Domácí kečup
Potřebné ingredience
zralá rajčata 1 kg jablka 2 ks větší cibule 1 ks cukr 70 g jablečný ocet 60 ml voda 60 ml sůl 1 lžička bobkový list 3 ks celý pepř 5 kuliček nové koření 5 kuliček hřebíček 5 ks špetka skořice
Postup přípravy
Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.
DOPORUČENÍ NA ZÁVĚR: Na rajčatech nešetřete! Jde o základní ingredienci a kvalita a chuť vstupní suroviny bude mít zásadní vliv na výsledek. Rajčatům ze supermarketu, které se trhají zelené a dozrávají uměle se vyhněte :).
Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.
DOPORUČENÍ NA ZÁVĚR: Na rajčatech nešetřete! Jde o základní ingredienci a kvalita a chuť vstupní suroviny bude mít zásadní vliv na výsledek. Rajčatům ze supermarketu, které se trhají zelené a dozrávají uměle se vyhněte :).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé