Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Chilli con carne

0.0
Chilli con carne

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa, hovězí vývar nebo voda, 400g konzervovaných rajčat nebo Valfruty, 350g červených fazolí (konzerva), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, chilli, drcený kmín, sladká paprika, olej, sůl, pepř, hořká čokoláda, cukr

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kostky, česnek oloupat a rozdrtit, nebo nakrájet na opravdu drobné kostičky.
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí. Poté přisypte česnek, 2 zarovnané lžičky kmínu, chilli (záleží, jak máte rádi ostré... 1 čajová lžička pro jemné, 1 vrchovatá lžíce pro ostré a cca půl sáčku pro odvážné) a 1 lžíci sladké papriky. Přibližně 3 minuty míchejte.
Přidejte maso. Pečlivě rozmíchejte na drobné kousky a pozor na plamen, maso se nesmí dusit! (A zároveň pozor, ať se nepřichytí česnek - zhořkl by.)
Když maso vypadá přibližně stejně opečené, zalijte ho 300ml hovězího vývaru nebo vody, přidejte rajčata/Valfrutu, sůl, pepř a 1 lžíci cukru (třtinový je ideální, ale bílý to taky zvládne). Pořádně promíchejte.
Nechte dojít k varu, stáhněte plamen tak, aby omáčka lehce probublávala a 20 minut duste, občas zamíchat. Pokud se odpaří moc tekutiny, přilijte opatrně pár lžic vody - pozor, omáčka musí být hustá!
Nakonec přidejte fazole (bez nálevu) a čtvereček hořké čokolády.
Ochutnejte, případně ještě dosolte a dopepřete. Vypněte plotnu a nechte 15 minut bez poklice odstát.

Ideální jsou k tomu tortilly nebo nachos, ale dá se i s rýží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie