Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Chili con Carne

Chili con Carne

Potřebné ingredience

2 stroužky česneku, 1 velká cibule, 2 polévkové lžíce oleje, 500 g mletého masa, 1 plechovka rajčat ca. 800 g, sůl, pepř, chili koření - vše podle chuti, 2 čajové lžičky cukru, 2 čajové lžičky mletého kmínu, 125 ml zeleninového vývaru z kostky, 1 zelená paprika, 1 plechovka červených fazolí ca. 425 g, 1 plechovka kukuřice ca. 450 g, 1 svazeček čerstvého koriandru nebo zelené petržele, 250 g bílého jogurtu a jako příloha - čerstvé pečivo, brambory, rýže nebo i těstoviny, prostě to, co máte nejraději.

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme maso a orestujeme. Poté přimícháme rajčata - velké kusy pokrájíme. Okořeníme solí,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Orientální polévka z červené čočky

Orientální polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

Olej, 1 velká cibule, 250 g červené čočky, sůl, pepř, mletá paprika sladká, kari koření, mletý římský kmín - pokud nemáte, můžete nahradit běžným mletým kmínem a mletý koriandr.

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku dozlatova, přidáme čočku a koření - já se koření nebojí, dávám víc, má to pak tu správnou chut´. Vše pořádně promícháme a zalijeme 1 a 1/2…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Po´rková polévka s mletým masem

Po´rková polévka s mletým masem

Potřebné ingredience

150 - 200 g mletého masa, 3 velké světlé po´rky, olej, cibule, sůl, pepř, zeleninový nebo masový bujo´n, tavený sýr - 3 větší trojůhelníčky.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, poté přidáme mleté maso, sůl, pepř a orestujeme. Přihodíme bujo´n a zalijeme vodou - množství podle toho, kolik chceme mít polévky. Jakmile je maso měkké…

Zobrazit více...
HOUBY
Dušené žampiony s rajčaty

Dušené žampiony s rajčaty

Potřebné ingredience

500 g žampionů, 250 g malých nejlépe hodně zralých rajčátek, olej, sůl, pepř, mletá paprika sladká a pár kapek magi.

Postup přípravy

Žampiony oloupeme a nakrájíme na menší kostky, dáme na rozpálený olej, osolíme, opepříme, opaprikujeme a přidáme pár kapek magi. Koření si nejlépe dá každý podle sebe. Jakmile…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová polévka se sýrem

Špenátová polévka se sýrem

Potřebné ingredience

500 g mraženého špenátu, sůl, pepř, vegeta, vývar v kostce ( dávám zeleninový, ale můžete dát i slepičí - prostě podle chuti ), 4 trojůhelníčky smetanového sýra, 3 stroužky česneku, 3 vejce a hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Do hrnce si dáme 1 - 2 kostky vývaru a zalijeme 1,5 litrem vařící vody ( z rychlovarné konvice ). Hrnec dáme na předem předehřátou plotýnku a do vroucí vody opatrně dáme ještě…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Luxusní těstoviny

Luxusní těstoviny

Potřebné ingredience

500 g těstovinové rýže ( klidně můžete použít i jiné těstoviny, ale těstovinová rýže je na tenhle recept to nejlepší ), 300-400 g kuřecích prsíček, olej, sůl, pepř, vegeta, 1 žampiony ve sklenici, 500 g po´rku, 1 šlehačka, 2-3 stroužky česneku a 1 lžička sušeného oregána - podle chuti, já nedávám, oregáno já nemusím.

Postup přípravy

Těstovinovou rýži uvaříme v osolené vroucí vodě, do které jsme přidali trošku rostliného oleje -
asi tak 1-2 polévkové lžíce.
Mezitím si nakrájíme kuřecí prsíčka na menší…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Potřebné ingredience

2 čtvrtlitrové hrnky rýže, 1 sáček mražené zeleniny ( mrkev, hrášek, kukuřice a květák ), 500 g kuřecích prsíček - já kupuju už připravená v marinádě, jen málokdy si dělám marinádu sama, sůl, pepř, vegeta, olej, 1 střední cibule.

Postup přípravy

V osolené vodě si uvaříme rýži, po uvaření odstavíme z plotny a necháme stát někde stranou uzavřené pod pokličkou, aby nám rýže tak rychle nevystydla. Maso dáme na plech a v…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Čevapčiči na plechu s pečenýma bramborama

Čevapčiči na plechu s pečenýma bramborama

Potřebné ingredience

Čevapčiči : 1 kg mletého masa, 2 vejce, sůl, pepř, 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, 2 vrchovaté lžíce ostrého kečupu, mletá paprika sladká, mletá paprika pálivá, vegeta, a 1 měkký tvaroh - malý, 4 rajčata, 4 cibule a 4 stroužky česneku. Pečené brambory : 1,5 kg brambor, sůl a asijské koření (hotová kupovaná směs) pokud tohle koření nemáte, použijte jiné, třeba grilovací.

Postup přípravy

Výše uvedené přísady na čevapčiči dáme do mísy a řádně prohněteme - nejlépe ručně. Následně tvoříme
střední válečky a klademe stranou, například na tác. U koření jsem…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Potřebné ingredience

Kousek másla, 1 balíček zeleniny na svíčkovou, 1 střední cibule, 4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, 1 šlehačka, pár kapek citronové št´ávy, cukr podle chuti a hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, do hrnce dáme kousek másla a cibuli osmahneme. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubém struhadle a přidáme do hrnce k cibuli. K zelenině přihodíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Mrkvové špalíčky

Mrkvové špalíčky

Potřebné ingredience

1 kg mrkví, sůl, pepř, mletá paprika sladká, 200 g starších rohlíků, 3 stroužky česneku, malý svazeček petrželky, 1 vejce, trocha hladké mouky a olej na smažení.

Postup přípravy

Oškrábané mrkve nakrájíme na malá kolečka a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu zcedíme a mrkve necháme dobře okapat. Št´uchadlem rozmačkáme na kaši. Rohlíky natrháme na malé…

Zobrazit více...

Kategorie