RECEPTY

Alena H. (chalupnicka) ID 240673
Oblast: Praha
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 2.9.2009
Naposledy: 21.6.2019 6:25
Aktualizace: 1.11.2018 8:13
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 5
VŠECHNY FOTOGRAFIE 900
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 908
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 908 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,91 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jablečné vlnobití



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,200 g pískového cukru 1 lžíce kakaa,1/2 lžičky mleté skořice,4 lžíce oleje,3 lžíce horké vody,3 vejce,2 hrnečky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek,3 lžíce rozinek a 3 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vajíčka našleháme s horkou vodou, cukrem ,olejem, kakaem a skořicí. Pak vmícháme kostičky jablek, rozinky, ořechy, prosátou mouku s práškem do pečiva -vše smícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a zvolna pečeme v předehřáté troubě. Hotový moučník pocukrujeme .Tento moučník chutná výborně a je rychlý na přípravu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 2.11.2018, 11:11 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Bábovka s jablky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g polohrubé mouky, 250 g cukru ,80 g másla,300 g jablek,3 vejce,1 prášek do pečiva,1 vanilinový cukr,hrst strouhaných oříšků nebo kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY

Oloupeme si jablka a nastrouháme na hrubo.Cukr ,vanilkový cukr,změklé máslo a žloutky( bílky si oddělíme na sníh)-utřeme dohladka.Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva,oříšky(kokos) , ušlehaný sníh z bílků.
Přidáme jablka a zlehka promícháme.Těsto vlijeme do vymazané vysypané formy a pečeme na 170°C asi 45 minut.Bábovka je díky jablíčkům krásně vláčná.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Výborná švestková bublanina s vaječným koňakem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kostku hery,6 vajec,150 g moučkového cukru,250 g polohrubé mouky,50 g solamylu,1 prášek do pečiva,200 ml vaječného koňaku,50 ml mléka asi 1 kg švestek

POSTUP PŘÍPRAVY

Švestky si omyjeme rozpůlíme a vypeckujeme.Oddělíme si žloutky a bílky. Změklou heru vyšleháme s cukrem a žloutky. Do ušlehané hmoty přidáme mouku smíchanou se solamylem a práškem do pečiva, pak přidáme mléko, vaječný koňak a vyšleháme .Nakonec si vyšleháme z bílků tuhý sníh a přidáme do těsta.Těsto naluijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe půlkami švestek. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C - asi 40 minut. Hotovou bublaninu pocukrujeme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 12.12.2018, 21:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Houskový knedlík vhodný k omáčce- hrnkový recept



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potřebujeme : 3 hrnky hrubé mouky( hrnek 250 ml),300 ml vody,1/2 prášku do pečiva 1 vejce a 1 žloutek,1 lžíci oleje,1/2 lžičky soli,2 rohlíky-den staré

POSTUP PŘÍPRAVY

Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky.Do mísy dáme vodu, vejce, olej -přisypeme mouku s pr.do pečiva, sůl a nakrájené rohlíky-vymícháme těsto-necháme 10 minut odpočinout. Zatím si dáme do většího kastrolu vařit vodu. Těsto rozdělíme na poloviny a navlhčenou rukou utvoříme dvě šišky. Dáme do vařící vody a vaříme 20 minut za občasného otočení. Hotový vyndáme a nakrájíme na plátky. Tento knedlík se hodí právě k omáčkám.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí guláš z papiňáku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 hovězí kližky,3 velké cibule, sádlo, mletá paprika, sůl , pepř, asi 3 str.česneku, majoránka,tmavá instant.jíška,voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájíme si maso na kostky, cibuli nadrobno .V papiňáku rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli,kostky masa -osolíme a necháme opečeme.Pak přidáme ml.papriku,pepř asi 3 lžíce instatní jíšky,utřený česnek-zalijeme vodou ,aby bylo maso ponořené.Papiňák zavřeme a vaříme asi 1 hodinu( do změknutí masa).Hotový guláš dochutíme přidáme trochu majoránky a povaříme.Podáváme s houskovým knedlíkem ,posypaný kolečky cibule.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jablíčkový vánek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,100g moučkového cukru,100 změklé hery,1 vejce Na to : 1 kg jablek oloupaných a nastrouhaných nahrubo,2 balení vanilkového pudinku+ 3 lžíce cukru,3/4 l mléka, sníh vyšlehaný ze 3 bílků a 100g moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na těsto spojíme a uděláme si hladké těsto-které vyválíme na plech vyložený pečícím papírem( plech používám vel.40x 29 cm s vyšším okrajem).Na těsto urovnáme nastrouhaná jablka a dáme péct na 170°C.Asi po 20 minutách vyjmeme z trouby a zalijeme pudinkem ,který jsme si uvařily z mléka pudink. prášku a cukru na to pak ještě urovnáme ušlehaný- oslazený sníh z bílků, zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme ještě 10 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (5) poslední: 3.11.2018, 19:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

Dračí ocásky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balení vřeten(500g),asi 400 g kuřecích steheních řízků,2 velké cibule,olej,1 balení mražené zeleniny : kukuřice,hrášek,mrkev,1 čerstvá brokolice,3 lžíce sojové omáčky,provensálské bylinky

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme si těstoviny dle návodu.Brokolici odřízneme košťál a povaříme asi 10 minut-pak ji rozeberme na malé růžičky.Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky .Na oleji osmahneme nakrájené cibule,přidáme nudličky masa,které trochu osolíme a opepříme,trochu podlijeme vodou -dusíme do měkka.Když je maso měkké přidáme mraženou zeleninu( kterou jsme nechali trochu povolit).sojovou omáčku a provensál.koření-společně podusíme
Nakonec smícháme s těstovinami a kousky brokolice.Kdo chce může ještě posypat nastrouhaným sýrem..

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

Česnečka s krupkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50 g krupek,1 lžíce sádla,1 cibule,3-5 stroužků česneku,mletý pepř,majoránka,drcený kmín,sůl,zázvor,libeček(nebo zel.petrželka)

POSTUP PŘÍPRAVY

Propláchnuté krupky .zalité vodou, dám do nádobí pro mikrovlnky a dám na 10 minut vařit do měkka.(nebo můžeme vařit normálně-zalité vodou do měkka.V kastrolu na sádle osmahnu nakrájenou cibuli,plátky česneku z 1 stroužku. Pak zaliji vodou přidám utřený česnek se solí,majoránku,pepř,kmín ,zázvor a uvařené kroupy-chvíli povaříme.Nakonec přidáme nasekanou nať libečku či petrželku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Makové řezy s jablky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 1 kg nastrouhaných-oloupaných jablek,5 vajec,400 g moučkového cukru,300 g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva,2 dl oleje,2 dl vody,150 g nemletého máku,čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky utřeme s 200 g mouč.cukru,přidáme mouku smíchanou s kypř.práškem,olej ,vlažnou vodu a nakonec sníh ušlehaný z bílků.Na makové těsto si oddělíme třetinu prvního těsta,přidáme do něj nemletý mák a 200 g mouč.cukru-zamícháme.Plech si vyložíme pečícím papírem,vymažeme a vysypeme strouhankou,na papír rozprostřeme strouhaná jablka,na ně nalijeme makové těsto,na to těsto světlé a upečeme.Po upečení moučník obrátíme sundáme pečící papír a po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 5.10.2018, 19:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřová játra se zelninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g vepřových jater, olej,1 cibule,1 menší pórek,3 barevné papriky, sůl, pepř ,10 dkg anglické slaniny , solamyl Marináda: 3 lžíce oleje,1 lžíce čínské sójové omáčky,1 lžíce koření na čínu ,česnek

POSTUP PŘÍPRAVY

Játra si nakrájíme na nudličky a smícháme v míse s marinádou-nechám přes noc v lednici.(ale stačí 2 hodinky)
Papriky si nakrájíme na nudličky,
pórek na kolečka,cibuli na tenčí měsíčky. Na větší pánvi opeču nakrájenou anglickou slaninu, cibuli a opečeme, když začíná zlátnout přidáme játra i s marinádou, ostatní zeleninu -orestujeme ,podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 15-20 minut. Zahustíme asi 1-2 lžičkami solamylu rozmíchaného v troše vody. Jako příloha je nejlepší rýže.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 908 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,91 další >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt