Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

Šťavnaté kuřecí rizoto

0.0
Šťavnaté kuřecí rizoto

Potřebné ingredience

1/2 kuřete, 1,5 hrnku kulaté rýže, cibule, olej, máslo,mletá paprika, pepř, grilovací koření, mrkev, hrášek, sýr na posypání

Postup přípravy

Nejprve dám péct půlku kuřete(nebo celé a druhou půlku použijeme i s trochou výpeku na příště, když schováme do mrazáku) které dám do pekáče s trochou oleje, okořením grilovacím kořením a pokladu plátky másla. Po upečení nechám vychladit, maso oberu od kostí a pokrájím na menší kousky. Šťávu z výpeku si odložím stranou.
Ve větším hrnci zpěním na oliv. popř. sluneč. oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidám asi 2 lžičky mleté papriky, spařenou rýži a po chvíli i nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev. Krátce osmahneme a podlijeme šťávou z výpeku a vodou tak, aby toho byly dohromady 2 hrnky. Přidáme mraž.hrášek a promícháme. Nakonec dosolíme a opepříme. Pozor se solí, výpek už je slaný. Necháme na mírném plameni vařit pod pokličkou, dokud není rýže měkká. (V případě potřeby můžeme přilít ještě trochu vody)Po uvaření promícháme s masem. Na talířku posypeme strouhaným sýrem. Rizoto je krásně mazlavé, není suché.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bylinka1 (upraveno) 3. 12. 2013, 20:05
(Y) (Y) (Y) Včera jsem rizoto udělala a manžel chválil, že to je nejlepší rizoto za těch Xlet co jsme spolu :-)! A to jsem si myslela, jak dobře nevařím :-)))
Markisa.z 9. 1. 2014, 10:32
@Bylinka1 Určitě manželovi chutnalo právě proto, že jste moc šikovná. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie