Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí kečup

0.0
Domácí kečup

Potřebné ingredience

zralá rajčata 1 kg jablka 2 ks větší cibule 1 ks cukr 70 g jablečný ocet 60 ml voda 60 ml sůl 1 lžička bobkový list 3 ks celý pepř 5 kuliček nové koření 5 kuliček hřebíček 5 ks špetka skořice

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.

Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.

Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.

DOPORUČENÍ NA ZÁVĚR: Na rajčatech nešetřete! Jde o základní ingredienci a kvalita a chuť vstupní suroviny bude mít zásadní vliv na výsledek. Rajčatům ze supermarketu, které se trhají zelené a dozrávají uměle se vyhněte :).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie