Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kapustové rizoto

0.0
Kapustové rizoto

Potřebné ingredience

1/2 hlávky kapusty, máslo, cibule, anglická slanina, 20 dkg rýže, sůl, pepř

Postup přípravy

1/2 hlávky kapusty zbavím košťálu a rozeberu na listy. Ty vložím do vroucí osolené vody a povařím do změknutí. Poté je vyjmu a nakrájím na proužky. Rýži properu v horké vodě.
Dále v hrnci na másle osmažím na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (nebo ani nemusí být, ale je to s ní lepší) a cibulku, na to přidám pokrájenou kapustu, propranou rýži, osolím, opepřím, promíchám a podleji horkou vodou (případně vývarem). Vařím asi 20 minut, je potřeba průběžně promíchávat a případně dopodlévat vodou.
Tento recept jsem vyzkoušela náhodou, když jsem nevěděla, co udělat ze zbytku kapusty, a byla jsem velmi překvapená, jak to bylo dobré:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlasta33 15. 2. 2013, 16:00
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
chalupnicka 15. 2. 2013, 13:40
Zajímavé |:o)
sarinkab96 15. 2. 2013, 10:30
Děkuji za dobrý tip na dnešní večeři (Y) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie