RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ - RECEPT 5343

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

OMÁČKY

ID 34091 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 1171 návštěvníků)


RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ


[ recept č. 5343 ze dne  ]

RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibule, olej, 1 rajčatový protlak (140 g), 3-4 polévkové lžíce cukru, sůl, 6 kuliček nového koření, 2 bobkáče, 1/2 kávové lžičky skořice, masox (jak kdo chce) + pol. mouka a voda na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi 15 minut, zahustíme moukou s vodou, ještě chvíli povaříme a scedíme přes sítko do jiného hrnce. Já to dělám buď s párkem nebo sekanou, karbanátkama. Podáváme klasika s knedlem nebo těstovinama.
Je to fakt rychlý a dobrý. Kdo chce, může zjemnit smetanou. Tak dobré počvachtání !!! :-)


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

Na oleji zpěnit cibulku....
Pak na to frknout protlak, koření, masox a cukr
Zalít vodou a povařit....
... a je to - dobrou chutinku


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
<< BEBE BUCHTA bez pečení!!! snadné a rychlé | RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ | BROKOLICOVÝ SALÁT >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 200 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
Iva Č. (capice123) ID 407546 (10.5.2019, 12:34)
Dnes jsem dělala, jelikož mi zbyl protlak a je výborná (Y) jenoduchá, rychlá, přesně pro mě. V létě, jestli bude bohatá úroda rajčat, udělám klidně z rajčat, ale tato varianta je taky super.
ODPOVĚDĚT
Šárka S. (annieso) ID 314444 (27.12.2018, 17:06)
Sleduji hanobení této rajské omáčky. Za socialismu jsem učila učně kuchaře vařit - nebyly žádné rajčata v plechu, sem tam velké balení rajčat ve skle. Z čeho si paní chytrolínka myslí , že dělají rajský protlak? Je to koncentrát z rajčat. Už ji vidím, jak v zimě dělá rajskou z těch "čerstvých rajčat plných sluníčka". A když vezme plechovku s rajčaty a ne protlak, tak je to lepší? Dělám také z protlaku, ale přidávám plechovku rajčat.Hlavně nezapomeňte protlak lehce osmahnout, pak ostatní, protože pak není takový štiplavý. Když děláte jen z rajčat v plechu, není tak omáčka výrazná. Skořici dávám celou.
Omáčka z protlaku je rajská, z rajčat rajčatová. Jinak autorce receptu přeji sílu dát další recepty pro nás vděčné. Vážím si každé kuchařky, která si najde chvíli dát sem recept, nafotit. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Lenka B. (ballou) ID 488406 (27.12.2018, 19:47)
,-) ,-) som si buchala po rukách, že už sa ani neozvem..ale Vy ste teda vseved, vidiaci aj mňa, chytrolinku, v zime, ako robím rajskú ,-) ,-) som sa pobavila.

Škoda, že to ide pod tento recept, ja som ozaj nikde nenapísala, že je zlý..ale proste rýchly, jednoduchý a nie celkom "pravý" podľa môjho gusta, ak dovolíte. Toto skúšať nebudem - to je zas k tomu, či som skúsila..ee, nemusím skúsiť všetko. Čo mám overené a funguje, nemenim (koule)

Bavte sa tu ,-)
ODPOVĚDĚT
Zdenka P. (zdena1028) ID 190711 (4.12.2018, 20:05)
Nechápu, jak může někdo psát, že to není rajská omáčka když ji neochutnal. Každý vaří podle toho jak to chutná její rodině.
ODPOVĚDĚT
Lenka B. (ballou) ID 488406 (27.10.2018, 15:27)
Dobrý deň,

asi sem nezapadnem..ale toto je rajská? pretlak + voda?? + cukor + múka? Raj tu vidím len v jednoduchosti a rýchlosti...paradajková (rajská) chce viac ingrediencií a času a o to viac bude chutiť.


Ale ako rýchlovka asi fajn..ale len ako "omáčka z paradajového pretlaku"..

Ináč nič zlé..len som kukala koľko ohlasov a to teda asi neskúsili "opravdickou rajskou" (zajic) (zajic)
ODPOVĚDĚT
Lenka T. (tislovka) ID 34091 (15.11.2018, 12:47)
Drahá jmenovkyně, ráda se nechám poučit, a tak vás prosím o recept na "opravdickou rajskou".
Děkuji a přeji krásný den
Lenka
ODPOVĚDĚT
Lenka B. (ballou) ID 488406 (1.12.2018, 21:02)
Dobrý večer, teraz som si všimla :-$


googliť vieme už všetky, však? je toho plný internet, nebudem prepisovať recept..ale hovädzí vývar je základ! nie voda.. ja som nepovedala, že Vaša omáčka je zlá..ale nie je to rajská :^) a nikdy nič nezahusťujem múkou..paradajky bez šupy zahustia dokonale..
ODPOVĚDĚT
Lenka T. (tislovka) ID 34091 (4.12.2018, 11:54)
Tak jsem googlila, googlila (představte si, že to zvládnu), a tak nějak jsem zjistila, že v každém receptu (dokonce i Kluci v akci :-)) je obsažen rajský protlak :-) rajčata (a to ještě plechovková) byla pouze v jednom (ale opět ve spolupráci s rajským protlakem)....většinou jsou zahuštěné moukou a stačí voda. Domnívala jsem se, že máte rodinný recept na kvalitní RAJSKOU omáčku, který tady vyfiknete a tento dostane maximální počet lajků a předhoní i ten můj. Nezapomeňte ho ale nazvat RAJČATOVÁ OMÁČKA, aby to bylo dokonalé ;-)
Myslím, že druhé místo v oblíbenosti tohoto receptu hovoří za vše.Vařte si i nadále rajčatovou omáčku dle svého a zdržte se zlých komentářů (Chovej se vždy tak, jak si přeješ, aby se ostatní chovali k tobě... Zlaté pravidlo hm?).
Přeji hezký den
ODPOVĚDĚT
Lenka B. (ballou) ID 488406 (8.12.2018, 15:31)
Lenka, ste inteligentná ženská, nie? či sa teraz chcete naťahovať za to, že neuznám Váš recept za ten naj na rajskou?? a ten húpajúci smjalík je snáď len aby ma to viac naštartovalo? Aké zlé komentáre? napísala som, že za mňa to nie je ani omylom rajská a hotovo. Vy si rieďte pretlak vodou a zahusťujte s múkou a tešte sa z toho :-) 8-|

Viac nechcem a ani nebudem rozoberať tento Váš recept, s neviem akou najvyššou obľúbenosťou...

majte sa pekne :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVĚDĚT
Lenka T. (tislovka) ID 34091 (27.12.2018, 12:00)
Leni, předpokládám, že jste též inteligentní ženská... já přeci vím, jak se vaří "pravá" rajská; můj recept je opravdu velmi jednoduchý, pro rodiny s dětmi rychlovka a z ředěného rajského protlaku :-) jen prostě nechápu Vaší potřebu negativně (ano pro mě negativně) komentovat recepty... zkoušela jste omáčku uvařit podle receptu? Pokud ano a nechutnalo Vám, tak prosím, proti gustu žádný dišputát, ale pokud jste jen nakoukla na recept a okamžitě ho okomentovala (což vyplývá ze situace a je více než jasné), to si nemyslím, že je v pořádku. Kritizovat umí každý a vše, ale to už je bohužel pravidlo a fenomén dnešní doby... však je o tom i písnička "Cizí zeď", zkuste si jí Leni poslechnout.
Až omáčku uvaříte a bude vám z ní blbě a celá vaše rodina jí hodí do záchodu, protože není z těch pravých ingrediencí, poté kritiku přijmu

[A]
přeji Vám vše dobré (D)
ODPOVĚDĚT
Eva P. (plamenek) ID 222118 (5.12.2018, 11:38)
Tak já ten recept napíši. Tak jasně ,že je pracnější. jak mě to učili v odborné škole. :). Dělá se s hovězím vařeným masem. Dáte vařit klasický hovězí vývar. (Uvařené maso pozdějí přidáme do omáčky). Na oleji(másle atd.) zpěníme cibuli,přidáme kořenovou zeleninu(nastrouhanou na hrubém struhadle),orestujeme,můžeme přidat trošku cukru(nechat chviličku zkaramelizovat). Zalijeme hovězím vývarem a přidáme čerstvá nakrájená rajčata(takhle vaří Bulhaři) nebo rajčata v nálevu(nemusí být loupaná,slupka dělá barvu a bude se to cedit i mixovat) nebo domácí protlak. Osolíme,přidáme celý pepř,bob.list,nové koření. Kdo chce přidá i skořici a hřebíček( docela malinko). Kdo chce zahustí moukou rozšlehanou v trošce vody. Není podmínkou.Vaříme dle potřeby,aby obsah zhoustnul ( stačí půl hodinky). Rajskou přecedíme,koření zůstane v cedníku,zelenina a cibule se trošku protlačí cedníkem.Rajskou pak rozmixuji ponorným mixérem do hladka. Dochutím cukrem,solí. Šlehačku nedávám. Že se přidá dokonale do měkka uvařené hovězí a přílohy psát nemusím :).
ODPOVĚDĚT
Lenka B. (ballou) ID 488406 (8.12.2018, 18:06)
mňam!! presne (pl)
ODPOVĚDĚT
Petra Ř. (petrulka) ID 33, mimibazar.cz/petrulka (5.12.2018, 19:50)
Jj, přesně tak, to je originální rajská.
ODPOVĚDĚT
Alena P. (krišon) ID 231624 (5.12.2018, 11:53)
Dělám ji stejně, pokud mi připadá řídká, přidám lžíci domácí jíšky a nechám provařit, přidávám i hřebíček a trochu skořice ... ale bohužel, tahle naše rajská není nejjednodušší a ani nejrychlejší ....
ODPOVĚDĚT
Lenka B. (ballou) ID 488406 (8.12.2018, 18:28)
keď ju mám riedku, pridávam ghí - prepustené maslo! Mňam!
som rada, že nie som sama, čo sa s tým takto prple :. niekedy by som tu omáčku pila z hrnca! (child4) ,-)
ODPOVĚDĚT
Zdena l. (žabada) ID 132621 (4.12.2018, 19:02)
Přesně takhle ji dělala moje babička ( a my též ) a to byla nějaká kuchařka - vařila u pana továrníka Tajnera :-$
ODPOVĚDĚT
Kalašová R. (turnik) ID 287688 (26.10.2018, 12:43)
Moc dobrá (Y)
ODPOVĚDĚT
zlatka k. (lolis) ID 103060 (6.9.2017, 13:14)
(jazyk)
ODPOVĚDĚT
Gabriela S. (srneckova) ID 268310 (9.2.2016, 20:56)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Michaela B. (miskabu) ID 142047 (9.2.2016, 20:20)
(Y) Výborná,dcera je nadšená (pl)
ODPOVĚDĚT
Pavla Z. (Rajaaana) ID 560591 (8.11.2015, 14:05)
(Y) (Y)Nooo zkusímeee :-)
ODPOVĚDĚT
Jindřiška Z. (inaina) ID 195935 (8.11.2015, 13:23)
(Y) (Y) (Y)Tato je výborná (Y) (Y) (F) (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Karel K. (radka165) ID 294550, mimibazar.cz/radka165 (8.11.2015, 12:46)
jedním slovem úžasná (L) (L) (L) (L)
ukládám super receptík (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Markéta T. (Marky Mar) ID 144805 (13.9.2015, 11:43)
Sporák je nastartovaný, jdu na ní ^o)
ODPOVĚDĚT
Markéta T. (Marky Mar) ID 144805 (13.9.2015, 13:52)
Teda ta je! Nejlepší co jsem kdy jedla. Jen jsem ji dělala s vývarem a trochou tymiánu (jidlo) (jidlo) (Y)
ODPOVĚDĚT
Lenka T. (tislovka) ID 34091 (23.9.2015, 8:26)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Tina K. (Simonecka2007) ID 119224 (23.3.2015, 17:57)
(pl) (pl) (pl) (pl) (Y)
ODPOVĚDĚT
Jana Č. (tomo) ID 378995, mimibazar.cz/tomo (upraveno 2.1.2015, 9:35)
Zdravím Leni, na zahuštění používáte normálně hladkou mouku?

Tak omáčka se moc povedla. Je rychlá, snadná a skutečně vynikající. Doporučují všem určité vyzkoušet.
ODPOVĚDĚT
Lenka T. (tislovka) ID 34091 (23.3.2015, 16:37)
Na zahuštění používám polohrubou (Y) ale hladká nevadí, nechte si chutnat (F)
ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Verdaberda77) ID 193674 (19.12.2014, 18:02)
(Y) Tak jsem dnes (pl) svou první rajskou. ,-) . Vím že je to ne slušné ale prostě se všechna sežrala :-) Výborná , výborná , výborná. Děkujeme za večeři a i když je venku (dest) tak přejeme krásné vánoce. (stromecek)
ODPOVĚDĚT
Iveta M. (babetta) ID 33122 (20.10.2014, 9:19)
tedy takovou skvělou omáčku jsem nečekala,navíc rychlou.Super recept.
ODPOVĚDĚT
Hana H. (Hanily) ID 135504 (23.6.2014, 13:28)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Martina B. (Martina 15) ID 455438 (16.2.2014, 11:58)
Vařila jsem k obědu a už se u nás jiná vařit nebude.Všem moc chutnala.
ODPOVĚDĚT
Lenka T. (tislovka) ID 34091 (30.4.2014, 9:43)
Děkuji všem za milé komentáře, byla jsem tu po dlouhé době a jsem příjemně překvapena :-)
ODPOVĚDĚT
Gabriela B. (Drapak) ID 77529 (31.12.2013, 15:17)
Je fakt výborná! (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (30.12.2013, 12:02)
Leni, dnes vařím vaši rajskou, ale protože jsem ji nikdy nedělala (občas si vezmem od mamky), tak bych chtěla pro příště vědět, kolik té mouky a vody? Jak má být hustá? Děkuji a snad jsem ji udělala dobře a bude chutnat, až se členové rodiny vrátí z procházky domů ,-) (Y)
ODPOVĚDĚT
Celkem: 200 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
© 2004-2020 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt