(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Koprová omáčka
Potřebné ingredience
Olej, hladká mouka, mouka, kopr, ocet, sůl
Postup přípravy
Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přiléváme mléko po troškách, aby se krásně spojila s jíškou a nevznikly hrudky. Osolíme, přisypeme nakrájený kopr, povaříme. Pak dochutíme octem, případně ještě dosolíme. Pokud je omáčka moc řídká, přidáme ještě jíšku. Já používám kupovanou, ta je zaručeně bez hrudek, ale když dojde, tak si rozmíchám v trošce vody nebo mléce mouku tak, aby vznikla hustší kašička a vliji ji do omáčky, která je ztlumená a míchám, aby opět nevznikly hrudky. Když je omáčka hustá, dolijeme mléko. Podáváme s brambory nebo knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
paleka
(upraveno)
10. 5. 2013, 14:40
moc dobrá
Markisa.z
(upraveno)
20. 6. 2012, 10:59
Základem těchto smetanových omáček by měl být bešamel a ten se dělá z másla a mouky-jíška + mléko. Dále mi tam chybí smetana, já dávám ještě muškát.květ-špetku.
mitulkaf
(upraveno)
21. 6. 2012, 19:13
@Markisa.z
Milá Markéto, každý omáčku dělá svým vlastním způsobem. Já ji dělám takhle.
pikolka
(upraveno)
23. 3. 2012, 20:14
mňááááááááááááááááám
marcelau
(upraveno)
23. 3. 2012, 20:07
mňáááám, ta teda je
mitulkaf
(upraveno)
23. 3. 2012, 12:13
Více receptů najdete na http://martininakuchyne.blogspot.com/.