Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

***KOPROVÁ OMÁČKA***

0.0
***KOPROVÁ OMÁČKA***

Potřebné ingredience

- 3 lžíce oleje - max. 500 ml mléka (pokojové teploty) - smetana ke šlehání (pokojové teploty) - 3 lžíce másla - silný hovězí vývar (pravý hovězí vývar lze nahradit kostkou hověz ího masoxu) - hladká mouka - sklenička kopru - ocet - mletý pepř - sůl - cukr

Postup přípravy

V hrnci si rozehřejeme máslo, poté přidáme olej, vmícháme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Když je jíška téměř hotová, přidáme část odkapaného kopru, cca půlku.

Do horkého hovězího vývaru přidáme připravenou koprovou jíšku. Mícháme a vaříme tak dlouho, dokud se jíška nerozmíchá (jíška se musí rozvařit, nesmí zůstat hrudky).

Poté vlijeme mléko, smetanu ke šlehání a zbytek kopru.

Povaříme cca 5min.

Nakonec ochutíme trochou pepře, soli, cukru a trochou octa (vše dle chuti).
Omáčku odstavíme a přiklopíme pokličkou a necháme odstát např. než uvaříme brambory a vajíčko.

Omáčka je výborná i bez masa.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie