+++Chilli con Carne+++
Potřebné ingredience
Budeme potřebovat 2 cibule,asi 4-5 stroužků česneku,olej,500-600 gr mletého masa mix,2 protlaky ty husté-ne pyré,sáček koření kotányi chilli con carne,trošku kari,trochu kečupu-ale nemusí být,sůl,2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu-ne v tomatě,1 malá plechovka kukuřice,sůl,3 čtverečky hořké čokolády,lžička solamylu,kdo chce ještě špetku chilli,ale koření je ostré dost,
Postup přípravy
Ve velkém hrnci si na oleji osmahneme najemno nasekané cibule a česnek
Pak přidáme maso,rozdrobíme,osmahneme doběla,opékáme asi 10 minut
Pak přidáme protlaky a koření,toho kotányi aspoň půl sáčku,ale když je víc masa klidně celý,chvilku dusíme,můžeme přidat i kečup
Pak přiljeme fazole i s nálevem a kukuřici-tu jsem scedila
Pak dolijeme trochou vody,osolíme,dáme na nejnižší oheň a necháme asi 45 minut probublávat
Takto se to vaří,pěkně pomalu
Pak přidáme kostičky čokolády,necháme rozpustit a nakonec zahustíme malou lžičkou solamylu rozpuštěnou ve troše stuené vody-vlijeme do vroucí omáčky a provaříme 5 minut.Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem,dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé