(recept
si oblíbilo 88 návštěvníků)
Svíčková jako od maminky
Potřebné ingredience
500g hovězího masa (může být i jiné - krůtí, divočák, králík...) 2 větší cibule 3 mrkve 1 petržel kousek celeru 1 smetana ke šlehání 1 bobkový list 8 kuliček nového koření cca 10 kuliček celého pepře sůl pepř cukr voda citron šlehačka brusinky hladká mouka
Postup přípravy
Hovězí maso dobře omyjeme, zbavíme blan.
Na rozpáleném oleji zesklovatíme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a strouhanou kořenovou zeleninu.Společně restujeme dokud se maso nezatáhne. Poté podlijeme vodou nebo hovězím vývarem. Přidáme koření (koření dávám ve vajíčku na sypaný čaj - nemusím potom lovit kuličky :-) ) a osolíme. Za občasného míchání a případného podlévání vaříme do změknutí masa.
Měkké maso vyjmeme, z vývaru odstraníme koření a zbytek buď přepasírujeme nebo projedeme ponorným mixérem. Zahustíme moukou smíchanou se smetanou a dochutíme cukrem a případně citronem nebo octem.
Tuto omajdu zmákne hravě i začátečník :-)
Na rozpáleném oleji zesklovatíme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a strouhanou kořenovou zeleninu.Společně restujeme dokud se maso nezatáhne. Poté podlijeme vodou nebo hovězím vývarem. Přidáme koření (koření dávám ve vajíčku na sypaný čaj - nemusím potom lovit kuličky :-) ) a osolíme. Za občasného míchání a případného podlévání vaříme do změknutí masa.
Měkké maso vyjmeme, z vývaru odstraníme koření a zbytek buď přepasírujeme nebo projedeme ponorným mixérem. Zahustíme moukou smíchanou se smetanou a dochutíme cukrem a případně citronem nebo octem.
Tuto omajdu zmákne hravě i začátečník :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
19. 6. 2014, 20:45
Alíček 065
(upraveno)
22. 3. 2012, 19:32
Moc výborná a rychlá zitra příjdou na oběd děti a vnoučátka tak se určitě budou olizovat .Děkuji za recept je famozní.
pupuša
(upraveno)
24. 3. 2012, 11:19
@Alíček 065
Alenko, jsem ráda, že chutná.
janischkaa
(upraveno)
23. 10. 2011, 11:43
Tak jdu tento recept vyzkoušet )
DDomii
(upraveno)
30. 8. 2011, 14:45
Téééda já jsem takový antitalent na omáčky a povedla se DĚKUJU Udělala jsem ji bála se ochutnat,nakonec si nandal mladej já,a byla jsem mile překvapená
pupuša
(upraveno)
23. 9. 2011, 11:50
@DDomii
Hani, jste šikulka a já mám radost, že chutnalo
izzy
(upraveno)
21. 8. 2011, 12:13
Výborná!!!! Dnes jsem ji uvařila a všichni chrochtali blahem. K cibulce jsem ještě přidala na kousíčky nakrájený kousek špeku. Děkuji za super inspiraci Eva
pupuša
(upraveno)
23. 9. 2011, 11:50
@izzy
Evi jsem ráda, že majda chutnala
brčule123
(upraveno)
26. 4. 2011, 15:14
vyzkouším
marcelau
(upraveno)
17. 4. 2011, 20:26
famózní podívaná
pupuša
(upraveno)
22. 4. 2011, 7:47
@marcelau
Děkuji
JirinaS (2broučci)
(upraveno)
10. 4. 2011, 10:54
Výborný recept Děti se na svíčkovou moc těšili a já měla obavy, aby se povedla. Díky Vašemu receptu byl u nás super oběd Díky Jiřina, Míša a Zdenda
pupuša
(upraveno)
17. 4. 2011, 20:21
@JirinaS (2broučci)
Jiřinko, děkuji za chválu. Jsem ráda, že dětem chutnalo.
Grubříci
(upraveno)
21. 10. 2010, 13:16
Tak dnes jsem dělala Vaši Svíčkovou a je super ,manžel si musel přidat .Jen se ještě zeptám,kyselíte citronem i ocetem uplně na konec nebo před nalitím jíšky? .Jinak je to nejlepší recept
pupuša
(upraveno)
10. 11. 2010, 15:10
@Grubříci
Leni jíšku nedávám - dávám záklechtku (mouka s vodou) a omajdu kyselím až nakonec octem. Jsem ráda že chutnalo
Charlesska
(upraveno)
30. 7. 2010, 14:05
Jarko, dneska jsem poprvé v životě vařila svíčkovou , náhodně jsem vybrala váš recept, a byla vynikající. Díky moc!
pupuša
(upraveno)
10. 11. 2010, 15:12
@Charlesska
Ivetko, děkuji za pochvalu. Svíčková je opravdu jednoduchá žádný štráchy a vymýšlení - prostě omajda co se vaří sama
babanka
(upraveno)
30. 5. 2010, 12:21
Teď to čtu...1 petržel (já dala 3 ) a kousek celeru (já dala celej )
pupuša
(upraveno)
10. 11. 2010, 15:13
@babanka
Jani, to by mě porazilo Příště určitě celeru i petržele míň
babanka
(upraveno)
10. 11. 2010, 21:00
@pupuša
Ale jinou už neděláme je fakt vynikající
babanka
(upraveno)
30. 5. 2010, 12:20
Tak jsme ji včera s dcerou uvařily. Byla to naše první svíčková mám ráda jednoduché a dobré recepty Je fakt vynikající jen jsme tam daly moc celeru a pet peržele (ovšem to je naše chyba , ) ale OPRAVDU VŠEM DOPORUČUJI