Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Koprová omáčka s hovězím.

0.0
Koprová omáčka s hovězím.

Potřebné ingredience

1 litr mléka.1 smetana v papírovém obalu.kopr.sůl.hladká mouka.Hovězí maso,nebo i jiné jak kdo má rád.

Postup přípravy

V papináku si uvařím v osolené vodě maso.
Mléko naliju do hrnce,osolím a nechám povařit.Smetanu smíchám s moukou a naliju do vroucího mléka,opět nechám povařit a zjištuju dostatečnou hustotu.
Poté přidám kopr,nenapíšu množství protože to má rád každý jinak.Ale pozor!!!!!!!!!pokud dáváte kopr koupený zavařený,tak ho nejdříve pořádně properte vodou.Je naložený v kyselém nálevu a omáčka by se srazila.
Ochutnám a popřípadě dosolím.Nakrájím maso a dám do omáčky.Pokud máte omáčku moc hustou,můžete jí zředit vývarem z masa.
Kdo má rád může si dát omáčku s bramborem a vařeným vajíčkem.
DOBROU CHUT.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

janaboris 28. 3. 2008, 16:54
Kristýnko ráda bych se Vás zeptala,kolik je asi ml té smetany v papírovém obalu?Ta smetana je ke šlehání?A ještě bych se chtěla zeptat,vy tu smetanu lijete do vroucího mléka?Nestane se že se to srazí? Omáčka vypadá moc krásně,určitě ji podle vašeho receptu vyzkouším.Vypadá jednoduše,rychle a velice chutně :-p Myslíte že můžu místo kopru zkusit dát žampióny? *-) Děkuji předem za odpověď (L)
Helena3 15. 5. 2009, 17:40
@janaboris Jani, smetany je 250 ml a je na šlehání. Dnes jsem omáčku dělala na přání muže a starší dcery a moooooc jim chutnala (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) . Myslím,že ani žampionama nic nezkazíte *-) , určitě to bude dobré (zajic) . Smetanu jsem nalila do vroucího mléka, ale nejdříve jsem v ní rozmíchala hl.mouku :-) . Omáčku doporučuji,je opravdu dobrá (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie