(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuřecí rizoto

Potřebné ingredience
2 čtvrtlitrové hrnky rýže, 1 sáček mražené zeleniny ( mrkev, hrášek, kukuřice a květák ), 500 g kuřecích prsíček - já kupuju už připravená v marinádě, jen málokdy si dělám marinádu sama, sůl, pepř, vegeta,
olej, 1 střední cibule.
Postup přípravy
V osolené vodě si uvaříme rýži, po uvaření odstavíme z plotny a necháme stát někde stranou uzavřené pod pokličkou, aby nám rýže tak rychle nevystydla. Maso dáme na plech a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Rýži a maso děláme zároven´. Než máme hotovo tak si ještě na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Následně přidáme k cibuli mraženou zeleninu, kterou dusíme do měkka,
zeleninu osolíme, opepříme a přidáme vegetu nebo magi podle chuti. Rýži máme už osolenou a masíčko v marinádě je také už kořeněné a tak to s tím ochucováním raději nepřeháníme.
Jakmile máme rýži, maso a zeleninu hotovou, vše řádně promícháme. Rizoto není suché díky oleji na kterém jsme smažili cibulku.
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a u nás podáváme s červenou řepou.
Rychlé a výborné.
zeleninu osolíme, opepříme a přidáme vegetu nebo magi podle chuti. Rýži máme už osolenou a masíčko v marinádě je také už kořeněné a tak to s tím ochucováním raději nepřeháníme.
Jakmile máme rýži, maso a zeleninu hotovou, vše řádně promícháme. Rizoto není suché díky oleji na kterém jsme smažili cibulku.
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a u nás podáváme s červenou řepou.
Rychlé a výborné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé