Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Omáčka z kapie aneb jak ošidit manžela

0.0
Omáčka z kapie aneb jak ošidit manžela

Potřebné ingredience

2 větší cibule, 2 kapie, slanina nebo šunka, olivový olej, krůtí maso (to jsem použila dnes, ale můžete kuřecí, vepřové i hovězí), sůl, pepř, instantní jíška

Postup přípravy

Tohle jídlo vařím skoro pořád. Můj manžel by jedl maso a k tomu maso. Žádná zelenina, to do něj nedostanu. Znáte to, řekne vám, nejsem kráva, abych žral trávu...............

Již receptem maso na kyselé skleničce (viz mé recepty) s ním vždycky vypeču.... a tohle je další recept jak ošidit manžela, aby dostal do sebe trochu zeleniny.....Mňamózní omáčka, nebo jen sos s masem.

Nic nerestuji, naházím vše na sebe a vaří se samo.
Na dno nádoby trošku oleje, na hrubo nakrájenou cibuli, kapie, já použila šunku a nakonec krůtí kýty. Ale použít lze jakékoliv maso. Kýty jsem po dušení musela obrat - dala jsem si víc práce.
Zalijeme vodou, ochutíme solí, mletým pepřem, vegetou nebo masoxem podle vaši chuti. Dáme dusit.

Když je maso měkké, vyndáme jej. Vařenou kapii s obsahem rozmixujeme, dáme zpět do hrnce a maso taky. Znovu prohřejeme, dochutíme soli, pepřem... POkud i po rozmixování je šťáva málo hustá, dohustíme instatní jiškou. A máme hotovo.

My si dali s těstovinami, ale dá se i s bramborem, rýží či knedlíkem. Záleží na Vaší chuti.

Dobrou chuť!

troška oleje, cibule, šunka, kapie......vše dáme do hrnce bez restování

Přidáme maso, osolíme, opepříme, možno přidat i 3-4 stroužky česneku........

uvařeno, podušeno.... připraveno k rozmixování

instantní jiška

Dobrou chuť!! I můj Ondra se dá ošidit:-) Malý nebo velký chlap............je to jedno............

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

moschus 4. 2. 2009, 18:07
Balni!! Omáčka vypadá dobře.Mám dotaz podle obrázků vypadá,že používáte čerstvou.Nadala by se použít i ze sklenice,tedy sterilovaná? (L)
Dermajetics 4. 2. 2009, 20:21
@moschus Paní Moniko určitě, se nic nestane. Jen slijte tu "vodu" a dejte kapii prostě bez ní. Taky občas tak dělám a je skvělá (hello)Možná ještě lepší, má to svou spec.chuť. Určitě použijte jak čerstvou tak i ze skleničky (hello)Tak ať se povede :-)
moschus 5. 2. 2009, 14:33
@Dermajetics Tak děkuji mockrát za radu.Při nejbližší příležitosti vyzkouším. (L)
OLUŠ 9. 1. 2009, 14:14
(jidlo) mňam (Y) to bych si dala :-) a nakonec proč né hned zítra udělám, krůtu mám tak to vyzkouším (L)díky za ispiraci (clamp) a dusíte v troubě? V tlakáči by to nešlo?
Dermajetics 9. 1. 2009, 14:24
@OLUŠ Oli já dusila na sporáku, ale je to v podstatě jedno. Když dělám hovězí tak dávám to tlakáče...Záleží na jen a jen na vás :-) (L)
hanys77 9. 1. 2009, 10:19
(Y)Blani, to vypadá nádherně, určitě někdy vyzkoušíme (Y)Já ještě šidím manžela masem( jakýmkoliv) upečeným na Halali, taky sklenička steril.zeleniny, je to pak jak svíčková, když tu šťávu zahustím... (hello)
Dermajetics 9. 1. 2009, 13:32
@hanys77 Hani ;-) ;-) na ty naše chlapy to jinak nejde ;-) Svíčkovou taky nejedl, aspoň něco co jsem ho naučila..... a teď ji miluje...... :-p

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie