(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
***KOPROVÁ OMÁČKA***

Potřebné ingredience
- 3 lžíce oleje - max. 500 ml mléka (pokojové teploty) - smetana ke šlehání (pokojové teploty) - 3 lžíce másla - silný hovězí vývar (pravý hovězí vývar lze nahradit kostkou hověz ího masoxu) - hladká mouka - sklenička kopru - ocet - mletý pepř - sůl - cukr
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme máslo, poté přidáme olej, vmícháme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Když je jíška téměř hotová, přidáme část odkapaného kopru, cca půlku.
Do horkého hovězího vývaru přidáme připravenou koprovou jíšku. Mícháme a vaříme tak dlouho, dokud se jíška nerozmíchá (jíška se musí rozvařit, nesmí zůstat hrudky).
Poté vlijeme mléko, smetanu ke šlehání a zbytek kopru.
Povaříme cca 5min.
Nakonec ochutíme trochou pepře, soli, cukru a trochou octa (vše dle chuti).
Omáčku odstavíme a přiklopíme pokličkou a necháme odstát např. než uvaříme brambory a vajíčko.
Omáčka je výborná i bez masa.
Do horkého hovězího vývaru přidáme připravenou koprovou jíšku. Mícháme a vaříme tak dlouho, dokud se jíška nerozmíchá (jíška se musí rozvařit, nesmí zůstat hrudky).
Poté vlijeme mléko, smetanu ke šlehání a zbytek kopru.
Povaříme cca 5min.
Nakonec ochutíme trochou pepře, soli, cukru a trochou octa (vše dle chuti).
Omáčku odstavíme a přiklopíme pokličkou a necháme odstát např. než uvaříme brambory a vajíčko.
Omáčka je výborná i bez masa.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé