Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Italské rizoto

0.0
Italské rizoto

Potřebné ingredience

300 g kulatozrnné rýže (může být i obyčejná,ale pouze bílá a ne parboiled) * 1,3 litru drůbežího vývaru (dávám 2 kostky) * 80 g másla * 1 lžíce olivového oleje * 1 cibule * 2 stroužky česneku * 1 dcl bílého vína (možno vynechat) * zelenina dle vlastního uvážení, dávám fazolky, hrášek s mrkví, pórek - celkem 500 g * 1 balíček parmazánu (40g, prodávají třeba v Plusu, Penny marketu, tescu...)

Postup přípravy

Nejdřív dáme veškerou zeleninu do síta a prolijeme ho vřelou vodou, ihned zchladíme studenou vodou - neztratí tak barvu!
ve woku nebo velkém hrnci rozpustíme 40g másla a olej a na něm cca 4 minuty smažíme nakrájenou cibuli a pak minutu i česnek (pokud dáváme maso, pak ho přidáme s česnekem). pak přidáme rýži, kterou cca minutu mícháme, až jsou všechna zrníčka obalená v tuku. nalijeme víno. až se odpaří (cca za minutu), nalijeme 2 sběračky vývaru. mícháme a postupně po jedné sběračce dle potřeby přiléváme. stále mícháme. po 15 minutách vaření přidáme zeleninu, promícháme a necháme prohřát. Po celkem 20 minutách sundáme z plotny.
Nahoru dáme nakrájené zbylé máslo (40 g), posypeme parmazánem a ještě polijeme trochu vývarem nebo horkou vodou a přiklopíme poklicí. necháme "dojít".

je toho celkem dost, ale u nás nikdy nezbyde na druhý den, a to jsme na něj vlastně jen tři...

recept je z Mladé fronty a nikdy jsem nejedla lepší rizoto. s masem by bylo určitě ještě lepší, ale to jsem zatím nezkoušela.

je toho plný wok:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

magsan 16. 8. 2009, 10:38
včera jsem dělala - opravdu výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie