RECEPTY > OMÁČKY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
RAJSKÁ - VELMI JEDNODUCHÁ (3) 6.4.2018, 20:36
svíčková od Marty - LUXUSNÍ (84) 3.3.2018, 21:31
Svíčková omáčka (5) 20.2.2018, 8:41
Dýňová svíčková (1) 21.11.2017, 13:57
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 636 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,64 další >>

OMÁČKY

Rajská omáčka s kuličkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g mletého krůtího masa, 200g vepřového mletého masa, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, sůl, špetka sušeného česneku. 1 plechovka krájených rajčat, 200g protlaku, 1 bokový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 celá skořice, malá lžička tymiánu, sůl, lžička másla, cukr, 500-700ml vývaru, ev. citrónová šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso ochutíme solí, česnekem, oreganem a bazalkou. Uděláme malé kuličky. V hrnci smícháme rajčata, protlak, koření a vývar. Přivedeme k varu a vložíme kuličky. vaříme 45-60min. Poté vyndáme maso, omáčku přecedíme (můžeme propasírovat), dochutíme cukrem, popřípadě citrónem a necháme v omáčce rozpustit kousek másla. Dle hustoty doředíme zbylým vývarem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Žampiony na smetaně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400-500g žampionů, drcený kmín, majoránka, sůl, pepř, jíška (přepuštěné másla + špaldová mouka), ocet, třtinový cukr, přepuštěné máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

6ampiony nakrájíme na kousky, orestujeme na másle s kmínem. Přidáme koření, sůl zalijeme šlehačkou. Dle potřeby zahustíme jíškou a na konci ochutíme octem a cukrem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Svíčková na smetaně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg hovězího masa (loupaná plec), 2 střední mrkve, 1 větší petržel, 1/2 středního celeru, 1 menší jablko, 200ml červeného vína, 2-3 lžíce cukru, 4 lžíce octu, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, 500ml vývaru, 50g slaniny, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 šlehačka, citrónová šťáva, 1 lžíce brusinek

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem. Na zbytku slaniny a másle maso orestujeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme na kousky zeleninu s kořením a kousky oloupaného jablka. když je zelenina lehce dozlatova, přidáme cukr a brusinky, necháme chvíli zkaramelizovat. Poté přilijeme ocet a necháme vyvařit, nakonec víno a také necháme vyvařit. Poté vrátíme maso, zalijeme vývarem a pečeme v troubě na 150-160°C 3-4 hodiny zakryté. Maso vyndáme, nakrájíme na plátky (lépe se krájí, když je vychladlé). Omáčku rozmixujeme a přilijeme šlehačku. Popřípadě dochutíme solí, cukrem a citrónem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Omáčka s vepřovým, okurkem a vajíčkem.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Plecko, olej, cibule,sůl, pepř, zavařené okurky, vejce natvrdo, hladká mouka na zahuštění, trocha smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji zpěníme cibulku, necháme zezlátnout, dáme maso na kostky, osolíme a opepříme, necháme zatáhnout a zalijeme vodou. Přidáme najemno nastrouhané okurky, stačí dva kusy a trochu láku. Vaříme do změknutí masa, pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme. Na konci dáme smetanu a nadrobno nakrájené vejce. Podáváme s knedlíkem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Omáčka z hlívy ústřičné-podle Dany



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hlívy ústřičné, 1 cibule 230 ml smetany, 1 kostka bujónu houbového, olej, hladká mouka, cukr, sůl, bílý pepř, drcený kmín, citrónová šťáva nebo ocet

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dorůžova. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na plátky a na cibulce zvolna podusíme přibližně 15 minut se špetkou soli, pepře a kmínu. Podušenou hlívu ústřičnou zalijeme bujónem a necháme vařit. Hladkou mouku rozmícháme se smetanou a pomalu vlijeme k hlívě. Zmírníme plamen a za stálého míchání vaříme ještě asi 15 minut. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou nebo octem.

Omáčka z hlívy ústřičné je vynikající s vařeným hovězím masem a knedlíkem, ale i k uzenému masu-JÁ DALA JEŠTE TROCHU UZENÉHO MASA NA KOSIČKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (hvezdamodra) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Játrová omáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové játra, kmín, sůl, pepř, olej, cibule, hladká mouka, česnek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli orestovat do světle hněda, dát játra na kostky, opepřit, posypat kmínem, zalít teplou vodou. Po změknutí jater, zahustit hladkou moukou s vodou. Na konci osolit a přidat prolisovaný česnek. Podávat s knedlíkem, rýží nebo jen chlebem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 28.3.2017, 13:43 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Dobrý bramborový guláš se smetanou-podle Moni



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád), 6 větších brambo, 2 střední cibul, olej, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka, 250 ml smetany na vaření, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.

Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená.

Mezitím si do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít si česnek se solí.

Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku).

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Marcela L. (hvezdamodra) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

svíčková s kuřecím masem-podle Ladky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny - kuřecí prsa 2 velká prsa,800 g mrkev 3 až 4 kusy,300 g petržel- 2 střední velikosti,150 g celer menší kus 100 g, cibule 1 kus 80 g, bobkový list 3 kusy 0.01 g, pepř celý 5 kuliček 0.1 g, nové koření 5 kuliček 0.1, g šlehačka 1 balení 200 až 250 ml 200, máslo 2 lžíce 32 g, olej slunečnicový 2 lžíce, cukr krupice 4 lžičky, sůl 1 lžička

POSTUP PŘÍPRAVY

Na kvalitní pánev dáme 4 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C.
2.Za chvíli se začne cukr rozpouštět.
3.Když je téměř rozpuštěný, začneme přilévat po malých dávkách vodu.
4.Výsledkem by měla být karamelová voda hustá asi jako řidší olej.

Návod na omáčku:
1.Zeleninu si nakrájíme na menší kousky.
2.V tlakovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a přidáme dvě lžíce oleje. Tím se máslo nebude při nízké teplotě pálit. Teplotu udržujeme na 120°C.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (hvezdamodra) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

NA ŠPAGETY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Maso mleté hovězí (může být i vepřové,směs atd). Cibule, olej,paprika sladká mletá i pálivá. Domácí lečo(malá sklenička) Domácí lečo dělám jen na vodě, objemově stejné množství cibule,papriky,rajčat rozdusím,až se odpaří část vody, dám do sklenic a sterilizuji,pak používám pod guláše, do rizota,na špagety i na klasické lečo. Domácí kečup.

POSTUP PŘÍPRAVY

Osmahnu cibuli do zlatova,přidám mleté maso, orestuji,osolím,opepřím,přidám mletý kmín,trošku mletých paprik,malá sklenička leča, zaliji vodou a dusím . Asi hodinu, voda je téměř vydušená,přidám domácí kečup, ještě chvilku provařím. Musí být dost hustá omáčka.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva P. (plamenek) ID 222118 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 27.10.2016, 22:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Omáčka s játry


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

játra (kuřecí, vepřová,. ..) větší cibule 3 stroužky česneku 1 bílá paprika sůl, pepř, majoránka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli orestujeme na oleji. Přidáme očištěná játra, pokrájená na menší kousky a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme pokrájenou papriku a prolisovaný česnek. Dusíme doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a omáčku zahustíme buď jíškou nebo je samotnou moukou.
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Miroslava Č. (Iriss81) ID 527292 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 636 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,64 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt