Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

5.0
Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Potřebné ingredience

Pro 5 osob: 5 vepřových plátků z pečeně bez kosti,1 větší cibule,asi 3 str.česneku,15 dkg kysaného zelí(používám ze sáčku),5 dkg slaniny,2 1/2 párku,1 brambora,asi 5 dkg sterilované kapie,1 lžíce rajčatového protlaku,1 lžička plnotučné hořčice,4 lžíce sádla,hladká mouka,pepř,sůl

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme ,osolíme,opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,rozpustíme v kastrůlku,přidáme zelí(jeli delší pokrájíme ho)chvilku společně podusíme,přimícháme na jemno nastrouhanou bramboru-promícháme a necháme vystydnout,pak přidáme kousky steril.kapie.Na plátky masa klademe kopeček zelí,do středu dáme 1/2 párku,srolujeme a sepneme párátkem ,nebo zavážeme.Na sádle zpěníme cibuli,vložíme závitky ,podlijeme vodou a dusíme do měkka( já dusím v papiňáku 20 minut).Když jsou měkké -vyndáme je ,šťávu vydusíme do tuku ,zaprášíme moukou, orestujeme. Přidáme utřený česnek,rajský protlak,hořčici,zalijeme vodou a povaříme. Ze závitků sundáme párátka či nítě, vložíme do šťávy a povaříme.Podáváme s vařenými bramborami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie