Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept

Chili con Carne

0.0
Chili con Carne

Potřebné ingredience

2 stroužky česneku, 1 velká cibule, 2 polévkové lžíce oleje, 500 g mletého masa, 1 plechovka rajčat ca. 800 g, sůl, pepř, chili koření - vše podle chuti, 2 čajové lžičky cukru, 2 čajové lžičky mletého kmínu, 125 ml
zeleninového vývaru z kostky, 1 zelená paprika, 1 plechovka červených fazolí ca. 425 g, 1 plechovka kukuřice ca. 450 g, 1 svazeček čerstvého koriandru nebo zelené petržele, 250 g bílého jogurtu a jako příloha - čerstvé pečivo, brambory, rýže nebo i těstoviny, prostě to, co máte nejraději.

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme maso a orestujeme. Poté přimícháme rajčata - velké kusy pokrájíme. Okořeníme solí, pepřem, chili kořením - kdo vaří pro děti může vynechat, kmínem a přisypeme cukr. Promícháme a zalijeme připraveným vývarem. 10 minut povaříme bez pokličky. Mezitím si nakrájíme papriku na malé proužky, přidáme jí do hrnce a vaříme dalších 10 minut. Fazole a kukuřici necháme řádně okapat a následně také přimícháme do pokrmu. Hotové Chili con Carne nandáme na talíře, posypeme jemně posekaným koriandrem a ozdobíme jogurtem. Jako příloha se hodí vše, co máte rádi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie