Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Výborné chilli con carne - s čokoládou

0.0
Výborné chilli con carne - s čokoládou

Potřebné ingredience

1 lžíce oleje * 1 velká cibule * 1 čerstvá červená paprika (může být i zelená, ale ta po uvaření nevypadá pěkně:-)) * 2-3 stroužky česneku, nakrájené na plátky nebo prolisované * 1 vrchovatá lžíce pálivého chilli (nebo 1 lžička, pokud máte raději jemnější chutě, nebo úplně vynechat - dávám konzervu fazolí v chilli omáčce) * 1 lžíce sladké papriky * 1 lžíce drceného kmínu * 500g mletého hovězího masa * 1 kostka hovězího bujonu * 400g konzervovaných loupaných a krájených rajčat (1 plechovka) * 1 lžíce sušené majoránky nebo oregana nebo obojího* 2 články hořké čokolády * 2 konzervy červených fazolí - jedna s chilli omáčkou, druhá ve slaném nálevu, slitá * sůl a pepř

Postup přípravy

Na oleji osmažíme nahrubo krájenou cibuli, po cca pěti minutách přidáme česnek, na kostky nakrájenou papriku, chilli, papriku, kmín a smažíme ještě 2 minuty. pak přidáme maso - to musíme osmahnout, nikoli dusit, byla by z toho kaše; takže oheň nesnižovat a pěkně smažit ze všech stran, míchat a vařečkou oddělovat maso od sebe.
Pak přilijeme bujón rozpuštěný v 300 ml vody, konzervu rajčat, majoránku a oregano, sůl a pepř a vaříme odkryté na mírném ohni 20 minut (aby se odpařila šťáva). Pak přidáme fazole a čokoládu a ještě 10 minut odkryté vaříme. Dosolíme, dopepříme.

Příloha - rýže s kopečkem zakysané smetany, chleba, nebo jen tak.

Maso můžeme nahradit např. párkem nebo hovězí konzervou, ale není to ono.

maso musí být pěkně osmažené ze všechn stran.

hotovo - asi tolik šťávy tam má zbýt.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie