Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Koprová omáčka

0.0
Koprová omáčka

Potřebné ingredience

Olej, hladká mouka, mouka, kopr, ocet, sůl

Postup přípravy

Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přiléváme mléko po troškách, aby se krásně spojila s jíškou a nevznikly hrudky. Osolíme, přisypeme nakrájený kopr, povaříme. Pak dochutíme octem, případně ještě dosolíme. Pokud je omáčka moc řídká, přidáme ještě jíšku. Já používám kupovanou, ta je zaručeně bez hrudek, ale když dojde, tak si rozmíchám v trošce vody nebo mléce mouku tak, aby vznikla hustší kašička a vliji ji do omáčky, která je ztlumená a míchám, aby opět nevznikly hrudky. Když je omáčka hustá, dolijeme mléko. Podáváme s brambory nebo knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

paleka 10. 5. 2013, 14:40
(clamp) moc dobrá
Markisa.z 20. 6. 2012, 10:59
Základem těchto smetanových omáček by měl být bešamel a ten se dělá z másla a mouky-jíška + mléko. Dále mi tam chybí smetana, já dávám ještě muškát.květ-špetku.
mitulkaf 21. 6. 2012, 19:13
@Markisa.z Milá Markéto, každý omáčku dělá svým vlastním způsobem. Já ji dělám takhle. :-)
pikolka 23. 3. 2012, 20:14
mňááááááááááááááááám (Y)
marcelau 23. 3. 2012, 20:07
mňáááám, ta teda je (Y)
mitulkaf 23. 3. 2012, 12:13
Více receptů najdete na http://martininakuchyne.blogspot.com/.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie