(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rajská omáčka aneb dvě mouchy jednou ranou
Potřebné ingredience
500 g hov.zadního a 500g hovězího žebra ,1 větší rajský protlak cibuli kousek slaniny mraž.zeleninu pod svíčkovou koření:bob list 1x,4 kuličky cel.pepře,4 kuličky nov.koření sůl,cukr,citr.šťáva
Postup přípravy
Nejdříve si dáme do papiňáku uvařit maso -tz .žebro i hovězí zadní, to pouze osolíme.Vaříme do měkka asi 45 min.
Do kastrolu si dáme trochu oleje ,cibulku ,kousek slaniny na kostičky nakrájené a osmažíme ,pak přidáme mraž.zeleninu a též necháme opražit.Nakonec zahustíme hl.moukou asi 3 lžíce a rozředíme vývarem,který jsme získali z uvařeného masa-pak vešleháme rajský protlak,přidáme koření a sůl a vaříme alespoň 1/2 hod.Nakonec omáčku propasírujeme /nebo rozmixujeme/,ochutíme cukrem a citr.šťávou a vložíme hovězí zadní nakrájené na plátky.
Z druhé části vývaru a hovězího žebra uděláme polévku: zavaříme mraž..zeleninu/polévkovou směs,nudličky,masox,sůl,petrželku my jsme ještě přidali játrové knedlíčky-též mražené/.A hotovo .
Do kastrolu si dáme trochu oleje ,cibulku ,kousek slaniny na kostičky nakrájené a osmažíme ,pak přidáme mraž.zeleninu a též necháme opražit.Nakonec zahustíme hl.moukou asi 3 lžíce a rozředíme vývarem,který jsme získali z uvařeného masa-pak vešleháme rajský protlak,přidáme koření a sůl a vaříme alespoň 1/2 hod.Nakonec omáčku propasírujeme /nebo rozmixujeme/,ochutíme cukrem a citr.šťávou a vložíme hovězí zadní nakrájené na plátky.
Z druhé části vývaru a hovězího žebra uděláme polévku: zavaříme mraž..zeleninu/polévkovou směs,nudličky,masox,sůl,petrželku my jsme ještě přidali játrové knedlíčky-též mražené/.A hotovo .
A takto máme i polévku
A k tomu výborný houskový knedlíček z domácí pekárny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé