Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Omáčka z hlívy ústřičné-podle Dany

0.0
Omáčka z hlívy ústřičné-podle Dany

Potřebné ingredience

350 g hlívy ústřičné, 1 cibule 230 ml smetany, 1 kostka bujónu houbového, olej, hladká mouka, cukr, sůl, bílý pepř, drcený kmín, citrónová šťáva nebo ocet

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dorůžova. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na plátky a na cibulce zvolna podusíme přibližně 15 minut se špetkou soli, pepře a kmínu. Podušenou hlívu ústřičnou zalijeme bujónem a necháme vařit. Hladkou mouku rozmícháme se smetanou a pomalu vlijeme k hlívě. Zmírníme plamen a za stálého míchání vaříme ještě asi 15 minut. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou nebo octem.

Omáčka z hlívy ústřičné je vynikající s vařeným hovězím masem a knedlíkem, ale i k uzenému masu-JÁ DALA JEŠTE TROCHU UZENÉHO MASA NA KOSIČKY

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie