem. Chvíli restujeme, až se vše rozvoní a zasypeme plnou lžíci mouky.
Chvíli mícháme a zalijeme větší částí studeného vývaru. Přidáme houby, zatím bez mléka. Vaříme asi 15 minut a občas mícháme, aby se omáčka nepřichytla. Dle hustoty ředíme mlékem z hub.
Po změknutí hub vmícháme pomazánkové máslo a mícháme do jeho rozpuštění. Omáčku vaříme už jen krátce. Dochutíme solí a pepřem. Pokud jsme použili dobrý vývar, není třeba už žádného dochucovadlo. Omáčka je výrazná.
K omáčce není třeba ani maso. Stačí dobrá příloha jako těstoviny, knedlíky nebo noky. My klidně jedli i s novými bramborami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie